Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Pro mě nejlepší film všech dob. Vykoupení je hned v závěsu, tohle na mě ale dopadlo mnohem víc. Je jedno kolikrát to vidím, brečím pokaždý. Zde se nedá nic zdůraznit, tady je třeba pozvednout celý film jako celek. Dokonalost na každém kroku, postavy perfektně vykresleny a zahrány, scénář jde ruku v ruce s režií, a myška Jingles si zaslouží oscara za vedlejší ( nebo hlavní? ) roli. A ta hudba, to se jen tak nevidí. Pane Darabonte, děkuji vám za Zelenou míli.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Úvodní scéna mě nijak zvlášť nenavnadila, ale pak jsem se hanbil, jak se mi něco takového mohlo nelíbit. Naprosto strhující a dechvyrážející film, pro který není omluva, pokud jste ho neviděli. Prostě není. PS : V originálu je to nádhera, ale český dabing se zde obzvlášť povedl. " Hrabě Monte Christo, četl jsi to? Je to o útěku z vězení....... Tak bychom to měli dát pod naučnou, žejo? "

Kill Bill 2

Kill Bill 2 (2004)

Tenhle film se na mě od Tarantina podepsal nejvíc. Čekal jsem pokračování šílené brutální smrště, dostal jsem akční drama s lehce westernvou atmosférou. Tarantino by si zasloužil oscara za výběr hudby, protože tolik ikonických scén, ještě k tomu podtržených hudbou Ennia Morriconeho jsem už dlouho neviděl. A závěr? Dechberoucí, přiznám se, že jsem i nějaké ty slzy upustil, ačkoliv jsem vůbec nečekal, že by to mohlo přijít zrovna u Kill Billa. Jenže přišlo. Pro mě nejemotivnější Tarantinův film, a když přivřu jedno oko abych neviděl Pulp Fiction, tak jeho nejlepší film, co zatím natočil ( píšu v době, kdy 8 Hrozných už je dávno venku, až takovou váhu tomu dávám). PS : Scéna, kdy se Uma Thurman snaží dostat z rakve je sice přitažená za vlasy, ale nikdy na ní nezapomenu. Stejně tak na pět kroků.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Nejlepší Tarantinův film, nejkultovnější film všech dob, nejlepší scénář, jaký kdy byl sepsán. Víc asi říkat nemusím. Hlášky jsou DOSLOVA v každé minutě filmu, cokoliv někdo řekne, má to cenu zlata. Pokud to někdo neviděl, nemůže se nazývat filmovým fanouškem. "No tak povídej, co je to s tebou? Jo ty jsi skončil, tak dovol abych pokračoval já..."

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Já to věděl, Tarantino mě nemůže NIKDY zklamat, Waltz je opět zralý na oscara, scénář možná ještě víc. Některé scény jsou sice poměrně předvídatelné, ale když to nejmíň čekáte, Tarantino vás naprosto ohromí ( scéna s ku-klux klanem nemá chybu). Jeden z jeho nejlepších filmů. ....... 1.6.2018 - Jak si to tak zpětně čtu, oscary jsem trefil oba. Jsem prostě dobrej.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Tarantinovo kouzlo je ve scénáři a v nečekaných momentech. Vždy, když předvídáte naprosto očekávanou situaci ve filmu, Tarantino to prostě udělá jinak, a vás tím naprosto ochromí. Těch momentů je zde hned několik, a nejen kvuli nim jde o jeden z nejlepších filmu Quentina Tarantina a o jeden z nejzajmavějších a nejlépe podaných filmů vůbec. Ennio Morricone vše jenom podtrhuje tím nejlepším, co se dá ve filmech slyšet.

Rain Man

Rain Man (1988)

Perfektní film, který disponuje mimo jiné i podle mě nejlepším hereckým výkonem všech dob. Pro Dustinův výkon ani nejsou slova, to prostě musíte vidět, budete mu bezmezně věřit každou vteřinu. A Hans Zimmer vše ještě vylepšuje krásným hudebním doprovodem. Cruise také skvělý, vedle Hoffmana by zde ale každý herec hrál druhé housle.

Podraz

Podraz (1973)

Film, který hned zezačátku přitáhne vaší pozornost a udrží vás až do konce, a to nejen díky skvělému scěnáři a ještě brilantnějšímu podrazu, ale hlavně kvůli originalitě a kvůli bravůrně zahraným postavám. Otec Dannyho parťáků a všech podfukových filmů, akorát je ze staré školy, má větší šmrnc, má odvahu si víc dovolit, a celkově to vše provádí s takovou noblesou a elegancí, že si během promítání přejete, abyste se na tom podíleli. A o hudbě ani nemluvím. Nádhera.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Konečně jsem tento film viděl a musím říct, že mě nezklamal. Bál sem se, že neukojí moje očekávání, a on je předčil na celé čáře. A i kdyby nebyl tak vychytralý, strhující a poutavý, dokonale by to zachránil Jack Nicholson, který si potvrdil post jednoho z nejlepších herců historie. :)

Matrix

Matrix (1999)

Tady neni co řešit. Nejlepší Sci-fi všech dob, které je dokonalé po všech směrech. Kdo to ještě neviděl, ať to kouká napravit.