Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

lamps 

všechny recenze uživatele

Sladký film, který je řemeslně naprosto v pořádku, ale přesně takovým tím způsobem, kdy se na sebe kupí jedna povinná scéna za druhou a režisér se snaží diváka namotivovat, aby si očekávané vyvrcholení užil jako pravý Američan. Vynikající Kurt Russell a pěkné neuspěchané tempo, ale těch klišé je více než lágrů v KLDR, hokejové mače nejsou zrovna z těch nejpřehledněji sestříhaných a nejsilnější scéna se nenachází ani zdaleka tam, kde by měla. Příjemné pokoukání rozhodně, ale v rámci hollywoodské sportovní rubriky to z průměru zkrátka nevystupuje... 65% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Skvelý film z hokejového prostredia s výnimočným, silným príbehom a pôsobivou réžiou. Kurt Russell je v úlohe trenéra viac než presvedčivý. Dvojhodinový film, ktorý mi utiekol ako voda bez známok akýchkoľvek zbytočných odbočiek a nudných scén. Tlieskam. Jeden z najlepších športových filmov vôbec. A to typické americké vlastenectvo vôbec nie je naškodu. Ostatne mne nikdy neprekážalo, práve naopak. 90% ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že z toho ve filmu udělali ještě větší americký splněný sen, ale mě se tento malý zázrak moc líbil. To, že se to fakt stalo z tohoto filmu dělá neskutečný zážitek. A slyšet v americkém snímku, že jsou Čechoslováci druzí nejlepší na světě taky potěší. Všichni herci, halvně ruský trenér, kapitán a Kurt Russell opravdu perfektně vybraní. 95% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak to teda jako zásadně nesouhlasím se zdejším vysokým hodnocením. Hokejový zázrak to skutečně byl, ale tenkrát v roce 1980, v tomhle filmu to byl spíš ukecaný debakl. Dialogům jsem nevěřil ani písmenko, nevěřím, že tohle znělo ami kabinou, proslov Kurt Russella by mě spíš uspal než nabudil a vrchol všeho je absolutní minimum hokeje, který se vlastně zmenší jen na klíčový zápas se sbornou. Ovšem tak nasnimaný hokej může udělat jen hajnej Robátko a pak už jen Dan Stoloff. Kamera během zápasu má buď uplně absurdní postavení někde v šestý řade v rohu a nebo zazoomovaní na detail, takže s hokeje si užiješ jedině komentář. Jo a ještě ty záběry, když utočí rusáci jsou často do hlediště. Pokud si libuješ v slzičkové hudbě, kecech a záběrech na helmy, tak si ale pošmákneš. Ještě, že Kurt toho Herba docela dal. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Česko-slovenského fanouška musí potěšit, že se v americkém filmu o hokejové reprezentaci Československa hovoří jako o druhé nejlepší na světě a že z nich výběr USA měl strach. Daleko větší obavy však měl pochopitelně ze sovětské sborné, v podstatě neporazitelného mužstva. Škoda, že na olympijské hry tenkrát ještě nejezdili hráči z NHL, bylo by to jistě zajímavější a dost možná by Sověti nedominovali takovým způsobem, avšak pro Čechy je to dobře, protože na turnaji století pak mohli být těmi, kdo profesionály z nejlepší ligy světa porazil poprvé na slavném turnaji, turnaji, který byl setkáním nejlepších hráčů světa. Snímek Hokejový zázrak je zdařilý, ukazuje přesně to, co je v podobném žánru třeba, Kurt Russell hraje svoji roli skvěle, hudba příjemně podbarvuje scény a když si vezmeme, že je to do jisté míry rekonstrukce skutečných událostí, musíme být spokojeni. Chvílemi to je pro našince až moc proamerické, ale ono se není čemu divit, když jde o americkou reprezentaci. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • SPOILER": Snímek se od skutečnosti v některých detailech odlušuje. Například ve filmu se Jack O´Callahan (Michael Mantenuto) při posledním přípravném utkání se Sověty před olympiádou zranil a během olympijských utkání nastupuje až při zápase finálové skupiny proti Sovětům. Ve skutečnosti se však skutečný O´Callahan objevil již v zápasu základní "modré" skupiny proti Rumunsku, kde si připsal asistenci k brance, kterou Rumunům vstřelil Steve Christoff. (bigwendy)
  • Před začátkem natáčení herci absolvovali šestitýdenní kemp, kde se učili základním hokejovým dovednostem, například jak si rychle obléknout výstroj, udržet balanc a zachytávat puky, ale i základní hokejové taktiky. (Flack007)
  • Není pravda, že by šlo o vyjukaný tým nezkušených chlapečků z amerických univerzit. Brooks s hráči pracoval nikoli šest měsíců, ale téměř rok a půl. Osm hráčů z jeho výběru absolvovalo i MS 1979 v Moskvě. (Robbi)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama