Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Crash, ktery nefunguje, ale zato s Harrisonem Fordem a kvalitni hudbou. Z toho scenare a opakovaneho tematu mi bylo az trapne a narozdil od sveho filmoveho vzoru se Crossing Over nedari vytvorit jakoukoliv emocionalni odezvu, nebo silnejsi momenty. Sexy klokani blondyna ala Noami Watts to svou strip show nezachrani. 5/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

CRASH aj GRAN TORINO sú trochu iná liga, ale aj takýto komerčnejší prístup má svoje čaro. Všimli ste si, že Fordova úloha je takmer rovnaká ak Gerova v NAJLEPŠí Z BROOKLYNU? Dobre nahodené motívy by sa občas zišlo lepšie dotiahnuť, ale celkovo som spokojný... Samozrejme, pre väčšinu Európanov je všetka tá emotívna snaha o americké občianstvo značne nepochopiteľná... Ale to je náš problém, nie filmu... ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Zaujímavý film na štyl Crash. Imigranti rôzneho druhu, národnosti, vyznania a ich postoje k životu a snahy o legalizáciu v USA. Dej sa nijako výrazne neodtrháva a negraduje, ale po celý čas drží príjemné tempo. K záveru sa patrične kľukatí a dodá správne napätie. Celý čas si drží reálny pohľad na vec a tým pádom zanecháva miestami zimomriavky. Celkovo to je dobrý film s aktuálnou - nadčasovou tématikou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prva polhodina filmu Crossing Over je dost nudna az chvilami hrozilo, ze odidem od TV. Chvalabohu nenechal som sa odradit, a potom nasledovala slusna drama o politickych, spolocenskych a socialnych otazkach. Rola hlavneho herca Harrisona Forda mi bola jasna ihned : je tvrdy navonok pri jednej scene, aby pri druhej zas ukazal vludnu a laskavu tvar ..... jak ubohe a prehladne. Reziser Wayne Kramer ma na konte aj lepsie filmy /Crash ...../ 67 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rozehrává se tu několik částečně propojených příběhů lidí, kteří touží po zelené kartě. Osudy jsou to většinou smutné a zajímavé. Nedozvíme se sice důvody, proč ti lidé tolik baží být občany USA, ale evidentní je, že jimi nikdy v plném slova smyslu nebudou. Ze svých vlastí si přinesli jiné zvyky a jiný názor na to, jaký by měl být správný život. Nikdy nezapadnou. Nikdy nebudou přijati. Zajímavý úhel pohledu, ale ve druhé polovině se film překlopí do až úporné dojímavosti zdůrazněné patetickými řečmi, zpomalenými záběry a truchlivou hudbou. /21. 4. 13./ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)

Reklama

Reklama