Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (8)

Dr. House

Dr. House (2004)

Ano díky Houseovi jsem objevila svovu úchylku na britské herce a hlavně na lékařské seriály. Tenhle seriál jsem si zamilovala po první zhlédnuté epizodě a vydržela jsem s ním až do konce, při kterém mi nejedna slza ukápla.

Přátelé

Přátelé (1994)

Přátelé můžu vidět kdykoliv. Je to snad můj nejoblíbenější komediální seriál. Je vtipný, romantický, ironický a někdy i smutný, ale hlavně je prostě fantastický...teda alespoň pro mě.

Sherlock

Sherlock (2010)

Pro mě to začalo úplně nevině. Prostě se mi líbila znělka a navíc Sherlock byl ve výběru britských seriálů, co stojí za to shlédnout na gorille. Tak proč mu nedat šanci! První sérii jsem shlédla najednou. Líbilo se mi tempo i styl vyprávění. Měla jsem štěstí, že neznám knižní předlohu, a tak jsem se oprostila od zajeté představy co jsem o Sherlocku Holmesovi měla (gentleman, dýmka, čepice atd.) a užívala si výstředního detektiva psychopata (pardon vysoce funkčního sociopata) plnými doušky. Sice jsem na konci 1. série zůstala civět na obrazovku se slovy "To nemyslí vážně"(ale co premiéra 2. série už klepala na dveře). S premiérou 2. série to nabralo trošku jiný směr a pro mně dost nečekaný (ano vím všechny případy, které byly v 2. sérii jsou všeobecně známy, ale já je neznala). Sherlock, který se zamiluje, bojí či obětuje pro "přátele", jo to mě tak trošku šokovalo. Ale nakonec ten život neobětoval a my fanoušci jsme mohli 2 roky dumat nad tím, jak to udělal, že ten Reichenbach Fall přežil. Bohužel ani po 2 letech to nevíme a možná se to už ani nedovíme. V první a druhé sérii je vždy (tedy alespoň pro mě) druhý díl tak trochu slabší než ty ostatní. To však 3. série dokonale změnila. Ano Sherlockův projev mě i rozbrečel (až tak, že jsem si chvíli myslela "On je přeci jen člověk"). Vůbec celá 3. série začala postupně bourat fasádu bezcitného psychopata na vysoce (vysoce) funkčního sociopata (ne-li normální osobu s celou škálou emocí).

Ošklivka Betty

Ošklivka Betty (2006)

Šílené a zábavné zároveň. Po první sérii musím dát ****, ale uvidím, jak se to ještě vyvine dál. Mimochodem je to mnohem lepší než naše ubohá Ošklivka Katka. Edit: po více jak 2 letech jsem se pustila znovu do sledování Ugly Betty, musím říci, že je to jediný seriál, který si držel po celou dobu svého vysílání svůj standard. Ano sama jsem se divila, že mě sledování tohoto seriálu bavilo v každé epizodě se našel nějaký ten vtípek či scéna, která mě rozesmála.