Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (66)

plakát

Oscar 2020 (2020) (pořad) 

Mohu vůbec udělit hodnocení odpad!? Přece jen se stále jedná o Oscary, o udělení té nejprestižnější filmové ceny na světě. Pokud ovšem úroveň půjde i nadále takto strmě dolů, pak se už příští rok tato exkluzivní hollywoodská show odpadem! stane. Je to stále stejná znějící písnička: nominovaných žen je málo (ano, my vidíme); umělci tmavších pletí tu sice zastoupeni  jsou, ale kdysi tomu tak nebývalo vůbec a na to se upozorňovat očividně také nepřestane. Host opět žádný, protože se v dnešní době nikdo neodváží říct z patra, co si myslí. Žádné zapamatovatelné vystoupení, moment, dokonce ani děkovačka. Letos byly Oscars 2020 opravdu NEzážitkem. (nehodnotím výsledky, pouze pořad samotný - 1*)

plakát

Sedmilhářky - Co udělaly? (2019) (epizoda) 

Bohužel zatím nejhorší díl, který se hodně ohlíží zpátky a naopak skoro vůbec nerozehrvává nové, zajímavé zápletky. Začínám se bát, že skvělá minisérie utrpí tím, že se stala seriálem. První díl 2,5 * (půl hvězdy je spíše z nostalgie).

plakát

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série) 

Hodnotím druhou část, kterou jsem viděla celou a jsem šťastná za to, že jsem neztratila hodinu a půl života i u prvního dílu.

plakát

Cizinka - Úplné bezvětří (2017) (epizoda) 

Zásadní změna prostředí Cizince překvapivě prospěla. Nicméně už jsme více než za polovinou série a já silně pochybuji, že by zbývající díly byly tak úžasné, že by seriálu navrátily původní kouzlo.

plakát

Cizinka - První žena (2017) (epizoda) 

Po sedmém dílu jsem se vážně rozhodovala, jestli s Cizinkou úplně neskončit. A osmý díl není po dějové stránce také žádná sláva, ale když se KONEČNĚ vaše oblíbené postavy vrátí zpět do zeleného Skotska, dostaví se pocit příjemné nostalgie. Za to dávám dílu 3 hvězdy (je to spíše 2,5*), ačkoli je nyní Cizinka tak dějově překombinovaná, že už nedokáže ničím šokovat, jako tomu bylo v prvních dvou sériích.

plakát

Příběh služebnice - Offred (2017) (epizoda) 

Seriál mě zaujal hlavně svým originálním příběhem z dystopické budoucnosti, kde už neplatí zákony a základní lidská práva tak, jak je známe dnes. I když na mě tato televizní show nepůsobí tak silně depresivně a sugestivně, jak slibovali mnozí recenzenti (více na mě působily například letošní brilantně zahrané Sedmilhářky), tak i nadále u Příběhu služebnice zůstanu, protože mě nejvíce baví sledovat flashbacky do minulosti, které nám strategicky pomalu odkrývají příčiny a průběh začínající totality.

plakát

Zlato (2016) 

Neuvěřitelná zbytečnost co se snaží být jako Vlk z Wall Street (2013), ale stylem spíše připomíná nudnou Sázku na nejistotu (2015).

plakát

Skrytá čísla (2016) 

Je dobře, že tento film vznikl. Vypráví o nadaných ženách, které to v životě neměly vůbec jednoduché, ale i přesto NĚCO dokázaly. Nicméně, Hidden Figures vás nerozesměje ani nerozbrečí a po skončení na něj za chvíli zapomenete.

plakát

Oscar 2017 (2017) (pořad) 

Po první hodině přenosu jsem se lekla, že bude celá show jen o Trumpovi, ale naštěstí se tak nestalo. Pokud se objevila nějaká narážka na jeho ignorantské výroky či politiku, pak to bylo zcela na místě, nebo to bylo prostě vtipné (narážka na roztržku mezi Meryl Streep a Trumpem, Kimmelovo tweetování). Jimmy Kimmel byl po celý večer dobrým moderátorem, vtipným takovým tím suchým až nemilosrdným způsobem - Matt Damon o tom ví svoje :D. Na závěr malá poznámka těm uživatelům, co to ještě nepochopili – zde nehodnotíte, jak jste vy osobně spokojeni s rozdáním cenných sošek, ale hodnotíte pouze show samotnou.