Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Thor (2011) 

Bohužel. Tento film měl takový potenciál, ale nic z toho. Film naprosto o ničem. V některých momentech nevhodný humor. Tři hvězdy jsem udělil jen za nápad. A to ještě převzatý z vikingských ód. Bohužel

plakát

Kick-Ass (2010) 

Škoda, docela dobrý film, ale příliš morbidní.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Ubohost! Poslední díly se mi VELICE líbily, ale toto jsem nečekal. Nejsilnější scéna (asi dvou sekundová) byla o mučení Hermiony a začátek na motorce, ale na tom film nepostavíte. Daniel Radcliffe strašný. Láskorád strašný. No nečekal jsem to. Lidi přečtěte si knihu a nekoukejte na to. Jsem zklamán. Jenom klišé.

plakát

Valkýra (2008) 

Popravdě řečeno, jinak to být nemůže. Podle mě dost zmrvený film. Bohužel se zde objevují největší celebrity amerického filmu. Tom Cruise se mi do jeho role vůbec nehodí. Amerika asi nikdy nepochopí ideologii tehdejšího Německa. A.Hitler je zde znázorněn jako senilní dědek, neoplývající zrovna velkým množstvím energie. Film není žádný akční trhák, což je plus i mínus, protože na takový film půjdou spíše ti co se o toto období trochu zajímají. Ale už od začátku budou mít prokouknutý celý film, a budou se těšit na konec. Klasika, někdy přeceňovaná a někdy podceňovaná průrazná síla zbraní. Karabina (puška české výroby používána jednotkami SS) by při své ráži prostřelila pět chlapů a ne jen jednoho, tak nějak do poloviny. Na druhou stranu. Efekty (aspoň ty co tu byly) nebyly špatné. Herecké výkony až na Toma Cruise dost dobré. A samozřejmě letadla. Nevím jestli to nebyl počítač, ale kdyby ne, tak palec nahoru :).

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Po dlouhé době film, na který jsem se s chutí podíval vícekrát. Film ne jen o ději, ale doopravdy s uměleckou hodnotou. Dost šílené prvky dělníků odrolovávácích cestu a podob. Perfektní hudba a práce s kamerou. Skvělý výkon od mladé Juno Temple, ale i od ostatních herců. Možná budete mít problém se závěrečným pochopením. Takže podívat se, či nepodívat? "Život je jen rozhodování"

plakát

Ztráta diamantové slzy (2008) 

Krásný film, z trochu krátkým dějem, ale zato s (podle mě) brilantním hereckým výkonem ze strany Bryce Howardové. Bohužel jsem si ale z filmu odnesl dost negativní postoj k Chrisi Evansovi. Nezaslouženě samozřejmě, ale kdo film viděl, pozná, že jím ztvárněná postava se vůči Fisher chová dost nechutně. Bylo mi ji líto. "A bacha na jména lidi. Bryce musíte znát :)."

plakát

Solomon Kane (2009) 

Tak na tohle jsem bohužel šel do kina. Film o boji dobra a zla, který mě zaujal akorát efekty, střelba s pistolí a děl (no tom nejde nic zkazit). Naštěstí efekty u správného filmu nejsou moc podstatné, ale když vás na tomto zaujmou jen efekty, tak to vypovídá o kvalitě filmu. Bojové scény docela dobré, ale musím říct, že závěrečné povstání z mrtvých mě zvedalo z křesla. To tam museli takhle narvat happiend? Tradičně, jeden z hlavních záporných hrdinů byl invalida. Z člověka, který připomíná Fantomase, bych strach neměl. Kdo se chce zabít trochu času, tak ať se jde raději proběhnout.

plakát

Zombieland (2009) 

Kdo se vyžívá v nechutnostech a hledá trochu primitivního pobavení, tak se určitě nezklame. Příběh tak dokonale průstřelný, že po 15 minutách už hrdě zařezáváte. Docela jsem se pobavil, hlavně díky ironickému komentáři hlavního hrdiny, ale jinak dost špatné. Klasický problém ze střelbou, kdy zpětný ráz dívčině vrásky nedělá. Hold zombokomedie.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

No, nebylo to špatný. Vlastně to bylo dobrý, no hodně dobrý. Podstatě to bylo super. Super efekty, hudba a akce. Příběh až na detaily docela ojetý, ale neviděl bych v tom velký problém. Krásná podívaná pro děti s rodinu. Ale moc velkou pointu, nebo zamyšlení nečekejte.

plakát

Obávaný bojovník (2006) 

Zatím nejlepší bojový film s Jet Lim co jsem viděl. Kdo si chce prohlédnout pořádně nějaké východní bojové techniky, tak tady si užije. Přehledně a surově zaznamenané souboje. Bohužel je již docela pravidlem, že příběh u bojových filmů trochu upadá. Dost mi vadila tendence prosadit tam trochu té "lidovosti", ale na to už jsem si zvykl. A jakožto historický šermíř jsem se docela styděl za naše zástupce v turnaji, nicméně proti východnímu bojovému umění bychom asi stejně neměli šanci. No a jako vždy roztomilý Nathan Jones. Pět hvězdiček je bezesporu zasloužených.