Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Chuck

Chuck (2007)

Poprvé jsem tento seriál zaregistroval na Prima COOL a musím říct, že upoutávky na něj se mi nelíbily. Zachary Levi se mi vůbec nepoznával a myslel jsem, že to bude pěkná "ptákovina." Avšak jednou, když jsem listoval programy na TV, jsem tomu dal šanci a musím říct, že jsem udělal velice dobře. Seriál mě upoutal hned po této mé první epizodě. Nebudu zastírat, hlavním tahákem byla Sarah Walker :) Kupodivu si mě ale postupem času získal i samotný Chuck kolem nějž se všechno logicky točí. Tento seroš má vše: zábavu, akci, krásné holky, s postupem času čím dal více měkčího bručouna Caseyho a velkou špetku nereálnosti, jež mi však vůbec nevadí, ba naopak, např. takový Intersect je velice zajimavý nápad :) Pro mě osobně to je jeden z nejoblíbenějších seriálů, zařadil bych ho do své Top 4 k: Californication, HIMYM a BBT. Jednoznačně 5 hvězd! UPDATE: Tak po konci 4. série a začátku té 5. musím, bohužel ač nerad, jednu hvězdu ubrat. Režiséři to jednoduše řečeno pěkně do*ebali. Už to nemá to své kouzlo, Intersect v *****? To je vtip? Hodně špatný...Ještěže to tou 5. sérií končí, nebo bych snad nakonec musel s hodnocením klesnout ještě níž. Dodívám se na to víceméně z povinnosti, ze sentimentu, opravdu škoda, že to má takový strmý pád dolů. UPDATE2: Wow. Asi jsem byl dost ostrý při posledním updatu. Nakonec ta poslední série nebyla špatná. Hodně asi udělalo to, že jsem si dal od seriálu delší přestávku, takže mě to od 3. epizody hodně bavilo, i když přibylo dramatu a ubylo humoru. SPOILER: To co se však stalo v posledních dvou dílech mi zlomilo srdce :(Já si přál Happy-end a ne tohle :( Ano, konec si může každý víceméně domyslet sám, a soudě podle toho, že si Sarah pomalu začala vzpomínat na maličkosti si jde představit, že nakonec se ji ty city, vzpomínky a všechno za těch posledních 5 let vrátilo, ale i tak...já si přál šťastnější konec. Přitom by stačilo jen otřepané: five years later, kde by pak bylo ukázáno jak se všichni zase někde sešili, Sarah a Chuck spolu a už i s nějakými dětmi, prostě ten seriál si to zasloužil. To že Sarah vzali všechno, co za ten seriál vybudovali, mě opravdu ranilo. K seriálu jsem si udělal hluboký citový vztah, takže jsem z toho dost špatný. Nicméně ani tohle mi nezabrání, abych své hodnocení vrátil zpět na 5 hvězd, neboť tenhle seriál bude mít v mém srdci vždy velké místo :) POSLEDNÍ UPDATE: Teď s velkým odstupem času, když se mi to všechno uleželo, musím říct, že konec je nakonec pěkný. Mám z toho mnohem lepší pocity než tehdy. I tak si však stojím za tím, že to mohlo být ještě krapet lepší, ale opravdu jen krapet :) Poslední díl tedy 9/10. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Chuck, Sarah, Casey.

Californication

Californication (2007)

Dámy a páni, tento seriál je v rámci možností nejsprostější a nejelegantnější zároveň (díky Moodymu). Duchovny se pro tuto roli bezesporu narodil, snad není díl, u kterého bych se nezasmál. Třetí řada, ta byla prostě jedním slovem SENZACE! Určitě se najdou lidé, co tomu nepřijdou na chuť, ovšem ti druzí si v něm libují stejně jako já. Hlavní postava Hanka je tak zkažená a mizerná, ovšem tak gentlemanská a romantická, že prakticky není možné, abyste si jej neoblíbili. A když se k němu přidá "mistr honič" jménem Charlie Runkle, tak to stojí za to! NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Hank, Charlie, Lew Ashby.

