Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (461)

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 8 (2024) (epizoda) 

/// Od (zřejmě definitivního) finále bych si představoval mnohem víc. Opět jsme ztráceli čas s beranem. Ačkoliv ho Cyrilovi přeju, tahle nevtipná linka šla v epizodě podstatně zkrátit a na plese se mohlo odehrát něco dramatičtějšího, byť proslov vtipný byl. Chválím Faceshopping od Sophie, ale ty závěrečný titulky vnímám jako facku každému fanouškovi tohoto seriálu. Držím se abych nedal dvě hvězdy místo tří.

plakát

Máš někoho doma (2021) 

/// Zkusil jsem na Netflixu film, ze kterého měla "tuhnout krev v žilách". Možná tak nudou. Jen jsem se utvrdil v tom, že naslepo si pouštět film na Netflixu na základě pěkného plakátu se nevyplácí. Nudná vyvražďovačka na způsob Vřískotu, jenže s plochými postavami, kterým nejde fandit. Otřesný herecký výkony a scéna zhruba uprosřed, kdy během party vypadne proud a vrah vyžene plný barák lidí věn, zatímco oběť jde v protisměru, byla naprosto k smíchu. Jedna hvězda tak aspoň za trochu té krve a brutality. Koncept s maskami obětí taky mohl být fajn.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 7 (2024) (epizoda) 

/// Takhle profrcat předposlední díl? Úplně bez natáčení pořadu a s naprosto nudnou linkou o hledání spony. Andrea a Cyril dopadli o něco líp, ale stejně to nikam nevedlo. To s prstem navíc ani nebylo vtipný, ale prostě divný a trapný. Trochu to zachránili aspoň Pet Shop Boys a Cyril bez trička (opět).

plakát

Lara Croft - Tomb Raider (2001) 

/// Kdy jindy si pustit původní Tomb Raider filmy, než kdy čerstvě dorazil remaster původní trilogie? Film jsem nyní asi poprvé viděl vcelku. A je to prostě dobře natočená a zábavná akční jízda. Digitální triky hodně zestárly, ale bitky reálnějšího rázu vypadají super. Bavilo mě s Larou vyřešit těch pár hádanek, soundtrack taky povedený. A Angelina zahrála Laru strašně cVnty, a to se v dnešní době cení!

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

/// Čtvrtá řada mě napoprvé spíše otrávila. Tak moc, že jsem si poslední díl vůbec nepustil, a tak jsem si prvních osm pustil o rok a půl později znovu. Čímž jsem se ale zbavil averze vůči Eddiemu a Argylemu (kterého mimochodem už neuvidíme, i když neumřel), naopak jsem si tyto dvě postavy oblíbil. Postav je ale v seriálu už asi přeci jen moc, občas tvůrci neví, co s nimi - nejvíc mi to přišlo očividné u Jonathana. I tak si ale postaviček přidají víc, a vznikla tak otravná a ve finále navíc totálně zbytečná linka o studentech, kteří vedou jakýsi odboj proti klubu Hellfire. Napoprvé mi taky čtvrtá série přišla rozvleklá, až nabubřelá. Byť se mi ta ambicióznost líbí - Stranger Things nám daly to, co slíbila Game of Thrones pro poslední řadu, ale nestalo se tak. No a napodruhé to i v tomto ohledu vyšlo lépe a (s nějakými výhradami) jsem si užil i poslední veledlouhou epizodu. Asi dva díly by ale nějaké zkrácení snesly, protože tempo přeci jen trochu brzdily. Nový záporák Venca vypadá hodně dobře a je taktéž skvěle namluvený a Dufferům se povedlo s ním pěkně zaplnit mezírky kolem předchozích řad, velká výhrada směřuje ale k tomu, jak všechno vysvětluje do detailu a koná MEGApomalu. No, to aby se nějaké hlavní postavě nestalo něco, co by dopříště nerozchodila, že. Kvůli tomu vlastně poslední díl a potažmo celá řada vyzní trochu jako točení se v kruhu, protože se vlastně použije vše, co doposud, jen trochu jinak (solná vana, kreslení a následné skládání, motivační proslovy či restart ve vztazích postav, který se na konci úplně smaže). Snad z každé scény je ale vidět, jak moc tvůrci tohle své dílko milují a nezbývá tak jen doufat, že to v páté řadě přeci jen rozjedou trochu více a zároveň jim to nepřeroste přes hlavu. A schválně, který hity si budeme sjíždět po jejím zhlédnutí! Řadím takto: S1 > S3 > S4 > S2 (ale zde jen nepatrně).

plakát

Stranger Things - Kapitola devátá: Hon na Vecnu (2022) (epizoda) 

/// Stopáže jsem se bál, ale nakonec nebylo proč. Dvě a půl hodiny mi utekly až překvapivě rychle, což je velké plus. Tvůrcům ale fakt chybí odvaha se zbavit nějaké z hlavních postav, u těch vedlejších to ale, koukám, není problém. Když se nad tím otravným klukem co spustil hon na Eddieho vlastně slehla zem, bylo to spíš k smíchu - tahle celá zápletka tak vlastně šla do hajzlu a smrtí se navíc nemusí nic vysvětlovat jiným postavám, žejo. A i když návrat Hoppera a Joyce výsledné dění ovlivnilo, stejně to působilo na sílu a spíše jako by tvůrci nevěděli, co jim na poslední epku vymyslet. A Venca je až přííííliš pomalej. Takhle to nezní na čtyři hvězdy, že? Jenže ono to furt má vtipné chvilky a na konci mě to přeci jen dojalo, takže tak.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

/// Po kamarádovo nadšení, že tohle je ta dobrá Annabelle a při těch 68% jsem čekal víc. Největší plus vidím v tom, že druhý film o ošklivé panence nevypadá pětikorunově, dokonce i fakt pěkně. Největší mínus je ale ve stopáži, která mohla v klidu být o čtvrt hodinu kratší, a dalo by se uvažovat o čtyřech hvězdách. Ke konci se straší docela intenzivně, ale většinu času před tím málo. Respektive já o těch čtyřech hvězdách uvažoval, ale asi by bylo lepší, kdyby se dvojka tvářila, že ta špatná jednička prostě neexistuje, než se snažit v závěru na ni na sílu roubovat. Za mě 6 a kousíček z 10

plakát

Tajná posedlost (2019) 

/// Zbytečný film, který nepřekvapí, nenapne a nebaví. A zhruba u třetího momentu, kdy se někdo zezadu přiřítí k nic netušící obět odkudsi z prdele, začne dost otravovat. Nelogické a s úplně zbytečnou odbočkou o detektivovo minulosti. Brenda Song hraje a vypadá pěkně, to je tak vše.