Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (2 502)

plakát

Meč Židů (1986) (TV film) 

Izraelský Mosad, jako odvetu za vraždu 12 olympijských sportovců Palestinci, vybere 5 odborníků v různých oblastech. Velí jim voják ze speciálního komanda. Jejich úkolem je zabít všechny vytipované lidi, odpovědné za přípravu útoku v Mnichově 1972. Zpočátku se zdají úkoly snadné a viníci padají jak třešně v červenci. Později se ale vyskytnou první komplikace. A následují další. A když se někdo zaplete s tajnou službou, není žádná cesta ven. Tato televizní produkce je velmi dobrá, hlavní role hrají skvělí herci a i děj není špatný.

plakát

Contratiempo (2016) 

Na můj vkus překombinované a též se mi příliš nelíbil konec. Film o dopravní nehodě, při níž dvojice milenců se srazí s mladým řidičem, který nepřežije. Ti dva, hlavně aby nevyšel najevo jejich vztah, se rozhodnou auto s mrtvolou odvézt do blízkých bažin. A tím se roztáčí mohutný kolotoč náhod a pravd.

plakát

Zánik samoty Berhof (1983) 

Netušila jsem, že po válce se ještě takto bojovalo a umíralo. Poražení Němci se nechtěli vzdát a ve skupinkách přepadávali české a polské osady, mučili a vraždili tam lidi, kteří se jim postavili. Toto je příběh jedné takové osady a jedné tlupy německých verwolfů. Film má dusnou a tíživou atmosféru a je z něho cítit vážnost situace. Děj se ještě prolíná s osudem mladičké dívky, která vyrůstá s agresivním a tyranským otcem.

plakát

Crash (2004) 

Asi je málo lidí, co tento film dosud neviděli. Já jsem tento nedostatek napravila až nyní, v červnu 2020. Film opravdu stojí za vidění, každý si v sobě nese svou dávku rasismu. Lidé si nemají vzájemně co vyčítat, ať jsou bílí, černí, žlutí nebo třeba rudí. Pokud jde o rasismus, jsou na tom všechny rasy stejně. A právě o tom je tento skvělý film.

plakát

Imigranti (2009) 

Celkem ucházející film ze světa imigrantů do Los Angeles. Několik příběhů lidí, kteří za každou cenu touží získat Zelenou kartu. A jeden příběh člověka, který ji má, ale ztratí ji a je z USA vyhoštěn. Film je o štěstí, které někteří lidé při usilování o Green Card mají a o smůle, kterou mají jiní. Nechybí ani několik mrtvých.

plakát

Pardon, nezastihli jsme vás (2019) 

Strašný průser tenhle film. Průser, protože je to realita tisíců lidí a tisíců rodin. Od výplaty k výplatě, z ruky do huby, jak se lidově říká. Tento film jsem sledovala asi na čtyřikrát, než se mi povedelo ho dokoukat. Takové depky ve mně vyvolával. A čekala jsem ještě horší konec.

plakát

Veřejné lži (2019) 

Keira Knightley tentokrát nekřivila obličej, jak je jejím zvykem, přesto mě další film s ní nezaujal. Je tak nudná, že nedokáže udělat jakýkoli film zajímavým. Ralpha Fiennese jsem v brejličkách skoro nepoznala, ale ani on film nepozvedl.

plakát

Co se stalo Rosemary Kennedyové? (2018) (TV film) 

SPOILER ! Krásný dokument o nešťastném osudu nejstarší dcery Josepha Patricka Kennedyho a sestry bývalého prezidenta USA. Její ambiciózní rodiče nesnesli pomyšlení na to, že by mentálně zaostalejší dívka (úroveň 10letého dítěte) poškodila pověst rodiny. Přesouvali ji z jedné školy do druhé, poté z jednoho ústavu do druhého. Neustále ji též kritizovali za to, že nedrží dost dietu a že se chová odvázaně. Až se její otec rozhodl nechat jí provést zákrok nejodpornější - lobotomii. Po ní dívka ztratila paměť a i zbytek předchozích schopností. Také věřím, že prokletí rodiny Kennedyů je za to, co provedli Rosemary.

plakát

Calibre (2018) 

Čtvrtá hvězda za bezvýchodnost a beznaděj, která je dlouho z filmu cítit. Konec mohl být ještě lepší, ale co už. Dva kamarádi se vydávají na výlet do Skotska, aby se jeden z nich rozloučil se svobodou. Bude se ženit a čeká syna. Další ráno si vyjedou do velkého lesa, kde dojde k nečekané nehodě, která zásadně oběma změní život.

plakát

Zde jsou lvi (1958) 

Jak strašně se v dřívějších filmech kouřilo ... Karel Höger i Dana Medřická hrají skvěle, ale celkově mě film příliš nebavil. Tomu, že byli lidé zaníceni pro plnění pětiletky a dolování stařin, moc nevěřím, bylo krátce po měnové reformě. V té době už lidé prokoukli, co jsou komunisté zač a že je od nich nic dobrého nečeká.