Reklama

Reklama

Cena za lidskost

(seriál)
  • Velká Británie Being Human
Trailer
Velká Británie, (2008–2013), 35 h 49 min (Minutáž: 55–62 min)

Hrají:

Lenora Crichlow, Russell Tovey, Aidan Turner, Sinead Keenan, Michael Socha, Damien Molony, Kate Bracken, Jason Watkins, Donald Sumpter, Annabel Scholey (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(37)

Russel Tovey, Lenora Crichlowová a Aidan Turner jsou hereckými představiteli trojice spolubydlících, kteří se snaží žít jako ostatní lidé, až na to, že lidé nejsou. Pilotní díl tohoto zábavného a vzrušujícího šestidílného dramatického seriálu, v němž sledujeme tajný dvojí život vlkodlaka, upíra a ducha, byl poprvé uveden v únoru 2008 jako šedesátiminutový speciál. Sledovalo ho skoro 450 000 diváků a získal si i sympatie kritiků. Russell Tovey si v něm zopakoval roli sympatického George, který bojuje se svou dvojí identitou jako uhlazený portýr v nemocnici, a jednou za měsíc za úplňku se proměňuje v děsivého vlkodlaka, lačnícího po mase. Aidan Turner hraje pohledného, výřečného Mitchella, který to na rozdíl od George umí se ženami, ale ve skutečnosti je to upír toužící po lidské krvi. A poslední z trojice je Annie, kterou ztělesnila Lenora Crichlowová, upovídaný duch, jemuž chybí sebedůvěra a zoufale potřebuje společnost. Annie se stále stýská po snoubenci, jehož si před osudovou nehodou, která ji proměnila v ducha, měla vzít, a který se náhodou stane majitelem jejich bytu. Všichni tři se snaží žít jako ostatní lidé a utajit před okolním světem svá temná tajemství, ale jediní, na koho se mohou spolehnout, jsou oni sami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

Plangi 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem měl tu možnost zkouknout kopu seriálů s tématikou nadpřirozena. Being Human je jiný v tom, že nesází na akčnost a plyne tak nějak reálně pomalu v dějových liniích hlavních postav, jež jsou nenuceně propleteny. Už prvotní zápletka seriálu - socializace dvou spolubydlících - upíra a vlkodlaka, jejich boj se zvířecí částí svojí osoby a setkání s duchem, jenž se nedostal na „druhou stranu“ k tomu dala perfektní odrazový můstek. Takhle fajn to šlape pouze v první sérii a dál už seriál jede trochu rychlejším tempem a razí si cestu k mainstreamovějšímu pojetí trochu provařenými zvraty v ději, přestává působit tak svěže, ale stále se pohybuje ve vodách vysokého nadprůměru. Co je svěží stále - hlavní trio: upír Mitch, duch Annie a vlkodlak George, tři úžasné postavy, které to snad i nadále budou držet takhle vysoko. Hlavně můj oblíbenec George, jehož charakter je propracován asi nejlépe a jehož potenciál je v ději využit beze zbytku. Předpokládám, že třetí série nebude zklamáním, našlápnuto strhujícím zakončením té druhé má velice dobře. 80% ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Zprvu mdlé zdá se, finiš první série ovšem o váš zájem postará se. První série má sice jen 6 dílů, přesto se postará o to, že si ji v záplavě seriálů s nadpřirozenou tematikou zapamatujete. Ač je to u seriálu s vlkodlakem, upírem a duchem podivné, vše plyne tak nějak poklidně, bez větších akčnějších zápletek. Jde o hledání vlastní definice lidskosti a svého místa na světě. To vše prokládá výborný humor, dojetí a báječná british english. Poslední dva díly jsou až nadprůměrně dobré. Teď jen jde o to, zda je to zajímavé zamyšlení nad životem v moderním fantasy obalu, nebo zda to bude životaschopné jako vícesériový seriál, který dokáže udržet nasazenou laťku i v následujících sériích. Mám z toho trochu strach. 1.série: Hlavně díky druhé polovině seriálu. 75% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Duch, upír a vlkodlak snažící se žít jako normální lidé v dnešním Bristolu. Téma dobré (ačkoliv přiznejme si, zní to trochu jako další připitomělá urban fantasy), ale to zpracování je (pod)průměrné. Duch je tam jen občas a na okrasu, nebo dělání čaje, George je uřvaný blbec bez charismatu a Mitchell je sice sympatický, ale to je tak všechno. Vizuálně je to neskutečně béčkové a od britského seriálu jsem tedy měla daleko vyšší očekávání, než jen nikam nesměřující příběh a všednost děje. Jakoby si tvůrci načrtli jen jednoduchý náčrt, nijak ho nerozvinuli a přemýšleli co dál až za chodu. Už pilot mi dal zabrat dva dny. Vzdávám to. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Prvni rada je povedena, hlavni predstavitele jsou skveli, zvlast George - miluju tu jeho fistulku a koktani :). Premenovani ve vlkodlaka bych tak dukladne videt nemusela (zvlast kdyz je z nej nakonec vypelichany plysak), ale jinak jsem byla nadmiru spokojena - melo to smrnc, bylo to dramaticke i vtipne, a taky romanticke a dojemne. Co se tyce pilotniho dilu, videla jsem ho az po shlednuti prvni rady, takze mi jine obsazeni trochu vadilo (Mitchell byl podivne povzneseny a Annie podivne stara), ale uzasny George nastesti zustal. Ohledne druhe rady... ta je neuveritelne spatna. Veskery vtip se vytratil a vystridala ho jakasi prehnana parodie na horor. Je to zkratka trapny pokus a velke slapnuti vedle (skoda), takze snizuju hodnoceni ze 4 na 3 - a to jsem jeste hodna. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Nice. Tak som zvedava co vymyslia dalej. To s tym pilotom je ale pekne matuce. Osobne som ho videla az po 6. casti a hoci je super, ze ukaze napr prve stretnutie s Annie, zbytok je zbytocne matuci. Z celej hereckej particky zostanu vseovsudy 2 (George a Seth), charaktery su viac ci menej odlisne a maju obcas nabehnute na uplne iny smer... proste, dobre na koniec na porovnanie, co mohlo byt a doplnenie par veci. Aby som odporovala niektorym kolegom na csfd, Mitchell je mi sympatickejsi v serialy, mozno zvykom, mozno tym, ze je menej... francmetro :) S2: Nebavi. Neviem preco. Dam si par rokov pauzu. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (2)

  • Titul každé epizody je odkazem na konkrétní skladbu. (filmsim)

Reklama

Reklama