Tudorovci

Tudorovci (2007)

KDO NEZNÁ TUTO HISTORII, AŤ NEČTE. MŮŽE SE JEDNAT O SPOILERY Tento seriál se zapíše do mého srdce zlatým písmem. Předem říkám, že jsem toho o Jindřichu VIII. věděl jen to základní, ba ani to možná ne, a proto mě možná seriál dostal víc než někoho jiného, neboť jsem nevěděl úplně všechno, jako např. smrt Jany Seymourové (S03E04 - nejlepší díl společně s S02E10 a tím posledním). Král Jindřich byl dozajista neobyčejnou osobností s proměnlivým charakterem a v neposlední řadě také králem, jehož jméno zůstane v anglické historii na věky. Každá jeho manželka měla něco do sebe, mě ovšem, asi jako většinu, oslnily hlavně Anna Boleynová a Jana Seymourová. Anna - nejvlivnější a nejdůležitější manželka, reformátorka a co se týká hereckého ztvárnění Natalie Dormer, nemůžu pochválit víc. Ta neobyčejná krása a především ty oči, které naznačují nejen svůdnost, ale zároveň i vychytralost, promyšlenost, cílevědomost a odhodlání nebýt jen poslušnou manželkou. Poté, co byla sťata, nastal u Jindřicha neskutečný zlom a pak přišla na řadu Jana. Sladká Jana, opět skvělé herecké obsazení (Annabelle Wallis) a charakter této 3. manželky byl prostě tak...jak to jen říct...prostě si ji nešlo zamilovat a samotný Jindřich ji miloval ze všech nejvíc, o čemž svědčí i fakt, že svou rakev nechal ležet vedle té její. Miloval ji tak moc, protože mu jako jediná dala syna, ale zase okouzlení Annou, které vedlo až k rozkolu s Římem, tomu říkám být sakra omámen. Všechny 4 série byly víceméně vyrovnané, za nejlepší období bych asi vybral 2. sérii s první polovinou té 3., no a poslední scéna v posledním dílu byla jako z partesu. Byl jsem na měkko, když byl sťat Thomas More, byl jsem ještě víc na měkko, když byla sťata Anna nebo když zemřela Jana a vévoda ze Suffolku, ale jakmile se přehrála ta scéna, kdy Jindřich pohlédl na obraz a vybavil se mu celý jeho život (mimochodem ta hudba u toho je neskutečná, ale to vůbec celý soundtrack), měl jsem už slzy v očích. Nejen, protože mě to prostě dostalo, celý ten jeho život vůbec, ale že končí velice povedený seriál. Seriál, jenž je mým prvním z kategorie historických, co jsem zhlédl. Na závěr musím samozřejmě ještě sklonit hlubokou poklonu hlavnímu herci jménem Jonathan Rhys Meyers. Tento pán se do role vžil parádně, lépe to prostě zahrát nešlo a jen potvrdil statut jednoho z mých nejoblíbenějších herců. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Henry VIII., Anne Boleyn, Charles Brandon. UPDATE: Uplynulo půl roku od mého příspěvku a má láska k Tudorovcům neochabla, naopak sílí. Celé to období, dynastie mě strhly na tolik, že už jsem se začetl do několika knih, prostudoval celý internet, sjel seriál znovu a stále mám málo. Neznám hlavní a pravý důvod, proč jsem se do téhle doby tak zamiloval. Ale prostě je to tak. Jindřich VIII. a Alžběta I.. Jakmile slyším tahle jména, okamžitě mi vyletí husí kůže. Jsem asi blázen, no nemohu si pomoct...

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

"I´m not insane, my mother had me tested," tak kvůli této hlášce jsem si dokonce i koupil triko! Sheldon Cooper mě nepřestává udivovat ani po 4. sérii. Jeho chování a hlášky dostanou každého. Nechápu lidi, co tento seriál nemají rádi, vždyť to ani snad nejde! Krom dr. Coopera tu totiž vystupuje také nádherná Penny, zvrhlý Žid jménem Howard či Ind s neschopností mluvit se ženami bez špetky alkoholu v sobě. Prostě skvěle namíchaný koktejl postav - 4 nerdi + jedna "normální" krásná holka, což zaručuje velice zábavnou podívanou. První dvě série naprosto fenomenální, a když už to vypadalo, že to nemá co nového nabídnout, přijdou režiséři s 5. sérii, jež mě opět vrátila do doby, kdy jsem tento seriál zbožňoval. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Sheldon, Penny, Howard.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Nakonec jsem na radu kámoše dal a pustil si první epizodu. Musím říct, že nelituji ani trochu, ba naopak!!! Po dalších zhruba třech dílech mě tento seriál zcela pohltil a během jednoho týdne jsem ho sjel od začátku až do nynějška (3. série). Výsledek? Neskutečně jsem se bavil. Bylo zde opravdu krutě málo negativ. Nejlepší postava je určitě Pierce :D Neskutečný blázen, jen mě mrzí, jak ho ve 3. sérii trochu umírnili. Dále se mi pak hodně líbí Annie. Co líbí, miluji ji. Nejen že je kočka, ale taky přesně ten typ šprtky, který není otravný a svým cukrouškovým "oohhhh," když řekne někdo něco sladkého se nemůžu ubránit tomu, abych se neusmál :) Ale rozhodně všichni mají kvalitu, chemie mezi touto "studijní" skupinou je na vysoké úrovni, zkrátka jsem zvědavý na konec 3. série a doufám, že se ještě třeba dalších dvou dočkám :) A na závěr, ty epizody s paintballem, hallowenské a vánoční speciály, different timelines, či parodie na Zákon a pořádek - no prostě na tom si smlsne snad každý a já osobně je řadím nejen k nejlepším epizodám v seriálu, ale vůbec celkově v sitcomech :) NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Jeff, Annie, Pierce. PS: Ta úvodní znělka je boží!

