Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Rocky IV

Rocky IV (1985)

Sám nevím čím mě tak Rocky uchvátil. Vynikající a má oblíbená čtyřka je dílem, který můžu vidět několikrát a pořád mě bude bavit. I přes jednoduchý scenář a předvídatelný konec si prostě nemohu pomoct a stavím jej mezi nejlepší film. Ať už jeho treninky provázené nezapomnutelnou hudbou, kterou si ještě pořád pustím nebo jeho šedivé tepláky a hučka. Jeho syrové vtipy (skvěle nadabované), kterým se dokážu smát pokaždé když Rockyho vidím, jsou prostě nepřekonatelné. Každý zápas jsem s ním prožíval a ačkoli pokaždé "nečekaně" zvrátil zápas, já ho miloval. Hlášky typu: ,,Když umřel, tak umřel" nebo ,,Ivane bij ho" mi zůstávají v hlavě pořád, což se mi často u filmů nestává. Rocky je u mě borec a největší hrdina všech dob. Miluju ho..:)

Welkeom tu Dongmakgol

Welkeom tu Dongmakgol (2005)

Tak tohle byla injekce pašovaná z Koree, kterou jsem potřeboval. Více žánrů dohromady, které se však dokázaly udržet ve svěžesti a filmem se trefně prolínaly. Taky bych tu potřeboval takový Dongmakgol a všecky problémy hodit za hlavu :)

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Běžně se mi u filmů nestává, že u závěrečných titulek zůstanu civět s otevřenou pusou dokořán, a to myslím doslova. Nejsem schopen vyjádřit slovy pocity, které ve mně vyvolal Lynch....čím dál více mě ten borec fascinuje:)..no řekněte, kdo dokáže natočit tak emocionální, romantický, citový a zároveň drsný a tajemný film. Nikdo..opravdu nikdo...Lynch je monopol:)...továrna na něco, co ve Vás vyvolá spousty otázek, dokáže rozplakat a přitom rozbušit srdce a zatajit dech...Scéna v klubu "Silencio" je nenapodobitelná a strhující v určitém slova smyslu...Rebekah del Rio nadnesla svou písní přesně pocity, odehrávající se v obou dívkách a tím dala na povrch vnitřní rozervanost nádherným způsobem. "Muž" ve snu též svým vzhledem rozpoutal emoce v postavách a divácích....Vše je jen můj subjektivní názor a nejlepší na tom je, že každý si z tohoto snímku může odnést co chce. Někdo může celou dobu hledat detaily a klíče. Druhý čeká jak se vyřeší zápletka, další se nechá jen unášet nádhernou a skvěle hrající Naomi spolu s Laurou...no.. je toho opravdu moc...přínos do kinematografie je to obrovský a nelze jím jednoduše pohrdat a mluvit o nesmyslných sledech událostí....vše má svůj řád...a řád je ukryt v Davidově mozku a na nás je ho rozluštit...a nebo ne?:)

Inland Empire

Inland Empire (2006)

Jediná věc, které jsem se bál, byla delší stopáž, ale naopak byla výbornou volbou. Když se do děje a scén opravdu položíte, čas nevnímáte a 3 hodiny uplynou jako nic. Přiznám se, že film bych musel vidět alespoň 100x, abych pochytil všechny detaily, určité pointy a návnady, kterými nás Lynch stále překvapuje. Ale přesto jsem si film v základu pochopil po svém a poslední půlhodina pro mě byla naprosto strhující. Nádherná hudba a klasické nepostradatelné šumění dodávalo správnou lynchovskou atmosféru. Interiéry, kde se odehrávaly hlavní scény, jsou slastí pro oči. Veškeré nasvícení, výběr barev a stínů, zvláštní zachycování postav kamerou, statické scény = parádní. Někomu mohou vadit opakující se motivy a rozhovory, ale v tom bude právě ta pointa. No, až skouknu Inland Empire po sté, přihodím případně nějaké nové poznatky :)...........po druhém shlédnutí zvyšuji na 5* (i přesto, že je tam pár hluchých míst, je to dokonalé. rozhodně se nejedná o slátaninu a naopak jsem si všiml více věcí, které navzájem spolu souvisí, prostě to chce vidět vícekrát a pro pochopení analyzovat, analyzovat a analyzovat:)

Princezna Nevěsta

Princezna Nevěsta (1987)

Jako malej jsem ji jednou viděl a byl jsem z ní hotovej, asi to bylo na mě hodně pohádkového napětí, "opravdové lásky" a statečných hrdinů. A nyní po tolika letech, kdy jsem se snažil vyhledat název filmu, jsem ho konečně našel a mohl shlédnout znova. Nemůžu říci, že mě film pohltil až tak, jako v dětství, ale na druhou stranu jsem si všímal jiných věcí a byl jsem pořád okouzlen. Nedokážu si vysvětlit, čím tato nijak zvláštní pohádka dokázala zaujmout, ale má v sobě něco, co dokáže oslovit všechny generace. Kulisy a umělé pozadí nejsou ovšem nijak dokonalé, ale kompenzují to hlavní postavy a příroda okolo. Kdo na snímek kouká jako na normální film, asi ho moc nepotěší svou absurdností a ironií, ale pro pohádkáře to bude milá podívaná o "opravdové lásce", pomstě a podobných pohádkových témat....