Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Father Ted

Father Ted (1995)

U nás bohužel neznámý , ideou hodně odvážný a originalitou nabouchaný seriál , který patří mezi první počin geniálního Grahama Linehama . Celé se to motá kolem 3 knězů a jejich posluhovačky , který ukazuje dost bizarní pohled na církev a její hodnostáře . Toto dílko se mnohým tamním lidem nelíbilo ve své útočnosti právě na duchovní patriarcháty , ikdyž si myslím , že to nebyl Linehamův cíl . Jeho cíl i tohoto seriálu je pouze mistrovsky bavit a to se mu hodně daří . Nejlepší díl je asi , jak si vyjedou na výlet k moři .

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

The Simspons je legenda , která v oblíbenosti seriálů v rámci mě samého nemůže být nikdy překonána . Viděl jsem všechny díly minimálně 15 krát . Skvělý český dabing , který byl pro mě dokonce lepší než originál . Jen je velká škoda , že pan Vlastimil Bedrna a stav jeho roztroušené sklerózy mu nedovolí , již dabovat tento kult.. Ikdyž je Vlastimil Zavřel více autentický k originálu na Bedrnu nemá a můj dojem díky tomu spadl ze 100 % na 15% . Je to opravdu geniálně připravený seriál , v kterém v dnešní době lítají nehorázné prachy a myslím si , že už tu nejslavnější éru má za sebou ( zlatý věk 4.-6. a 11.- 13. série , diamantový věk - 7.-10. série ) . Přesto je to , to nejlepší z komediálních seriálů , co můžete v televizi vidět .

Byli jednou dva písaři

Byli jednou dva písaři (1972)

Legendární improvizační variace Sováka a Horníčka . Vrchol komediálního seriálu naší země , který podle stavu velkého počtu idiotů v řadách dnešních herců a režisérů bude nepřekonaný . Vždycky jsem na tohle seriálu miloval to prostředí a myšlenku se na všechno vysrat a odjet pryč z rušného města na vesnici , kde mám panství a můžu se věnovat tomu , co mám rád . Obraz černobílého světa je v tomhle seriálu pro mě velmi okouzlující a nenáročnost a nepřekombinovanost je o to pro mě ještě více cennější . Je to příkladný seriál pro všechny ambiciózní nuly , které chtějí udělat něco , co ve výsledku stojí za píču . V jednoduchosti je síla a proto jak se točil tento seriál málokdo čekal ze zúčastněných , že to bude tak špičkově obdivováno i za skoro 40 let.

Black Books

Black Books (2000)

Miluju humor , osobu , gesta , životní styl a všechno spojené s Dylanem Moranem ( Bernard Black ) . Připadám si praktický stejný jako Bernard , jako bych se díval v bedně sám na sebe a ještě se u toho smál . Pro mě je to něco , co hodně osvěžilo britcomy ve své jedinečné originalitě . Prostředí a charaktery jsou mi hodně blízké . Netváří se to jako vyumělkovaná píčovina ve své ctnostné póze , ale ukazuje ten odpad , který je všude . Na nic si tohle dílo nehraje a to se mi líbí . Je upřímné ve své zkaženosti a to je něco , co oceňuji. Mimo jiné Graham Lineham dokazuje , že je lepší než byli , kdy Monthy Pythoni a celá ta generace a posunuje to dál , mnohém dál .

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Není snad dne , kdybych s mojim kámošem neřekl , alespoň jednu hlášku z Partičky IT . Hodně vygradovaný humor , který se snad musí líbit každému . Pro mě je vrcholná 2 . série a nejméně dobrá , ale i tak skvělá 1. série . Nejoblíbenější díl je pro mě Sraz zaměstnanců a Společná večeře . HBO udělalo perfektní dabing , který vůbec neruší a je stejně dobrý , ne-li lepší než originál . Genialita toho seriálů stojí na několika charakterech , ale přitom všechny jsou skvělé . Nápaditost dílů a děje je famózní . Lineham se zase předvedl v tom nejlepším světle , jak to umí . Češi by si mohli s Comebackem a podobným shitem o vytvoření něčeho podobného jen snít.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Ikona britského humoru . Seriál ,který u většiny lidí potřebuje více času , než ho začnete milovat . Perfektně napsané charaktery postav s ještě lepšími hereckými výkony . Patři to mezi moje největší relaxace , které u seriálů prožívám . Někdy si říkám , že věci okolo budoucnosti a vesmíru nejsou v reálu o dost mimo toho , co červený trpaslík zobrazoval . Pro mě je asi nejzásadnější postava Rimmer (Chris Barrie) , který je opravdu originálně nadabován Kamilem Halbichem a na něm také stojí většinový úspěch . Je to viditelné v dílech , kde RImmer jako Eso Rimmer odejde zachraňovat jiné vesmíry a nevystupuje tak v seriálu . Je to velmi zajimavé dílo , které bych opravdu chtěl vrátit do pokračování . Bohužel Back To Earth předznamenal průměrné rozloučení s touto ságou .