Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický
  • Pohádka

Poslední recenze (13)

plakát

Velký Gatsby (2013) 

No....po všech těch rozporuplných recenzích, názorech, dojmech jsem byla na další počin Luhrmanna celkem zvědavá. A to počin po 5ti letech od posledni velké Austrálie. Dojmů jsem plná. Ještě po 2 dnech po shlédnutí fungují a film "konzumuji". A právě tento fakt je pro mě nejdůležitější. Snad proto by měla kinematografie růst a přicházet či odkrývat nové vize, pojetí, prezentaci a v tomto případě jistou až přestrojenou okázalost. Tato mi v tomto podařeném dílku nijak nevadila, ba naopak. Lahodila oku, srdci a ve spojení s naprosto dokonalou hudbou způsobila velký zážitek ( to propojení stylu a doby nemá chybu a Lana to jen a jen podtrhuje) - 3x bravo. Mizivá dějové linie a plytký příběh mi v tomto případě ani nevadil. Ano....nemohu opomenout standardně nadprůměrný výkon DiCapria ( leč v Djangu mě dostal mnohem víc). DiCaprio je bezesporu top své generace a doufám, ze pauza kterou avizuje nebude dlouhá. Musím kvitovat výkon Edgertona. Svoji roli zvládl tento ne příliš známý Australan skvěle a suverénně si vede vedle a s DiCapriem. Maguire coby vypravěč a postava vztyčná a zároveň ve stínu působí přirozeně a nevadí. Na koho jsem si nezvykla a byl pro mě možná trochu rušivým článkem byla postava Daisy v podání Mulligan. Pokud to byl záměr pak se omlouvám, působila dost koženě a emoce ne a ne v ní najít. Že by opravdu záměr? Za mě 80%!

plakát

Anna Karenina (2012) 

Další Anna Karenina? Ano, celkem originální divadelní uchopení a úchvatné kulisy a kostýmy. Skvělé zpracování tohoto. Pan Wright se umělecky vyřádil ...v tomto směru. Stejně tak bezpochyby pan scénárista Stoppard. Kde jsou ale emoce? Nebyla jsem nijak strhnuta, dojata. Ani slza na krajíčku. A to by si Anna Karenina měla zasloužit. Od začátku do konce stále stejná a velmi slabá emoční fazóna. Vlastně jsem si ani pomalu nevšimla, že Keira skočila pod vlak. Proč? Možná mě ten způsob zpracování pohltil více než tak skvostná a nesmrtelná předloha Tolstého. Nijak, opravdu nijak tomu nepomohla ani hlavní představitelka Anny. Proboha, proč opět Keira???? Naprostá absence opravdových emocí. Stále stejný hraný projev, bez tolik potřebné nutnosti jí tu roli věřit. Když srovnám její gestikulaci v Nebezpečné metodě a zde, je to prašť jak uhoď. Nic nového, nic originálního, bez prožitku role a příběhu. Stejný afekt, "ksichty", pózy a vyhublost (za tu možná nemůže, tak pardon Keiro). Stejně tak výběr Vronského v podobě adolescentního výzoru i výkonu Aarona Taylor-Johnsona mě nijak neoslovil a marně jsem 2 hodiny hledala ten pověstný sex appeal hraběte Vronského. Ani se mi tímto výběrem nechtělo věřit jak mohla Anna "nechat" tak úžasného Karenina, kterého opět bezezbytku skvěle ztvárnil Jude Law. Tomu 3x bravo! Celé dílko u mě 70% a to zejména za uchopení a zasazení předlohy a výkon pánů Law a MacFadyen!

plakát

Děti století (1999) 

Oba hlavní protagonisty filmu mám moc ráda! O to více jsem od toho filmu čekala. Má očekávání umocnila i doba ve kterém se drama odehrává. Čekala jsem celkově více - od herců, od příběhu, více emocí a opravdovosti. Přesto dávám 4 hvězdy (75%). Není až tolik filmů o kterých déle přemýšlím, nechám je v sobě plynout a které ve mně zanechají dojem déle než do shlédnutí závěrečných titulků.

Poslední hodnocení (1 038)

Bastard (2023)

20.01.2024

Anatomie pádu (2023)

30.11.2023

Úsvit (2023)

04.11.2023

Přišla v noci (2023)

04.11.2023

Skleněný (2019)

13.08.2023

Muž na laně (2015)

13.08.2023

Pýcha a předsudek (1995) (seriál)

06.07.2023

Millennium (2010) (seriál)

06.07.2023

Devadesátky (2022) (seriál)

06.07.2023

Reklama