Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (219)

plakát

A Bit of Fry and Laurie (1987) (seriál) 

poctivá práce – britlantní humor, který nadchne a neurazí

plakát

Ad Astra (2019) 

Takový chudý příbuzný Interstellar – stále koukatelný a vizuálně povedený, ale zapomenutelnější, trošku poetický a prostřednictvím vnitřního hlasu hlavního hrdiny (rádoby?) zamyšlený, filosofický.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Velmi kladně si cením snahy tvůrců udělat něco originálního. Z techniky rotoskopie jsem nadšený, slabý článek a velké zklamání naopak vidím v tom hlavním - v příběhu - zdá se mi příliš rozbředlý, přímočarý, předpovídatelný, nevyrovnaný a no-a-co?idní, z dramatického hlediska hodně nedotažený. Jesenické prostředí a okolní přírodu se snad podařilo zobrazit dostatečně poeticky (možná trochu obligátně); že to byla zbytečná investice si nemyslím, ba se těším, že uvidím něco rotoskopického v budoucnu. Rozpočet milion korun za minutu je těžce přemrštěný. Hudba mi přišla odfláklá, zvuk vychází lépe, s nějakou snahou o dramatizaci. Provinčnost v tomhle kousku opravdu je, ne každý z toho bude vyjukaný, co se místa i času týče. Některé z cen, který tento film dostal, si podle mě nezaslouží - obávám se, že hodnotící pro formu neviděli obsah.

plakát

Alpha House (2013) (seriál) 

Za mě cca 55% těžký no-a-co-idní průměr. Nezasmál jsem se ani jednou a po 1. sérii nějak nemám náladu s tím trávit čas.

plakát

Annie's Birthday (2016) 

7/10. Docela příjemná etudka, i když možná trošku roztahaná. Řemeslně je to solidní, režisérsky a herecky, řekněme chvalitebné, chvílemi to vypadá příliš televizně. Scénáristicky a filmovou řečí ne úplně dotažená do konce. Místo závěru je anagnorize v úplně poslední vteřině před titulky, ale tu nebudu prozrazovat.

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Nahláškované to opravdu je až do takové míry, že jsem si to musel tu a tam zastavovat a vracet, ale nakonec a s větším odstupem se mi to zas až tak moc nelíbí. Postavy jsou krajně nesympatické a takové... nelidské, studené jak psí čumák – každá je amalgámem všech možných neřestí, úchylek, na nebo za hranicí psychopatie, sobectví, narcisismu, masochismu a kdovíčeho ještě. Taktéž mi přijde přehnané, jak se tam konstantně překřikují jeden přes druhého, aniž by se navzájem poslouchali. Navíc, je to z doby a zeitgeistu, který už neexistuje a nikdy se nebude opakovat. Kladné body získává vyhotovení, které je bezchybné.

plakát

Autobazar Monte Karlo (2015) (seriál) 

Konkurence Kanceláře Blaník ze stejného proudu. Blaník je ještě o trochu lepší, ale toto také není k zahození. Po výborném 1. dílu kvalita nepatrně upadla a imho (je-li to podle reálných příběhů) tak tam aktuálně dávaj ty méně zdařilé. Kvituji kladně jazykové výtvory páně Čtvrtníčka. I to, jak se to na Streamu rozjelo originální produkcí.

plakát

Až na krev (2007) 

Není to vůbec špatný, ale takový zázrak, jak to zde všichni vynášejí do nebe, to taky není. Po neúnosně dlouhém filmu mám pocit, že se režisér dotkl mnoha témat, ale zůstalo jen u náznaků a žádné nerozebral. Nemyslím, že jde až na krev. Spíš taková odřeninka.

plakát

Babadook (2014) 

Scénáristicky naprosto odfláknutá sračka s několika obrovskýma dírama, příběhově neukončené, nedovysvětlené hovno.

plakát

Barry - ronny/lily (2019) (epizoda) 

Tento díl je jedinečný v seriálu a, jsem si jistý, i samostatně. Pravidelné fanoušky hned trkne, že režie se ujal někdo jiný. Tento díl je nepředpovídatelný a to v tom nejlepším slova smyslu. Přátelé, pusťte jej samostatně vašim kámošům a zeptejte se jich, co si o této šílenosti myslí.