Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Amerika je krajinou imigrantov a ich potomkov, ktorí pôvodných obyvateľov pozabíjali a zvyšok umiestnili do rezervácií, kde ich pomaly likvidujú dodávkami ohnivej vody. Nemožno sa čudovať, že celý proces kontroly, prijímania a integrácie je prepracovaný a všestranne zabezpečený. Ale nemožnom sa čudovať ani tomu, že v jednotlivých prípadoch dochádza k zlyhaniu systému a o týchto zlyhaniach je tento film. Obsadenie Harrisona Forda do hlavnej úlohy prispelo k vierohodnosti a uveriteľnosti príbehu, pretože táto úloha mu sadne lepšie, ako úlohy akčných hrdinov, na ktoré bol starý i v mladšom veku. V súčasnosti si má divák možnosť uvedomiť diametrálne rozdiely medzi Amerikou a Európou nielen v tom, kto sa k nim tlačí, ale aj ako sú krajiny na takýto nával pripravené. Preto je tento film nielen zaujímavý, ale aj poučný. Gudaulinom spomenutý patriotizmus neriešim, pretože Američania sú už proste takí a také sú aj ich filmy. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pozor hranica! Granica paňstva. Hranica pánstva. Tam, za ňou je vysnívaný lepší svet. Krajšieho už veru niet. Dá sa vôbec uvažovať o svete bez hraníc? Pretože ak nie, tak za každou hranicou, ktorá vždy oddeľuej, čaká ľudí vždy rovnaké peklo, aké je možné vidieť v tomto filme. Peklo, ktoré je spôsobované tým, čo chcú vstupenku do vysnívaného raja, peklo spôsobované žiadateľmi, pretože majú pocit, že si niečo môžu uchmatnúť niečo aj nad rámec noriem, ktoré ich tak ponižujú. Dobré je, ak sa na tieto veci poukazuje. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Všichni jste se na základě své svobodné vůle rozhodli stát občany této skvělé země. Pro mnohé byla toto cesta plná útrap a obětování se….“ Přistěhovalci, legální či nelegální a cesta k magické ZELENÉ KARTĚ. ,,Kolikrát se musíš nechat ošukat, aby si ji dostala?“ Máme se pokusit pochopit JAK TĚŽKÉ JE PRO NĚ ŽÍT ZDE nebo JAK TĚŽKÉ JE PRO NÁS ŽÍT S NIMI. Film není o H.Fordovi, ale o tomto problému. Palčivé téma, jenž se nesnaží pouze hrát na city, ale ukazuje jaké jsou osudy několika lidí na cestě k vytouženému cíli. Zajímavý příběh s mnoha neamerickými herci, ve vás vyvolá přesně tolik emocí, kolik jste schopní věnovat tomuto tématu. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Letiště Toronto, právě přistálo letadlo z Prahy …. . Kolik to ve vás vzbuzuje emocí? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

CRASH aj GRAN TORINO sú trochu iná liga, ale aj takýto komerčnejší prístup má svoje čaro. Všimli ste si, že Fordova úloha je takmer rovnaká ak Gerova v NAJLEPŠí Z BROOKLYNU? Dobre nahodené motívy by sa občas zišlo lepšie dotiahnuť, ale celkovo som spokojný... Samozrejme, pre väčšinu Európanov je všetka tá emotívna snaha o americké občianstvo značne nepochopiteľná... Ale to je náš problém, nie filmu... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zatial jeden z najsilnejších filmov tohto roka. Menej patetické ako Crash, viac súdržné ako Babel a Amoress Perros. Niekde na úrovni Traffic. Americká kritika bola nemilosrdná, pozrite na rottentomatoes. To je vážne pre mňa záhada....a je mi z toho smutno, pretože sa filmu nedostalo tým pádom žiadne uznanie, ani distribúcia na Slovensku a v Čechách. Žeby bol už súčasný divák takýmito sociálnymi skladačkami presýtený? Aktuálne budú predsa vždy a nie je ich až zas tak veľa. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Film byl dokončen již v roce 2007, diváci ho však poprvé mohli vidět až o dva roky později. Ohledně jeho konečné podoby se režisér a producent dlouho přeli. Producent nakonec využil svého práva posledního slova a snímek zkrátil z původních sto čtyřiceti na výsledných sto třináct minut. (sator)

Reklama

Reklama