Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (121)

plakát

Tím tvrdší je pád (2021) 

423. Nejrozporuplnější film? Sedí! Zábavné kamery, zábavná hudba. Tidly didly song jako téma Ruduse Bucka je skvost hodný Neda Flanderse. Ale je to prostě zábavné Béčko.

plakát

Nadace - Duch jednoho matematika (2021) (epizoda) odpad!

Docela yajímavá první epizoda mě navnadila, ale šlo to z kopce rychleji, než se dalo čekat. Třetí epizoda peo mě byl konec.

plakát

Lawrence z Arábie (1962) 

Skvělá kamera v poušti, scénáristicky to trochu vázlo.

plakát

Brooklyn 99 (2013) (seriál) 

Komentář namísto šesté hvězdy

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) odpad!

Když se hlavní záporák jen tak objeví a nikdo vám ani neřekne, proč chce zničit lidstvo a co je zač; když kombinujete rakety, co se neumí pořádně vracet zpátky na zem a přitom si můžete pronajmout x-mení tryskáč; když se všechny postavy chovají tupě... tak to ani fAssBenderovo charisma nezachrání.

plakát

Král psanec (2018) 

Film žijící ve stínu svého staršího bratra Braveheart, který se z něj obávám se nikdy nevyhrabe. Každá zmínka o Williamu Wallacovi, která se ve filmu mihla, jen evokovala počmáranou tvář Mela Gibsona, jak řve Freedom a banda Skotů za ním ukazuje Longshanksovi a Anglánům zadek. Ono si to vlastně říká o malinký checklist: Geroj, jež bojuje za suverenitu Skotska - máme Cizí princezna, která se do geroje zamiluje - máme Zrzavej sidekick - máme Psycho sidekick - máme (ahoj Aarone Taylor Johnsone, dobrá práce!) Zlý Eddie Longshanks - máme Ufňukaný Ed II. - trochu méně queer, ale stále trochu ufňukaný Finální epická bitva v blátě - máme Těžká kavalerie - máme Smutnej konec - to nechám jako překvapení On to vlastně nebyl špatný film, akorát by fakt potřeboval zhmotnit Williama Wallace, aby se vymámil ze stínu. Takhle to minimálně na mě působí jako nezamýšlené pokračování.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Ragnarok byl jeden z nejsilnějších, ne-li ten úplně nejsilnější zážitek z celého Marvelovského Univerza. Ve feel good momentech se s ním mohou rovnat snad jen první Guardians of the Galaxy a Deadpool. Není vůbec žádné tajemství, že u Marvelu berou svoje hrdiny s podstatně větší nadsázkou a Thor byl v tomhle ohledu jeden veliký nešika. Plastové kostýmy a strojené formální scény v Asgardu mu jednoduše neumožňovaly být víc než jen jakási dementní homokláda s kladivem. Slabší povahy snad odpustí. Nicméně... Ragnarok je jiný, Ragnarok je živý. Poprvé jsem viděl Thorův film se zcela přiznanou sebeparodií (včetně řady brilantních cameo rolí!). Občas to šlo trochu přes čáru co se týče bizáru, nicméně i v tu chvíli se tenhle filmový bojovník zase vrátil do arény a přesvědčil diváka, že nestojí za to si jen ukašlávat nad tou trapnou scénou, která se zrovna stala, protože ji hned napraví něco přímo kontrastujícího. A nakonec: Jeff Goldblum ve své životní roli!

plakát

Broadchurch (2013) (seriál) 

1. série: No jasně, nevyhne se to srovnání s Lutherem a všemi těmi kriminálkami z posledních let. Přepacovaný a zničený detektiv, kterého všichni nenávidí, protože se chová jako "pacholek" (doplňte si co chcete). Z těch hodně subjektivních dojmů bych rád vypíchl Tennantův hezký skotský akcent (přišlo mi, jako by byl s postupem série výraznější).Z těch objektivnějších musím říct, že to je výborně zahrané a zrežírované. Pomalé tempo může někoho uspávat, ale hrozně to pomáhalo při vstřebávání různých úhlů pohledu - například díl s majitelem trafiky. Úžas. (100%)