Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (217)

plakát

Krásno (2014) 

Mám obrovskou chuť přidat pátou hvězdu, aby se vyrovnaly ty kecy s "existenciálním přesahem", ať už je to cokoliv. Jenže takhle to nefunguje. Černý humor, ten já můžu. A že se snad poprvé od dob České sody povede jeden ten černohoumr i u nás, tomu bych nevěřil. Ondřeje Sokola můžu z Partičky asi nejvíc, protože podle mě má prostě talent. Na všechno. Trochu se to chvílemi táhne, ale jak jinak chcete to prázdný město zachytit. Jinak při finále jsem se přistihnul, že jsem v očekávání. Ne že bych teda čekal sviště, ale prostě to bylo napínavý. Protože u takových filmů nikdy nevíte. Fóry jsou boží, cynismu plný necky a postavy jak z noční můry. Já chci další film od Sokola!

plakát

Lůno (2010) 

Rozhodně jeden z těch hůře stravitelných filmů. Samotnou záhadou už je jen to, jak se člověk dostane k maďarskému artu s Evou Green v hlavní roli. Ta je, nečekaně, naprosto boží, doplněná Pánem času a částí castingu Hry o trůny. Futuristická myšlenka je rozhodně zajímavá a dalo by se nad ní debatovat dlouhé hodiny. Tady je jeden z přímých následků rozvedený do dvouhodinového filmu, zabíhající do všech možných příjemných i nepříjemných detailů. Nejednou vás při sledování zamrazí nebo vám je i celkem nepříjemně. Přemíra vší té artové hlušiny, které mi ne vždy připadala správně umístěná nebo dobře načasovaná (některé scény byly natahované až moc), možná místy nudí, ale stejně je to v celkovém hodnocení velice silný nadprůměr. Při střízlivější stopáži by to bylo i pro diváka, který podobné umělecké kousky zrovna nevyhledává.

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Tenhle film je pozitivnější než jeptiška na tripu. Jako milovník vaření a dobrého jídla, nemůžu dát jiné hodnocení než plnou.

plakát

Zmizelá (2014) 

Jestli někoho zaujal ten konec, tak doporučuji podívat se na Polanskiho Bitter Moon. Jinak z filmu jsem byl celou dobu na rozpacích. Affleck už asi na herectví definitivně rezignoval, protože to co od začátku předváděl mi způsobovalo křeče. Veškerý emoce projde s kamennou tváří a když po něm další "herecké" eso chce aby před rozhovorem hrál zamilovaného manžela, působí to dvakrát tak příšerně. Bohudík/bohužel stopáž je tak dlouhá, že časem si na něj prostě člověk zvykne. Celkově bych asi šel do průměru, ale když mě film nakonec donutí se nad něčím zamyslet, tak mu maličko ještě přidám. V tomhle případě jsou to zblblí amíci a jejich "všesvatá" TV reality-show. Jeden den v televizi řeknou (bez důkazů), že je někdo fujky fujky a celá JůEsEj ho chce ukamenovat. Další den ti samí lidé řeknou, že je to vlastně fajn člověk a všichni mu padají k nohám. Spíš než napětí jsem při sledování pociťoval nevolnost. !Spoiler! PS: Nehledě na to, že když někdo bude tvrdit o každém koho potká, že je násilník, mohlo by to alespoň agenty FBI maličko trknout, místo aby jen kývali jak beránci. Protože nejtěžším hříchem moderní jůes je pochopitelně sexuální harašení a největší obětí samozřejmě žena, která tvrdí, že na ní někdo sáhl bez jejího vědomí!

plakát

Sedmý syn (2014) 

Kdyby fantasy snímků nebylo jako šafránu, tak by to byl takový průměr. Jelikož však není moc co průměrovat musím to trošku nadhodnotit. Pěkný koukatelný vizuál, postavený na chabé kostřičce příběhu a narychlo načrtnuté mytologie. Člověk se tam trochu neubrání té lehké podobnosti se Zaklínačem. Mohla z toho být pěkná TV minisérie o lovu příšer. Takhle než se během té hodinky a půl všichni představí a všechno se (letmo) vysvětlí, tak je najednou konec.

plakát

John Wick (2014) 

Film tak macho, že kdyby byl macho ještě víc, tak mě vykope z postele a shodí z okna. Začátek je poměrně dost svižnej. Zápletka se nám vlastně představí v prvních deseti minutách a pak se jde na věc. Nejvíc mě osobně asi dostalo, jak se podařilo vybudovat tu atmosféru okolo Johna Wicka. Všichni o něm mluví, a chovají se k němu, jako by byl ztělesněním samotného anděla smrti. Takže než vůbec dojde na první akci, už prostě cítíte tu auru člověka, jemuž vážně nechcete zkřížit cestu. Pak následuje pár desítek efektních úmrtí a konec. Jak prosté, milý Watsone. Ale zatraceně funkční. A samozřejmě nadsázka v podobě hotelu Continental (skoro jako Constantine, že?) vykouzlí nejeden úsměv na tváři.

plakát

Lucy (2014) 

Jasně, je to takový Všemocný v ženském podání. Akorát na fetující Scarlett se kouká líp než na fetujícího Coopera a jdeme trochu dál za hranice. Vlastně tu možná ani žádné hranice nejsou. Nádherně příjemná stopáž 90 minut krásně zhušťuje onen nepříliš košatý děj, takže to pěkně utíká, pěkně se to sleduje a vypadá živě, dynamicky a pořád akčně. Samozřejmě, že ty teorie předkládané během filmu přinejmenším drhnou, ale zase tolik se o ně film neopírá, takže z nich asi nikdo bolehlav mít nebude. Jinak ten závěr je naprostá bomba. Nechápu jak se tu nad tím někdo může vztekat a přitom onanovat nad podobně psychedelickým tripem v 2001:VO. Koukám Bessonovi scénáře u mě trochu jako na horské dráze. Občas mi to nesedne a pak zase přijde pětihvězdičkový nářez. No jen tak dál!

plakát

Čistá duše (2001) 

Když skládáte zkoušku z Teorie her a neustále píšete Nashova Equilibria, prostě vám to nedá a na ten film se musíte podívat. Možná trochu delší, ale tím spíš se to jednomu dostane pod kůži.

plakát

Láska na vlásku (2014) 

Nejlepší z letošních vánočních pohádek. Což v překladu znamená, že si nebude chtít vyškrábat oči. Absence pitvořících se postav, žádné modernizování ani trapný humor. Výprava je skvělá. Mohlo to možná být o malinko kratší, ale jinak u mě dobrý.

plakát

Kdyby byly ryby (2014) (TV film) 

Je mi teď docela líto, že tu nemůžu vystavit svůj odpad!, který si tohle něco po právu zaslouží. Ale když po 15 minutách zjistíte, že na jiném kanálu současně běží S čerty nejsou žerty, a celá rodina vás v tom hlasitě podpoří, nejde nepřepnout. Ale i ta čtvrthodina byla extrémně špatná a nedokážu si představit to vidět celé. Krásná ukázka toho, co je s těmi rádoby "moderními" pohádkami tak špatně. Fujtajbl.