Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Není to dokonalý film. Kolísá hlavně kostra příběhu, která tam snad ani není. Ale nekončící humor, práce s postavami, akční orgie a to že mluvící mýval, chodící strom a modrý pankáč z vás vymáčknou vic slz než lecjaké drama si těch 5 prostě zaslouží. Nevyrovnaný film, ale ty PRO jsou dost silná.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Prosím za prominutí, ale mě to snad bavilo i víc než originální filmy :D Tempo je neuvěřitelné. Musíme doufat že to nezpomalí a neuhne z cesty. Prví díl 10/10!

plakát

Hvězdná pěchota (1997) 

Ten film mě nikdy nepřestane udivovat. Paul Verhoeven je borec. Tohle, Robocop a Total Recall jsou filmová zjevení, a kdykolliv něco z toho dávají v TV, tak neodolám. Milion detailů, hercům to věřím, krásná přehledná akce, která pořád překonává spoustu dnešní tvorby a nekompromisní úchylné efekty. Má to sice takový plastový feel a klišé je všudypřítomné. Ale je to film který si někdo vysnil a vydřel a je to z něj strašně cítít. 100% - pro mě je to legenda.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Připadal jsem si jako dítě, a od první půl hodiny jsem si přál ať to neskončí, nebo ať to trvá ještě co nejdéle. Bylo to skvělé, vtipné krásné a akční. A čekal jsem, nebo spíš doufal že Groot a Rocket budou vtipní a že si je oblíbím, ale byly ještě lepší a naprosto nečekaně mě (a asi i všechny ostatní v sále) v jistých momentech upřímě dojaly. Možná mi i v jednu chvíly vlétlo něco do oka ;) Tým: Star Lord - neuvěřitelně skvělý, hodně se s ním sžijete Rocket - boží, chlupatý, vtipný, neomalený mýval Groot - skvělý velmi zvláštním způsobem, asi srdce filmu Gamora - krásná, hubená mrštná a místy roztomilá Drax- vtipný a smrtelný, místy nahanějící strach, ale v porovnání s ostatními asi nejslabší člen týmu

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Die hard Iron Man! Je to úplně jiné než by se dalo čekat, a pro mě to doopravdy vynahradilo 5. Smrtonosnou past. Je tam pár momentů které jsem úplně nepochopil, ale nechci nic vyspoilovat, a že toho je ke spoilování hodně ;) Určitě to stojí za to a pro mě to možná překonalo i Avengers!

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nejprve o formátu. Špatné... Byl jsem na 2D verzi. Hlavně proto že jsem chtěl vidět film v originálním znění, a né poslouchat sašu Rašilova a Bohdalku. Dále taky proto že se mi 3D nelíbí, protože tam vždycky najdete rozmazaná místa, jenomže film natočený ve 3D a převedený do 2D taky vypadá špatně! V některých scénách se CGI efekti tak rozmažou že vypadají jak přes nemyté sklo náklaďáku. Dále například když výprava přechází přes hřeben hor, epicky velké pozaí jiných pohoří vypadá jako nastřižené, jako starodávná zadní projekce. Takže Jackson platí víc za dražší efekty, které pak vypadají hůř. Někteří skřeti jsou nyní taky počítačově animovaní, ale kdybych řekl že vypadají špatně, filmu bych křivdil. Vypadají dobře, ale je to poznat. A přijde mi že se to k filmu nehodí. Pán prstenů byl zemitý, špinavý a opravdový. Zde nenajdete kapku krve, akční scény jsou tak ze 30% nepřehledné, nejvíc mi ale vadilo že začínají vypadat jako z Pirátů z karibiku. Všichni hopsají, chytají jeden druhého a všem vychází neuvěřitelné parkour, Assasins creed, Jack Sparrow triky. Když si k tomu potom záporné postavy ve filmu dělají legraci z vlastní smrti, uvěřitelnost je pryč a s ní odchází i nějaké soucítění se skupinou a s příběhem. Tyto filmové vlastnosti můžou fungovat (Piráti z Karibiku), ale jak tomu mám věřit po LOTR který se odehrává ve stejném světě? Jakože před 60 lety bylo zabíjení legrace a no big deal? Teď pozitiva, ať mě fandové neukamenují! 1. Dokonalá hudební znělka ve všech verzích, kterou si budete broukat mnoho dní po opuštění sálu 2. Úvod o trpasličím království je krásný, a než skončil, věřil jsem že celý Hobbit bude skvělý 3. Výprava (kromě CGI) - chlupatí poníci, trpaslíci, Bilbova domácnost, cit pro detail je cítit na každém kroku 4. Herci (bohužel neplatí pro Christophera Lee, na kterém je stáří velmi znát, a já jsem se nemohl soustředit nanic jiného než na to jak při hraní trpí) 5. Náhledy do historie středozemě 6. Glum Normálně bych asi dal 4, ale zůstává pachuť po ,,opravdovější středozemi", normálním formátu, a pořád mi připadá, že kdyby byly díly dva, všechno by to vyšlo lépe. Když jsou díly tři, proč Jackson nevyužil čas na sblížení s postavami. Nebo aspoň s Bilbem? Nicméňe se na další díly těším, a možná na to zajdu ještě jednou, jestli si to ty 4 nezaslouží...

plakát

Atlas mraků (2012) 

Rozhodně neuvěřitelný zážitek... Celou dobu jsem byl přikovaný do sedačky a z plátna na mě útočila jedna dějová linka za druhou. Herci, makeup a rozdílnost příběhů a stylů jejich natočení, to všechno je obdivuhodné, možná revoluční. Ale jakmile film skončí, vyvstal ve mě pocit, že Atlas mraků je nejpíš skvělá knížka (nečetl jsem), což je základ pro skvělý film, který se ale tak úplně natočit nepodařilo. Měl jsem pocit že by do sebe linie měli nakonec zapadnout tak, aby to celé zkrátka dávalo smysl. To se podle mého názoru nepovedlo, v důsledku toho mi některé linky připadaly přinejmenším málo provázáné s ostatnímy, možná dokonce úplně izolované od ostatních. Wachowětí měli více zdůraznit provázanost. Pořád ale platí to že na film budete celou dobu koukat s otevřenou pusou, budete se smát a možná ukápne i nějaká ta slza. A možná toho při druhé projekci pochytím víc a více mi to do sebe všechno zapadne.