Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Příběhy vesmíru (2022) (seriál) 

Tak nám zase jednou forma drtivě zvítězila nad obsahem. Ale seriál asi není koncipován pro někoho, kdo se o problematiku trošku hlouběji zajímá. Velmi skoupý na informace a ty, které přece jen zazní jsou minimálně sporné. Přesto nepochybuji, že si své nadšené diváky najde. Nicméně, já jsem očekával něco jiného, než strhující záběry na lovícího geparda. Dvě hvězdy za formu s přihlédnutím k tomu, že by snad přece jen mohl vzbudit něčí zájem se o tom, jak vlastně vesmír funguje, dozvědět něco víc. Ale to bude třeba hledat jiné kanály. A taky za pana Rímského. Bez něj by už to bylo asi čiré zoufalství.

plakát

Na místě činu: Zabiják z Times Square (2021) (seriál) odpad!

Taková normální americká šajze. 500x vam zopakují, že Time Square je centrem prostituce a do úmoru omílají zřejmá fakta. Relevantních informací minimum. Kdyby ze tří dílů byla jedna třičtvrtěhodinovka, mohlo to být co k čemu. Takhle  👎

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Celkově to nemuselo být úplně marné, ale "Pan Skála" s ambicemi alfasamce na besídce mateřské školky by s přehledem poslal ke dnu i Titanic s Jackem a Rose. Ale těžko Chrisi Rockovi něco vyčítat. Pokud si režisér vybere do hlavní role chovance ústavu pro mentálně postižené, celý následující trapas jde na jeho triko.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

A nejhorší je okamžik, kdy si člověk uvědomí, že tohle není do absurdity dovedená satira, ale čistá a krutá realita dnešního světa. V tuhle chvíli ještě lze zvolit správné řešení, ale už to dlouho trvat nebude.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Celkem jo, asi to většinou předčí očekávání. Jenom ten konec... Namísto výrazné poiny rozbředlá kaše. Tady se tvůrčí genialita jaksi nedostavila.

plakát

Schumacher (2021) 

Hluboké zklamání. Nestál jsem o to, vidět MS upoutaného na lůžko s hromadou hadiček, ale po těch velkohubých prohlášeních, které uvedení dokumentu provázely, jsem nečekal až takovou bezobsažnou nudu. Nic, co by se nedalo dohledat do minuty Googlem. Ty dvě hvězdy jenom ze slušnosti a obdivu k MS.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Marně lovím v paměti, jestli na mně nějaký herecký výkon někdy udělal takový dojem, jako Pablo Escobar v podání Wagnera Moura. Můj hlubokosklon...

plakát

Vodník (2019) (seriál) 

Dejvická parta super, scénář výborný, ovšem kameraman a za něj odpovědný režisér jsou na průplesk bejsbolkama. Neustálé záběry v protisvětle, nesmyslné ostřeni, pohyb kamery, jako by jí drželo dítě z mateřské školky... Nechci shodit celou sérii kvůli technické nekompetenci, takže za tři...

plakát

Anthropoid (2016) 

Srovnávat tenhle film se Sequensovým Atentátem je asi jako srovnávat Ordinaci v růžové zahradě s Nemocnicí na kraji města. Faktické nesrovnalosti nemá cenu rozebírat, ale jedna věc mně zarazila opravdu hodně. Kolik prostoru dostala komická figurka odboje, kofident gestapa, následně agent StB Ladislav Vaněk. Za závěr v kostele a kryptě dvě hvězdy.

plakát

Saulův syn (2015) odpad!

Dvouhodinový záběr střídavě na levé a pravé ucho "hlavního hrdiny"??? Tak to se omlouvám, to už je moc avantgardy i na mně. Po půl hodině to vzdávám a uvidím, jestli ještě budu mít chuť se k tomu vracet. Hodnocení se prozatím zdržím, protože oskar neoskar, musel bych dát "odpad".... Tak ne, nejde to. Ze způsobu snímání se mi dělalo až fyzicky nevolno a až příliš živě jsem si představoval, že přijde strejda Mačeta a ten zátylek se po krátkém švihu jeho oblíbeným nástrojem i s příslušenstvím obloukem poroučí k zemi. Nebojím se říct, že z toho mám pocit, jakoby režisér velmi silné a závažné téma použil jen k vlastnímu sebeuspokojení. Kdyby tomu chlapovi přidělali na palici GoPro, ušetřili by zbytečně vyhozené peníze za kameramana a třeba by film dával nějaký smysl. No, asi nejsem ten ten správný filmový expert, který neváhá ocenit originalitu pěti hvězdami, ale nepřestanu si myslet, že originalita musí mít nějaký smysl, jinak je to hovadina nestojící za pozornost. Takže definitivně a s čistým svědomím - Abfall! Abfall! Abfall!!!