Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (427)

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Filmová Noc 2009 v PalaceCinemas Tak takhle vypadá reparát na jedničku! Napětí od začátku do konce, zvládnutá režie, hudba ještě lepší než v "jedničce" (Šifra) a vůbec. 85%

plakát

Avatar (2009) 

Pro upozornění: Viděl jsem jen teaser (katastrofa) a první trailer (nářez). Žádné klipy, televizní spoty a další trailery jsem neviděl. Srpnový Avatar Day jsem navíc strávil v nemocnici... Takže jsem akorát věděl o čem je příběh. Tím se Cameron netajil, takže ta předvídatelná sračkoidnost mi nevadila. Prostě jsem chtěl jit na FORMU jakou by byl zpracován tento "Pocahontas“ námět. Ale bohužel. Cameron to nedokázal. Zklamal na celé čáře. A "stvořil" přehypovaný barevný paskvil. StarTrek 2009 a Disctrict9 nepřekonány (spolu s mnohými dalšími filmy za poslední desetiletí). Kde je ta technická revoluce, o které všichni mluvili, že bude? 3D stalo za prd (Hlavně zpomalovačky byly utrpení! Vypadaly by líp na ruční kameře z roku XY.) Monsters vs. Aliens měly lepší 3D než tohle. Pandora jako prostředí byla pěkná, ale nazývat to revoluci? Navíc s absencí nějaké kulervoucí scény? (Prostě něco fakt zapamatovatelného nebo zapamatování hodného.) To bych musel byt blááázen. Šmoulové byli někteří vyloženě hrozní a postava Saldany spíš křičela, kdákala a vydávala nenormální zvuky. A dabing tomu taky moc nepomohl... Prostřední část byla tak nudná, až jsem dokonce usnul. Film jsem si začal vyloženě užívat AŽ v poslední hodině, kdy se konečně začalo "něco" dít. Ta řezba o Pandoru byla skvělá. Jenže i tady mohl Cameron vytřískat víc emocí, než se mu (ne)povedlo. I ta několikerá úmrtí byla podána tak, že jsem se fakt divil, jestli to fakt točil „Velký Jim“… Pokud mi "film desetiletí" ani jednou nenažene husí kůži, a po slezení schodu ven z kinosálu (!!! ne kina !!!) si nepamatuji jméno ani jednoho (!!!) hlavního hrdiny tak je něco špatně... (A já jsem člověk, kterej pozná jakejkoliv SG-1 díl z jediného záběru, takže chyba nebude na mém přijímači :)) Říkejte mi staromódní ale hlavní věc, kterou mi nikdo nevymluví je, že kdyby se Cameron vysral na tyhle „moderní serepetičky“, tak by to dopadlo mnohem lépe. Avatarovi by prostě víc slušelo "normální" kino. Takže bohužel. Chtěl bych říct, že mi bylo ctí, ale nebylo…

plakát

Bruno (2009) 

Ale jo - prdnu tam těch pět. Přes noc se mi to totiž pořádně rozleželo. Na Brüna jsem jit nechtěl, protože Borat mě místy opravdu znechutil, ale risknul jsem to. A Brüno vítězí na plné čáře! Méně nechutností, více vtipů (TITANIC v kleci ! ! !) a vübec. Nevím čím to je, že se mi Brüno líbí víc než Borat (Gay opravdu nejsem...), ale stává se z něj Cohenovo nejlepší AlterEgo. 90% P.S.: Všicni povině poslechnout písničku ze závěrečné scény! ICH BIN BRÜNO, THE DOVE OF PEACE !

plakát

Caprica - Pilot (2009) (epizoda) 

Takhle parádně rozjetej pilotní díl jsem ještě neviděl. Utekl jako voda, prozradit několik věcí a přitom skoro žádnou - perfektní pilot! Casting hodně pomohl (herečka Zoe mi strašně evokovala Zooey Deschanel, a to vůbec není špatně. Teď když se koukám na ty jména, to asi nebude náhoda, co?). Samostatným "hercem" je tu opět Bearova hudba. Zmírnily se bubny z Galaticy, a nastoupila jemná, dramatická část. Vrchol pro mě byl, když Joseph odhaluje synovi rodinou historii a v pozadí hraje Adamovic znělka z Galacticy. Samotný konec mě naprosto dostal, i když jsem věděl, že to tak dopadne. Že to tak musí dopadnout. Zápletka vydá nejméně na první řadu, a já se nemůžu dočkat. (Původně jsem chtěl napsat, že nenacházím slova...) Teď už zbývá jen dodat: So say we all!

plakát

Cesta (2009) 

Stejnej případ jako Potomci lidí. Řemeslně brilantní. Hlavní herec - Viggo Mortensen - dechberoucí, ale jinak takovej film o hovně. Rovnou můžu natočit film o noční cestě na záchod. Přes setmělý pokoj s překážkami v podobě pohozených věcí. Stále beze světla přes chodbu, kde na mě číhají kočky a boty. A nakonec se vyseru. K čemu, že vám to je? Ano správně. K ničemu. . .

plakát

Ctihodný občan (2009) 

Film od kterého jsem vůbec nic nečekal se rozjel nevídaným způsobem. Vůbec si na nic nehrál, a tak strašně zamrzela ta scénaristická berlička na konci a v poslední 20ti minutovce. Butler by si měl rozmyslet, jestli chce vážně hrát v romantických komediích, protože tady mu to děsně sedne! Jamie Foxx potvrdil status jednoho z nejlepších a nejsympatičtějších herců současnosti, a já odcházel ze sálu nadmíru spokojen. Spousta vedlejších rolí byla taky super, a F. Gary Gray (BTW brutální jméno xD) si taky na nic nehrál. Jen tak dál! 80%

plakát

Číslo 9 (2009) 

Znovu a opět zvítězila forma nad obsahem. A verbst odcházel spokojen. Velmi spokojen. I když to nebylo bezchybné, tak nášup bych si určitě dal. 80% P.S.: Perfektní casting, snad netřeba zmiňovat ;)

plakát

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009) 

Shazuje to Scratt, jenž je k neuvěření trapný (ale zamilovaná scéna ušla), rodinný hodnoty taky nemuseli cpát všude a kupodivu i Sid. Jeho linka, jenž vlastně odstartovala celou záletku byla velmi trapná. Ale zbytek mě bavil. Normálně by to bylo tak na tři hvězdičky. Ty akční scény ("stíhačkový" fight je pro mě vrchol filmu) a pár vtipných dialogů a Powellova hudba to zvedá na čtyři. P.S.: Diegovo "Srabe!" A Buck ruluji!