Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (23)

plakát

Spectral (2016) 

Od výsadku v elektrárně luxusní vizuál. Střelec s maskou jak s Falloutu a ten čtyřnohý robot mi přípoměl videa firmy Boston Dynamic, která pro armádu vyvíjí takového nosiče viz:https://www.youtube.com/watch?v=M8YjvHYbZ9w nebo https://www.youtube.com/watch?v=JGNopwFcz3A . Není tu úplně vzdálené.

plakát

Američan (2010) 

Film se posouvá velmi pomalým tempem a hned zpočátku je my jasné,že se jedná o typ filmu,kde se děj posouvá jakoby odničeho k ničemu.Přestože je to nekoplikovaný film,bez nějaké větší zápletky,tváří se překvapivě tajemně a pro mně to byl velmi příjemný relax.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Nepříliš komplikovaný film z 2světové války,ale bylo to vlastně sci-fi ala Star Wars ,kde chyběla jen přítomnost světelných mečů.Sympatický skromný hrdina u,kterého my bylo fakt líto,že to rande nestihne.

plakát

Experiment (2010) 

Taková oddychovka ,která nijak nepřekvapila,ale prostě v pohodě,bez nějakého vellkého přemýšlení dokráčela do cíle. * navíc dávám za skvělého Whitakera,který si opravdu liboval v tom jak někoho ztrestat.

plakát

Battlestar Galactica: Plán (2009) 

Doplnění toho jak se odehrál útok cylonů a střídání děje s pohledů cylonů na Galactice se vznikem odboje na Caprice.V podstatě vás to narychlo provede sériemi a doplní pohled druhé strany. Z mého pohledu,až na útok cylonů(který mohl být klidně detailnější a hlavně připlatit za digitální efekty,které připohledu na upadající města vypadali jako parodie na realitu)celkem zbytečné ,ale pro fanoušky určitě né nudné.

plakát

District 9 (2009) 

Čerstvě dokoukané....uff nářez.Ten film je tak zvláštní.Za začátku jsem si zvykal,ale okamžikem nakažení do momentu útěku jsem zíral s otevřenou pusou,kdy to jednání s nakaženým Wikusem bylo tak chladnokrevné.Neuvěřitelně rychle ho odepsali..Nikdo se nestaral jak mu je,co pro něj mohou udělat.On trpěl,ale oni měli jen obrovskou radost z toho,že ty mimozemské zbraně s jeho mutací fungují.Pak,už jsem se z toho šoku trochu probral,protože pak přišla ta prostřední část, na nižší tepové frekvenci,kdy se přece jenom rozjímalo....spekulovalo,jak se co udělá.Závěr,už byl jen akční třešničkou na dortu,který ikdyby se snad třeba nepovedl tak,už mi ten zážitek za tu první něco více než hodinku prostě nevezme.Příznivci scifi a akce prostě nemou snad ani dát méně než za slabších 5:-)

plakát

Obyčejný spratek (1981) 

Tomuhle filmu se dá vytknout jen málo věcí.Má to dokonce i scénař,akci a místy trošku nasílím vložený humor ,který se objeví hlavně po vypálení divadla ,kdy se naše dvojice Tai a Leung stáhne do ústraní.Na scéně se tak objeví i Sammo hung,který má děj tak trochu popostrčit a připravit nás na velké finále, které je luxusní.

plakát

Eight Diagram Pole Fighter (1984) 

Škoda toho laciného úvodu,který na počátku říká,že to bude slabší béčko,ale nakonec rozhodně není.Po té co v úvodním boji zavraždí rodina,která chce získat větší vliv a moc v boji ze 7 bratrů 5,snaží se dostat i oba zbylé bratry.Zatímco 6 bratr se vrátí domů,kde je schován a prožívá velká trauma ,kdy neustále ve všech vidí protivníky,tak 5 bratr najde (sice složitě)útočiště v Shaolinu,kde trénuje a vyčkává na příležitost.Hlídanou rodinu navštíví mnich,aby naznačil,že 5 bratr je u nich.Matka rodiny se rozhodne vyslat 9 sestru do Shaolinu,aby jej přiměla se vrátit.Byla však sledována a při návštěvě hostince zajata.Nakonec z něj uprchne jeden ze sluhů a předá vzkaz 5 bratrovi.Ten neváhá a snaží se sestru osvobodit.Nakonec se mu však velmi bude hodit pomoc mistra s několika studenty.Souboje jsou velice precizní a ikdyž uvidíte málo pěstních soubojům ,tak práce se zbraněmi Vás rozhodně nenechají chladnými.Bohužel,někteří v mém okolí,kteří nikdy neviděli ani 36 komnat shaolinu toto dílko asi neocení.

plakát

Predátoři (2010) 

Zajímavý nápad přenesení děje na jinou planetu a výskyt predátořích loveckých psů.Bohužel predátoři se nechali zlikvidovat někdy moc jednoduše.(viz souboj s členem yakuzy) .Trošku takový neorginální závěr,který je podobný s prvním dílem. Váhám,ale nakonec si ty 4 hvězdy zaslouží.

plakát

Zelená zóna (2010) 

Co říct ?Přemýšlel jsem proč dát filmu za 5,ale také proč za 5 nedat.Film samozřejmě uteče jak voda,kde nemáte šanci se moc nudit.Trošku mě překvapuje,že by si americký voják ,který se rozhodne jít trošku jinou cestičkou užíval tak dlouho velení bez nějakého postihu.Příležitostí jej vsadit do chládku,převelet nebo poslat domů je ve filmu dost.Nakonec, proč dávám za 4 ,je absence nějakého momentu,akce na ,kterou se nezapomíná.Takové to něco,kdy při vyslovení názvu filmu se ti vybaví nějaká scéna,která byla top.