Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (253)

plakát

Legendy kriminalistiky (2017) (seriál) 

Hradečak Vaňura a jeho zvrácené hobby v akci aneb dobrá rekonstrukce, asi už fakt legendárních, nejzávažnějších případů převážně krátce po sametově se odehrávajících. Viděny díly orlických vražd, kolínského gangu a "pohádkáře" Roubala. Pro klidné spaní při otevřeném okně nedoporučuji, jinak ano.

plakát

Život je život (2015) 

Při počátečním snu hlavního hrdiny, jsem si myslel, že se z toho probudí já se zasměju a komedie bude pokračovat podle ortodoxních not, nestalo se a díky tomu film sklouzne do nějaké rádoby sci-fi sračky, jejíž část zbytečně kazí dojem jinak celkem vtipného scénaře. Ondřej Vetchý si zahrál klasicky povedenou Jiřinu z OP a role se mu standardně povedla. V tomto hereckém projevu je vždy perfektní, on by pravděpodobně nesouhlasil a stavěl by ve svém žebříčku jednu z těch dramatičtějších rolí výše než tuto. A hlavně díky němu a Simoně (platí pro jméno herečky i postavy) stojí za max jedno shlédnutí.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Nikterak netřeba představovat nejlepší válečný film ever. Aspoň za mě urcite, snad jen v pár let starším Schindler listu si Spielberg dělá konkurenci sám sobě a možná pár starších klasik, ale ne asi ne, tohle je best v žánru war movies.

plakát

Kouzlo draka (1991) 

Dnes jsem to viděl s odstupem pěkných pár let. Nikdy nezapomenu na doby kdy jsme si s kamarádem z dětství pravidelně skoro každý pátek chodili půjčovat VHSky. On bral vždy tehdy novinku Godzillu a já tenhle (nemůžu zradit své dětské já) thai-wanský pro mě kult. Nikdy jsem nelitoval, že jsem si půjčil právě tohle a nikdy nebudu. Já si prostě nemůžu pomoct pořád se mi to líbí i v "dospělosti" a stále sdílím názor s tím capartem je to stejně lepší než Godzilla.

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

Tyhle sportovní disneyovky jsou zajímavé. Hlavně že to není s tím idiotem Rampou Mqquakem :-) ,ale s charismatickým Kurtem Russellem i mladaci hráli dobře nejen na ledě . Nenapadá mě důvod proč ne a zároveň jich mám desitky, proč natočit film ó jednom z českých zázraků na ledě, vzpomenu snad jen rachnou kachnou toto letělo a co následovalo počínaje, přes snad již dostatečně uzrálé, dnes už legendární vítězství v Naganu, po jednu z památných bitev se sovětskou sbornou z let dávno minulých. A nezbývá mi než říct pojď do toho Jákle! Nebo někdo jinej kdo má koule.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Virgínský rodák a zelenáč americké armády se behind enemy lajn vrací znovu a znovu a coby druhoválečný forrest gump odtud zachraňuje a vynáší své zraněné spolubojovniky. Sehnat produkci a sponzory pro tuto legendární americkou pýchu asi nebylo složité. Pro mě průměrný válečný film se zbytečně dlouhou stopáží, která se až moc zaměřuje na předválečný život hlavního hrdiny a nedává prostor pro onen konflikt na Japonském území spolu s Dossovým zázrakem a pár klišé jako prostřelení helmy v ruce, či tažení těla bez nohou, na který jsme se stejně všichni těšili nejvíc. Žánrově (jak se to vezme) podobný a zelenáče obsahujici Fury z před pár let mě zaujal mnohem víc.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Jeden z nejlepších filmů o válce ve Vietnamu a to, i když v něm jsou zmínky o této americké invazi mezi houževnaté ježoury slyšet jen zřídka, Rambo zlikvidoval jen jednoho vojáčka z armády, která v jeho posttraumatické poválečné schíze stála proti němu a scénu z krveprolití s komunistickým šikmoočkem si nevybavuju. Sly se stimhle osmdesátkovým akčním béčkem trefil do rudého a first blood odstartovala počátek jedné nezapomenutelné série. První díl kvalitou převyšuje ostatní, které i tak stojí za shlédnutí. Kdo Ramba neviděl, nezná, nebo nemá rád, jakoby nežil. Classic.

plakát

Matky na tahu (2016) 

Mila Kunis nám trochu zestárla, ne však vzhledově, ale věkově. Role matky jí podle mě sedla. Je to takovej level up německýho šitu holky to chtěj taky řízlej holčičím hangoverem, pořád jsem čekal, že na mě aspoň z pozabůčku vykoukne Todd Phillips v jedné ze svých úchylných rolích. Nestalo se, ale i tak dobrá zábava na jeden z těch pochmurných podzimních večeru. Trochu spoiler, ale ta co chtěla každýmu vošukat manžela mě fakt bavila.

plakát

Everest (2015) 

Top of horolezecký filmy, natočený on the top of the world. Vyborne natočené drama ó tragickem příběh cestovky co tahala klienty na tuhle střechu sveta. Moc se mi líbilo obsazeni, hráli skvěle teda aspoň tělem do obličeje jim skrz hunaty plnovous, silný nános snehu, brýlím proti slunci a nezbytnou​ kyslíkovou masku nebylo moc vidět, ale to klepání zimou jsem jim fakt věřil.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Sentimentalni usa shit? Asi ano, ale pusobilo to na vsechny okolo v sale a ja se snazil prizpusobit. Nakonec to na my plechovy hrudi zahralo, Vetchy je bourak zahraje cokoliv, ikdyz me misty pripominal staryho dobryho Jirinu, zahral skvele pestouna vlstni dcery. Anicka je klasa, jejim obsazenim nelze film zkazit, ba naopak jen vylepsit. Celkove se mi to asi, teda, no dobre libilo se mi to, ale trochu se stydim, to nejen za sebe, ale hlavne za to, ze jsme byli v kine 4 osoby, to uz lidi nechodite na filmy?