Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (111)

plakát

Andaluský pes (1929) 

Dnes klasika, zpočátku šok. Myšlenkový výplach pánů Dalího a Buñuela. Surrealismus mám velice rád a Pes mi sedl jelikož jsem od něj nic nečekal ani nechtěl. Jedná se o hromadu nesouvislých obrazů nevědomí vzhledem k datu vzniku pro nás již málo pochopitelných (srovnejte si Psa třeba s Tetsuem ). Díky absenci příběhu je Pes, pro mě jeden z mála filmů, jenž jsou opravdu čistě umělecké, zde se jedná o rozpohybované plátno tehdejších mladých rozervaný umělců, a platí u něj úplně jiné podmínky hodnocení jakožto uměleckého díla (prostě škála hodnocení 0-5 je zatraceně malá když mám srovnat třeba Solaris třeba s Poarotem...)

plakát

Avatar (2009) 

Podle mě jeden z nejpřeceňovanějších filmů všech dob. Jákážto sladce zamilovaná ekologická agitka s táááááááklhe moc velkým pozlátkem faktmegaíbrhustěkrutopřísnýho 3D kultu. Vážně. Modrobarevné pozlátko mi ani zbla nenadchlo. Příběh hodící se do knih a do večerníčku narvanej do tří hodin vizuálních orgií a orgasmů. Tady se nepovažuji za zlého jazyka jelikož jsem na takovouto stopáž zvyklý třeba od Kurosawy, kde si jí plnými doušky vychutnávám. Zde mi kromě příběhu Romea a Julie a 3D taškařice Cameron nenabídl nic. Žádný Titanic ani Alien a už vůbec ne Abyss natož pak Terminátor. Chápu a rozumím tomu, že přišel s něčím novým aby mu někdo nevyčetl vykrádání toho a tohoto, popřípadě sama sebe, ale Avatar takto naservírovaný mě nesedl. Holt vizuální dokonalost mi nepřijde jako berná mince důvodu udělat film pro film a pojistit ohraný zamilovaný pár (pořád myslím Romea a Julii, prostě nějakou zakázanou lásku) nucenou ekologií. Asi nejdem jako drtivá většina hodnotitelů tohoto filmu, zde na csfd, zblázněný do pozlátka a hledám u filmu (kort s pověstí kultu) alespoň cosi o čem bych mohl diskutovat s přáteli večer u piva. Avatar tohle prostě nemá. Pro mě to není odpad (Postupně jsem se každý den kouknul tak dvacet minut filmu a ten moment jsem byl schopen vystát nervy drásající nudu, která se mě snažila zaškrtit dvěma sirkama.) ale ,,jen´´ filmové zklamání roku...

plakát

Big Brother (2005) (pořad) odpad!

No tohle bylo fakt hustý, kdybych mohl tak tomu dám tak mínus deset hvězdiček. Momentálně se jedná o zatím nejhlubší dno tv realitky. Oproti tomuto pořadu říkám že i superster a podobný talentovky maj jakousi byť minimální úroveň. Bojím se co by ještě tak mohlo přijít třeba sexuální radovánky neznámých tělesně dokonalých učastníků každé pondělí, středu, sobotu a nedděli a blbá část národa by je všechny milovala. Hlavně ty teplouše. Tohlensto (odmítám to nazvati TV pořadem ani čímkoliv podobným) je urážka myslícího diváka.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Jsem vystudovaný knihkupec, takže nemůžu dát jinak, než za 5 hvězdiček. Povím vám, že toto je seriál ze života. Kdo mi nevěří ať se koukne po pražských knihkupectvích a antikvariátech...

plakát

BlinkyTM (2011) 

Tak tohle mi připomělo jednu povídku jménem ,,chůvička´´ od Filipa K. Dicka... Tento kraťas mě uchvátil akorát nevím čím. Možná dnes již otřelým klišé porouchaného roztomilého robota nebo tou sociální agitkou konzumu, že když si koupíš novej telefon tak se máma s tátou už nikdy nebudou hádat, nebo velice povedeným budováním atmosféry (jde se rovnou k věci, což je celkem rozumné u 10minutového snímku) nebo všechno dohromady? Nebo mou maličkost uchvátila představa vraždícího uklízeče Valliho?

plakát

Bolest (2006) 

Podle mě klasická duchařina: přišla párkrát se snažila o leknutí a zas šla a cože o čem že to vlastně bylo?...

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Dlouho mě žádný film tak nenadchnul jako právě God bless America. Strašně moc mi snímek připomínal rannéno Tarantina (odkaz na něj se ostatně i objeví)