Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Francouzi zase nezklamaly. Takhle jsem se dlouho nezasmála. Tenhle film se prostě nikdy neomrzí nebo aspoň ne u mě. Skvělý herecký výkony, scény a postavy - hlavně Vendelín :)

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

- ,, It's just so hard when you're so cute, and I'm so horny and it's only a couple of thin layers of cotton separating our genitals ,, - Jeden z mála seriálů, který dokáže člověka totálně uchvátit. Hltala jsem každý díl s nadšením a očekáváním, co se stane a jak to dopadne. Ale jinak vítečný britský seriál se skvělými postavami (úchylák Simon, sprosťák Nathen,..), dobrým soundtrackem, neuvěřitelnými hláškami a velice neobvyklými situacemi. - ,, Why is a gorilla wearing a gorilla costume? ,, - Proto uděluju plný počet. :D

plakát

Nakonec zemře (2010) (amatérský film) 

Uff! Málem jsem z toho měla infarkt.Jsem ráda, že jsem si to nepouštěla v noci......Ale jinak dobrej krátkometrák.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Co k tomu dodat, aby se člověk pořád dokola neopakoval?......Prostě čisté, umělecké dílo. Steven odvedl výbornou práci. Téma, postavy, emoce byly tak pevné. Herecké obsazení skvělé. Liam Neeson (Oscar Schindler), Ben Kingsley (Itzhak Stern) a Ralph Fiennes (Armon Goeth) udělali své postavy reálné a neuvěřitelné. Pokud chce-š/te vidět jeden z ,,největších´´ filmů v historii, pak se tedy podívej-te na Schindlerův seznam. Doporučuji.....

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla. Vykoupení z věznice Shawshank je dojemný příběh o síle přátelství a naději. Tento film nám ukázal, že Stephen King je mistrem hrůzy, ale i prózy, která otřásá duše. Tim Robbins hraje Andyho Duffersna, který je neprávem uvězněm za vraždu své manželky. Příběh se soustředí na vztah Andyho s ,, Redem ´´ (Morgan Freeman). Celý film (od začátku až do konce) je středem naděje , rozsudku a vykoupení. Obsazení je perfektní. Vysoce doporučuji tento film pro každého diváka. Prostě klasika!

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

- ,,Uklouzl jsem po rybě. Kdo tam dal tu rybu? - Jak to? Žádná tam není. - Neříkejte, byly tam dvě. Útočí ve dvou. Copak jste nechodil do školy?´´ - První a druhý díl, prostě jednička mezi parodiemi. Skvělé hlášky, obsazení i hudba, kam se hrabou komedie z dnešní doby.

plakát

Pelíšky (1999) 

Jedna z nejúspěšnějších českých komedií z konce 90. let s podařeným hereckým obsazením a nesmrtelnými hláškami. - ,,Mě dlouho rozčilovat nebudeš, ty smrade!´´ - No prostě česká klasika, která patří podle mě mezi Hřebejkovy nejvydařenější díla.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Mistrovský desetidílný kousek (,který mě ihned uchvátil) ze 2. světové války, který nás seznámí s osudy amerických vojáků ze 101. elitní výsadkové divize. Každý díl je jedinečná a unikátní podívaná. Zejména 6 (BASTOGNE), 7 (THE BREAKING POINT) a 9 (WHY WE FIGHT) díl, ve kterých jsou dech beroucí scény. Co ještě dodat?... Prostě vynikající herecké obsazení. Každý postupem času přiroste k některé z postav a mě asi nejvíc přirostl četař Malarkey, též zvaný vojín ,,blb´´. Nezbývá mi, než smeknout klobouk (ovšem kdybych ho měla) nad tím to geniálním dílem.