Panství Downton

Panství Downton (2010)

Je úžasné, jak na mě anglická atmosféra vždy dýchne tak neskutečným způsobem. Seriál je perfektní v mnoha ohledech. Výborní herci, skvělé a uvěřitelné postavy, klidný a zároveň napínavý děj, a to vše zabaleno v překrásném Downtonu a jeho okolí. Prim zde hrají vztahy mezi "těmi vyššími pány" a "těmi nižšími" ze služebnictva. Možná to je nereálné tak provázané vztahy mezi panstvem a služebnictvem, ale právě tohle dělá ten seriál tak unikátním a milujícím. Hodně se mi rovněž líbí, že postavy se vyvíjí s dobou a anglické lpění na tradicích a mravném chování je postupem času čím dál více trháno na kusy novou dobou, což je velice úsměvné vzhledem k reakcím typických konzervativců. První série byla dobrá, druhá ještě lepší a třetí? Zatím nejlepší! I když mi odešla má oblíbená postava, což mě hodně vykolejilo, ale zároveň to nabralo ještě více na autentičnosti seriálu vzhledem k době, ve které se odehrává. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Violet Crowley, Lady Sybil, Tom Branson.

Pán času

Pán času (2005)

Tak tohle do mě udeřilo neskutečným způsobem. Tak dlouho jsem kolem Doktora kroužil, až jsem se zkrátka rozhodl, že prostě začnu od 11. doktora Matta Smithe. Důvody? Showrunner Moffat, ale hlavně právě Smith, který byl v The Crown úžasný a pak samozřejmě jedna mocná zrzka Karen Gillan jako společnice jménem Amy Pond. Právě jsem dokoukal poslední epizodu Pondových a budu to zpracovávat asi ještě dlouho... Matt Smith jako doktor mi dokonale sedl, věděl jsem, že má u mě vyhráno, jakmile poprvé řekl: "Bow ties are cool." Samozřejmě, že jsou. Jsou nejlepší! A Pondovi? Já vím, já vím, jakmile se vrhnu na další série, možná si někoho zamiluji ještě víc, ale už teď si myslím, že tihle tři (s Doktorem) budou u mě vždy ti nejlepší. Už jen z principu, že jsou první. Rory - nejlepší frajer v celém vesmíru, čekat bezmála 2 tisíce let na svou jedinou... Amy - (ne)zkrotný spalující anděl, kterému podlehl i Vincent van Gogh, prostě živel se vším všudy. A 11. Doktor - švihlý, empatický a neskutečně vtipný kamarád, na kterého bych na zahradě taky čekal několik bezesných nocí... A jako pardon, ale jestli ho někdo v mých očích překoná, jakožto jsem hodně zvědavý (zejména na Davida Tennanta), tak to už potom fakt nevím, o kolik moc intenzivněji se v mém srdci tento seriál zapíše.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Seriál me gusta. Povedenou stylizaci osmdesátek nevnímám v tak plném rozsahu, protože jsem toho z této doby zas tolik neviděl, ale rozhodně to byl jeden z faktorů, který na mě zapůsobil. Hlavním jádrem všeho dobrého na tomto dílku je pro mě kvartet (ne)obyčejných kluků, kteří vám ukáži pravý smysl kamarádství a mezitím rozehrají silnou partii s mysterióznem. A samozřejmě nesmí chybět ani silné a uvěřitelné postavy dospělých: šerif + Joyce. Celková délka nějakých osmi hodin zaručuje stálé tempo, které vás udrží po celou dobu napjaté jak struny. Prakticky není, co vytknout. Druhá řada? Sem s ní! NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Mike Wheeler, Dustin Henderson, Jim Hopper.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Je zbytečné něco psát. Zkrátka Fenomén s velkým F. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Homer, Burns, Vočko.

Xena

Xena (1995)

Říkejte si o tomhle seriálu co chcete, ale pro mě je tohle srdcová záležitost. Na princezně bojovnici jsem vyrostl (má věčná láska), byl (a vlastně stále je) to u mě top seriál a klidně se rád na něj podívám i dnes. NEJOBLÍBENĚJŠÍ POSTAVY: Xena, Áres, Callisto.