Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Násilník (1976) 

Příjemná krimoška se skvělým Clintem Eastwoodem a dalšími dobrými herci. Inspektor Harry Callahan je za přílišnou tvrdost u zásahu přeložen na osobní oddělení. Brzy však na oddělení vražd začíná chybět, tak ho tam vrátí a k němu přidělí nezkušenou policistku z osobního oddělení Kate. Harry nemá ženy ve službě rád a dává to Kate při každé příležitosti najevo. Kate si ho však brzy získá na svou stranu, protože prokáže odvahu i policejní schopnosti. V San Franciscu však začala působit nová teroristická organizace a jako prvního chtějí zabít starostu.

plakát

Seznam Adriana Messengera (1963) 

Budete stále čekat na hvězdy, ale nakonec se dočkáte. Seznam válečných veteránů z Barmy je hlavním předmětem, o který v tomto filmu jde. A kupodivu všichni ze seznamu za podivných okolností nedávno zemřeli. Agent z MI5 A. Gethryn tento seznam dostane a rozhodne se vypátrat, kdo veterány vraždí.

plakát

Nůž v ráně (1962) 

Sophie Loren ve filmu exceluje. Lisa se chce rozvést se svým manželem Bobem, který je extrémně žárlivý a fyzicky ji napadá. Na cestě do Casablancy letadlo havaruje a Bob je mezi mrtvými. Lise spadne kámen ze srdce, ale vzápětí se zraněný Bob objeví zase doma. Vymyslí pojistný podvod a když získá peníze, chce odjet ze země. Lisa pro něho od pojišťovny peníze opatří, on ji však nechce pustit, chce, aby odjela s ním. Lisa má v rukou jedinou šanci.

plakát

Ženy na pokraji nervového zhroucení (1988) 

Komedie o jednom rozchodu, jednom cestovním kufru, jednom bytě v nabídce k pronajmutí a několika hrdinech. Hlavní hrdinka Pepa se celou dobu snaží najít svého bývalého milence a mezitím se setkává s mnoha dalšími postavami. S Ivanem se stále a stále míjejí.

plakát

Mír podle Mnichovské dohody (1988) (TV film) 

Skvělý dokument o všech částech Mnichovské dohody, zejména z hlediska Velké Británie a jejího premiéra Nevilla Chamberlaina. Vystupuje zde také Joe Kennedy a samozřejmě Adolf Hitler. Ve snaze zachovat mír věnovaly tři mocnosti (Velká Británie, Francie, Itálie) Hitlerovi nejprve Sudety a poté i zbytek Československa. Tento dokument by měli vidět všichni Češi.

plakát

Helen (2009) 

Depka není deprese. Depka je běžná špatná nálada, která trvá pár hodin nebo den, dva a pak zmizí bez následků. Deprese je vážná psychiatrická nemoc, která trvá týdny, měsíce, neléčená i déle. Tento film je o depresi, na kterou nezabírají ani léky a člověk je neustále ve špatném psychickém stavu. Chce být nejradši sám, opustí všechny blízké, protože jim nechce být na obtíž. Přesně tak se odvíjí tento film, kdy Helen postupně ztratí i rodinu a jediný, s kým je schopna být, je stejně nemocná Mathylda. Nakonec se rozhodne pro radikální způsob léčení, jehož výsledky jsou velmi nejisté.

plakát

Noc bezMoci (2015) 

Více se mi líbilo Ucho, bylo strašidelnější, ale ani jeho makedonská verze není špatná. Hlavní hrdinka je krásně hysterická a její manžel nejistý a do jisté doby s chladnou hlavou. Děj se ovšem odehrává v Makedonii 90. let, atmosféra se moc od Kachyňovy dobry nelišila.

plakát

Panelstory aneb Jak se rodí sídliště (1979) 

Vzpomínka na 70. léta na nějakém nepojmenovaném sídlišti. Nakonec na všech tehdejších sídlštích to probíhalo více méně stejně. Všude bahno a nedodělaná infrastruktura, zato plné hospody v pracovní době. Jen lidské osudy se moc neliší.

plakát

Farinelli (1994) 

Spousta krásné operní hudby, spousta árií, hlas, jakým mohou zpívat jen kastráti. Přesto je příběh slavného Farinelliho a jeho bratra zajímavý. Ve filmu také vystupuje hudební skladatel Handel, nejdříve Farinelliho nepřítel, později jeho skladatel.

plakát

Alone in the Wilderness (2004) (TV film) 

Dokument o muži, který žil přes 30 let sám v aljašské divočině. Postavil si tam srub s krbem, zásobárnu potravin, udírnu i kadibudku. Celý svůj život natáčel na kameru. Jeho záznam viděly tisíce lidí a většina si při sledování představovala, jak by žili v divočině sami. Stejně tak já.