Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 099)

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Opravdový emoce. Vypiplaný vizuál. Dokonale ponurá atmosféra. Řádně sešlej hrdina. Parádní zlosyni. Prostě pecka.

plakát

3 sezóny v pekle (2009) 

72% trocha anarchismu v době nastupující totality není nikdy na škodu:)

plakát

Hanna (2011) 

scénáristicky pitomé béčko, které si hraje na něco víc, ale jediná věc navíc je tam šílená nuda u předlouhých zbytečných cestovních pasáží, kde se naprosto nic neděje, žádný náznak nebezpečí, ani emocí. Třináctiletá holka jako elitní zabiják, kterej přepere dvoumetrový vazouny vypadá velmi nerealistikcy, zachraňuje to akorát cate blanchett. Kdo bude hlavní hrdina příště, dvouměsíční batole?:)

plakát

Lidice (2011) 

"Věřil jsem v Boha, ale nerozumím mu." Tezko muze film potkat neco horsiho (no pokud ho teda netoci osudem proklety Terry Gilliam), než výměna režiséra těsně před natáčením. Scénář je hodně dobrý, klade důraz na postavy a je evidentní, že Alice Nelis si tam přpravila při svych upravach pár pořadně silnejch emotivních scén, a taky je evidentni, že Petr Nikolajev tam za žádnou cenu nechtěl mít nic patetickýho, tak ty scény natočil tak decentně, až je trochu zazdil. Na druhou stranu scéna samotného vyvraždění je výborně natočená a citlivěji už to asi udělat nešlo. Přesto si ale myslím, že když je scénář postavený na takhle silných postavách, kde si hlavní dějovou linku musí divák spíš v pozadí těžče domýšlet, tak mělo být na emoce přitlačeno daleko razantnějc. Ale kdoví jak by to natočia Alice, do její filmogfrafie taková látka vůbec nezapadá. Mrzí mě, že příběh Lidic asi nikdy neuvidíme pohledem Vladimíra Michálka, tohle je látka imho přesně pro něj. To ale nic nemění na tom, že zdejší uživatelé jako u většiny českých filmu hodnotí dvakrát přísnějc, než je realita a je to dobrej film, kterej určitě stojí za vidění. Hlavně jsem rád, že se jeden z největších milníků našich dějin konečne dočkal filmového zpracování a je to zpracování víc než důstojné. Pokud váháte mezi Piráty 4 a tímhle, pak není co řešit, proti Pirátům je to mistrovské dílo. PS: představitel Heydricha je neskutečně podobný dobovým fotografiím. PS2: Pár scén se hodně povedlo, jako hrabání ve sněhu nebo šímova návštěva nacistického velitele. PS3: Bydžovská vypadá spíš jako Rodenova matka než manželka, chtelo by to priste trochu castingove soudnosti nebo lepsi praci maskeru

plakát

Zdrojový kód (2011) 

pěkná podívaná se zajímavým námětem a skvělými herci, jen ten konec bych udělal smutnější, nebo aspoň ne tak přímočarej..

plakát

Czech Made Man (2011) 

50% Poslední dobou vznikaj skvělý český filmy, tenhle k nim ale nepatří. Je úplně o ničem, žádná myšlenka, žádný děj a strašlivě odporně nepříjemný mluvený projev hlavního hrdiny, který má být asi snahou o kopírování mluvy původního hlavního hrdiny, který film inspiroval, ale je to tak hrozně nepříjemný, že jsem si do konce filmu nezvyknul a přišlo mi to ve výsledku spíš trapné. Skvělá vizuální stránka sama o sobě dobrý film neudělá. škoda.

plakát

Lovná zvěř (2010) 

75% Excelentní Watts a film, který si na nic nehraje, jen sturcne bez zbytecnych fines odvypravi pravdivy pribeh, mozna i proto je jeste pusobivejsi. V jednoduchosti je sila tu plati dvojnasob.

plakát

Králova řeč (2010) 

Kralova rec je fakt vtipna, urcite to neni spatnej film, stoji za videni, ale Oscar za nejlepis film!? Film, u ktereho drsnacky clen akademie Tommy Lee Jones uronil slzu a proto mu dal hlas!? Tomu neverim, to se urcite nekteri akademici museli ukliknout, neco jako nasi poslanci.... v kazdem pripade je mi trochu lito Rushe, ze vysel oscarove naprazdno, v tomhle filmu Firtha prehrava.

plakát

Gnomeo & Julie (2011) 

85% Vtipne, hrave, pohotove, se spoustou rafinovanych vtipku v pozadi, s peknymi pisnickami a i to podani zahradnich trpasliku se vyyrovnalo se Shakespearem velmi dustojne. Jak s jeho samotnou postavou, tak s parafrazemi nazvu jeho her, ci skytym citatem z Hamleta a podobnymi vecmi, ktere deti vubec nepochopi, ale o to vic dospeli oceni. Je to film, u ktereho se budou bavit obe skupiny, deti i dospeli. Hodne podobny Sherkovi, jen se tu tolik netlaci na pilu a kazda veta neni automaticky snaha o vtipnou hlasku, coz je ve vysledku mozna i dobre. Nakonec dojde i na tema smrti a moralni pouceni, ale nastesti je to vsechno v prvni rade podane s humorem.

plakát

Nevinnost (2011) 

71% U petra jarochovského jsem zvyklý na dobře vypointovane scenare, kde do sebe vsechno dokonale zapadne. Tady mi prisel úplný závěr trochu moc a zbytecne vykonstruovany. Nic mene je to dobry film, skvele zahrany a tak nejak presne zaplnujici vaznou dramatickou mezeru obycejnych malych velkych dramat, ktera tu vedle tech romanu pro zeny i muze, zen v pokuseni a pubertalnich bobuli nejak chybi. Chtel jsem puvodne dat 3*, ale kdyz se mi to rozlezelo v hlavne, tak asi musim dat 4, nejak to na me zapusobilo. Jenom bych priste pral Hrebejkovi stastnejsi vyber autora hudby, tohle anglicke tichonke zvatlani do filmu vubec nesedi. A Anne Linhartove preju do budoucna spoustu peknych roli, protoze ta holka si i vedle tech vsech skvelych ostrilenych hercu dokazala ukrast pro sebe par scen.