Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Rozepisoval jsem se tady o jednotlivých řadách a rozdíly mezi nimi atd. Pak jsem ale zjistil že to nemá cenu a tak napíšu jen tohle: Breaking Bad je absolutní dokonalost mezi krimi-drama seriály! Úžasný herecký výkon Bryana Cranstona. To jak se postupně Walter White během celého seriálu mění je něco nevídaného. Zbytečná epizoda "Fly", jinak špička. -- Spolu s Game of Thrones pravděpodobně jediný seriál, který mě nikdy nezklamal. Seriálový kult. 100 %. -- Na druhé zhlédnutí: Hail to the King!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Vynikající fantastické drama. Dokonale prokreslené postavy. Nejlepší seriál současné televizní tvorby (po Breaking Bad nejlepší vůbec). 1. série: 100 %, 2. série: 90 %, 3. série: 100 %. | Čtvrtá řada nabídla skvělý začátek (obzvlášť epizoda 2 - masterpiece (co taky čekat jiného, když se scénáře zhostí samotný George R. R. Martin)) a skvělý konec (epizody 9, 10 - (skoro) masterpiece), ty "prostřední" epizody byly trochu slabší (4, 5). Celkově ale nekonzistentnost oproti třetí řadě. 90 %. | 5. série: Snad nejlepší sézona jakéhokoliv seriálu, který byl kdy natočen. Absolutní masterpiece. 100 %.

Volejte Saulovi

Volejte Saulovi (2015)

Vynikající odkazy na Breaking Bad. Pomalejší rozjezd, ale velmi rychle to nabralo na obrátkách. Postava Saula Goodmana byla skvělá volba pro spin-off. Pátá hvězdička visí ve vzduchu. -- Po první sérii: Bez pochyby vynikající scénář a režie. Problém mám jen s po většinu seriálu celkem neosobním přístupem (až na scény Jimmyho s Mikem, které si mnohem více užijí fanoušci BB, vynikajících epizod Five-O a Pimento a zabývání se Chuckovou neobvyklou nemocí). Chybí tomu nějaký ten drive, soucítění s více postavami (Bob Odenkirk prostě celou show sám nemůže utáhnout); na Mika se soustřeďuje jedna a půl epizody z 10, zbytek jen sedí v budce na parkovišti a čekáme, co se stane. Závěrečná epizoda se "Slipin' Jimmy" stránkou hlavního představitele je taky zbytečně zdlouhavá, ale závěr přislibuje snad už akčnější druhou sérii se Saulem. 85 %.

Dexter

Dexter (2006)

Po prvních pár dílech mi to přišlo jako další z průměrných kriminálek. Říkal jsem si, že tomu dám ještě šanci a postupem času se z toho začal stávat nejlepší seriál jaký jsem kdy viděl. Brilantní scénář, skvělé herecké výkony, skvělá kamera. Každá sezóna láká na něco jiného a každá je (až na malinko slabší třetí (a osmou samozřejmě)) skvělá Jinak pátá řada zatím nejlepší. -- Subjektivní pořadí kvality jednotlivých řad: 5 - 100 % 2 - 100 % 1 - 95 % 4 - 90 % 7 - 85 % 6 - 80 % (tady mi docela vadil ten twist - na jednu stranu to byl skvělý zvrat a zdramatizování, na druhou stranu docela nelogické; ale dějová linka se Samem byla skvělá) 3 - 70 % (rozhodně nejslabší). Finále mě dost zklamalo. Osmá řada by byla v pohodě, kdyby se nejednalo o závěrečnou. Takhle by to chtělo ještě jednu sérii o finálním odhalení Dextera a útěkem před spravedlností. Cítím, že ten příběh není dokončený, a to je velká škoda. 8 - 65 % Snad by to mohl alespoň částečně napravit možný spin-off.

Rozvedený se závazky

Rozvedený se závazky (2010)

Absolutně dokonalý mix Louieho každodenního života a stand-upů. 100 %. -- Po takřka bezchybné třetí řadě přišla po dvou letech řada čtvrtá a musím říct, že působí úplně jinak, než všechny ostatní řady. Perfektní oživení pro seriál. -- Pátá řada velmi originální. Škoda, že měla jen 8 dílů. Je neuvěřitelné s čím vsím Louis přijde.

Kancl

Kancl (2001)

Po čase musím uznat, že britská verze The Office asi o chlup vede nad tou americkou — ať už originalitou, odkazem, nebo i hlavním představitelem. Je fakt, že tanec Davida Brenta je nezapomenutelný. Tahle show po čase zraje jako víno, což se asi o americké verzi říct nedá (čímž ji nechci ani trochu hanit). 95 %.

Kancl

Kancl (2005)

Počáteční pochyby z kopírování originálu byly po nějaké době nahrazeny úplnou závislostí. Seriál se od druhé sezóny vydal vlastní cestou a na rozdíl od originálu se nebojí tvořit další a další díly, jeden lepší než druhý. Michael Scott a celá ta parta z Dunder Mifflin se stali dokonalou syntaxí mezi skvělou komedií a nahlédnutím do reálného businessu. Sice to není pro každého, ale jestli jste cílová skupina, budete v sedmém nebi. Je absurdní, že Steve Carell za celé svoje působení v The Office nezískal žádnou Emmy a jen jeden Zlatý glóbus. | Osmá série bez Steva Carella a příchodem Jacka Spadera ještě v pohodě, ale podstatná část deváté už sledována jen ze zvědavosti. Takže asi takhle: S01: 70 %, S02-S07: 90 %, S08: 80 %, S09: 65 %.

Hříšníci

Hříšníci (2011)

Třetí série je zatím bezkonkurenční. 1. série - 85 %. 2. série - 75 %, 3. série - 90 %. -- Čtvrtá série ještě o level výše. 95 %.

Californication

Californication (2007)

Vynikající, nekonvenční drama. David Duchovny je skvělý a Hankův charakter snad nepotřebuje komentář. 90 %. Se zakončením jsem spokojen.

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

No jo, krok za krokem. Můj nejoblíbenější seriál z dětství. Každý díl jsem viděl minimálně 5x. Jeden z mála seriálů, který je v češtině lepší, než v originále :)