Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (1 378)

plakát

LaRoy, Texas (2023) 

Málo originální, málo směšné. Těsně nad hranicí zbytečného.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Scénář je takovým zvláštním způsobem děravý, až je to chvílemi zajímavé. A reálie? Snaha dobrá, ale díry se najdou. Je znát, že Američené si to peklo nedokáží představit, ani když se snaží. Vždycky nechají lidi dělat něco normálně a neuvědomí si, že v Rusku normálně nejde NIC.

plakát

Mafiánovi (2013) 

Větší část obecenstva zbožňuje filmy, kde jsou mafiáni glorifikovaní. Pak když vznikne mafiánská parodie, tak jsou rozpačití. Přitom navzdory humorné nadsázce, v tomhle je víc realismu než ve slavných velkoprodukcích. Skuteční bossové podsvětí jsou všichni lidé s poruchou osobnosti (postaru psychopati). Obhajují se přesně tak, jak Manzoni ve svých pamětech; on má vlastně vzorný charakter. Sedí i scéna, kdy mafián povídá publiku o svých zážitcích a sklidí ovace! Jak jsou lidi blbí, že? --- Světoborné dílo to není. Mnohem lepší je Prizzi's Honor. Ale vyslovuji uznání zúčastněným modlám, že si dokáží dělat srandu z filmových týpků, kteří jim přinesli prachy a slávu.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Tohle je romance a romance si na tomto fóru stojí tradičně špatně. Vnímám to jako projev jakéhosi infantilního drsňáctví a otrlosti. Právě těch rysů, které nám v letech náctiletých bránily získat si srdce našich vyvolených, které nečekaly na nic jiného, než kousek romantiky. A kdo z těchto uhrovitých póz nedokáže vyrůst, připravuje se o nejkrásnější věci v životě. --- Tenhle příběh není nijak ohromující a kdo film neuvidí, velkou škodu neutrpí. Ale romance je to pěkná a dá se u ní strávit hezký večer. A kdo je cynikem, dobře mu tak.

plakát

Willie Boy (1969) 

Vidím tady určitou spojitost s pozdějším (a mnohem silnějším) Clintonovým Unforgiven. Ješitnost, nedorozumění, povinnost, spravedlnost... Namixované tak, že se sázky nevyhnutelně, ač vlastně jaksi nechtěně, navyšují až do absolutna. Chybí tady ten prvek démonického zla, které všechny za jejich poklesky nemilosrdně ztrestá. A tak je z toho spíš taková smutná, mrzutá záležitost.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Obdivuji schopnost mnohých zdejších recenzentů napsat o tomto díle nějaká pojednání. Je to prostě střílečka, kluci to mají rádi, já ne. Doufal jsem, že to natočí v Pákistánu nebo v Indii, ale bohužel, bory šuměly po skalinách kdesi ve Státech...

plakát

Mrtvý nebo živý (1988) (TV film) 

Standardní western, dokonale průměrný. Pomohl mi přemáhat ospalost.

plakát

Černá vdova (1987) 

Těžko se mi chápe, že to kdysi pro některé snad bylo nějak významné, až kultovní. Tuctová detektivka, a Columbo je zábavnější.

plakát

V lepší společnosti (2010) 

Tenhle film (u tuzemského publika) dost trpí tím, že se dosti věrně drží známých skutečností reálného případu - skandálu - záhady. Věc jde do ztracena, protože v reále šla do ztracena. Nenašlo se dost důkazů, jen spekulace. --- Dalo se to zfilmovat líp? Asi ano, ale muselo by se více fabulovat. Takhle je to jen dosti suchá rekapitulace známých fakt, zableskne se pár "návrhů", jak vysvětlit nesrovnalosti, ale dohromady je to až nudné.