Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (118)

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Jeremy Renner mnohem lepší než Matt Damon. Úžasná akce, která opravdu zabavila a nenudila ani piko okamžik. A hudba- DOKONALOST!!!!!!!

plakát

Nebohá paní Pomsta (2005) 

Film 21. století. Výtečný Chan Wook- Park opět stvořil další veledílo. Poslední díl patřící do jeho velkolepé trilogie pomsty. První díl Sympathy for Mr. Vengeance z roku 2002 jsem zhlédla, když jsem byla v prvním ročníku (gymnázia). Byl to velice silný šálek kafe. Druhým dílem je Old Boy z roku 2003, jedná se o film, který jsem bohužel ještě neviděla. A třetí díl je tedy Nebohá paní pomsta. Film vypráví velice silný příběh o pomstě matky Geum- ja. Ze začátku je vše jednoduché, ale dějová linie je mnohem složitější, než se na první pohled zdá. Retrospektivní metodou se dostáváme k podstatě věci, což je tedy i u prvního dílu. Ukazuje nám nejhlubší pocity hlavní hrdinky pomocí dlouhých táhlých záběrů na obličej, které jsou velice ojedinělé. Řekla bych, že tohle umí velice dobře snad jen Asiati. Jak Japonci, tak Korejci u mě dokážou vyvolat neuvěřitelné pocity. Většinou, když sleduju jejich filmy, nejsem schopna nic kolem vnímat. Některé záběry byly buď drastické, nebo jinak silné. Někdy to dosahovalo až patosu, ale to neodmyslitelně patří k Parkově tvorbě. Velmi dobře propracované titulky ze začátku filmu. Krev, nůž čáry na dlani, mouka - skvělá kombinace! Je opravdu jen několik filmů, u kterých se mi líbí titulky, a pamatuji si je. Kdybych to měla shrnout, tak skvělý make-up a symbolika červených stínů po propuštění z vězení, dokonalá kamera, zapadající hudba a neuvěřitelná herečka = nezapomenutelný filmový zážitek.

plakát

Moderní doba (1936) 

Jeden z mála jeho filmů, u kterého jsem se pořádně zasmála. Navíc vážím si filmů, který nosí v sobě velký cíl či myšlenku, kterou chtějí lidem předat. I tomuto filmu nechybí silná myšlenka na moderní dobu, která poukazuje na sociální problémy v podobě hospodářské krize, práce obyčejných dělníků, chudoby apod. Moje oblíbené scénky: brusle v „obchoďáku“ a zpěv Charlieho)))

plakát

Skyfall (2012) 

Nenudila jsem se. Nádherná hudba a kvalitní obraz. Skvělé výkony Judi a Javiera!!! Možná až příliš překombinované titulky na začátku. Některé části kýčovité až patetické. Mezi 4mi a 5ti hvězdičky.

plakát

Osvícení (1980) 

Tonny! Jediný horor u kterýho jsem byla doslova posraná. Žádný jiný horor tyhle zajímavý pocity- pojmenujem to strachem- nezažila. Stačí, aby člověk několikrát ukazováčkem pokrčil a zlověstně se na mě podíval, jsem v pr..:D Hudba, herci (všichni tři) naprosto briliatní výkony! Poklona!!!

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

I přestože píšu komentář den po shlédnutí filmu, stále nejsem schopná normálními slovy vyjádřit, co všechno se odehrálo během těch tří hodin na plátnu..:D I tak se pokusím...Myslím, že každá marvelová záporná postava je svým způsobem originální, ovšem nečekejte ode mne srovnání Jokera a Banea. I když Baneovi do obličeji pořádně vidět nebylo, naprosto jsem si ho "zamilovala". T.Hardyho herecké výkony mě naprosto dostaly. Ohledně Marion Cotillard mě ke konci dost překvapila. Takový zvrat jsem opravdu nečekala. Anne Hathaway jako 2.cat woman mi byla více sympatická než- li Halle Barry. Joseph Gordon-Levitt jako cílevědomý, odvážný detektiv mi též sedl. v neposlední řadě mě Michael Caine na pohřbu dokázal rozbrečet, i přestože to byly necelé dvě minuty. A konečně Batman. Jeho hlas, jeho tělo, jeho pohyby. Vymakané do každého detailu. Tato vyjímaečná kombinace herců ještě s Gary Oldmanem a Morganem Freemanem vytvořila skvělou atmosféru. Dialogy inspirující. Hudba, tleskám, opět dobře odvedená práce...a jelikož jsem si sountrack pouštěla minimálně třikrát před vstupem do kina, byl to mnohem silnější emoční zážitek. A taková tečka, když Nolan ukončí film nápisem filmu a dá ho tam ještě dvakrát (i po titulcích). Myslím, že Nolan touto triologií se definitně zapsal do velké historie kinematografie. Za 100 let nebude zapomenut.

plakát

Hokej je hra (1978) 

Střídačka je místo, kam se odkládají použití hráči!:DDDD

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Ze začátku jsem čekala něco na styl Taxi nebo zrychleného Drive...Nakonec se to vyvinulo v dojemný příběh se spousty povedených joků. Nečekala jsem, že mi Omar Sy tak rychle přiroste k srdci...to ten jeho kouzelný úsměv a smysl pro humor byli nejspíš důvodem proč. Prostě jedna krásná báseň plné nádherné hudby a s úžasným příběhem navíc podle skuteč.události.

plakát

Aneun yeoja (2004) 

Zvláštní film...Myslím tím, že je správně zvláštní a to, co dělá ten film speciálním, jsou hlavně zajímavé záběry kamery a smysluplné myšlenky okořeněné trochou ironií, která v tu chvíli skvěle nadlehčí situaci.

plakát

Pod vlivem lásky (2008) 

Náboženství, sekty, láska, rodina, život jako takový a navíc ke všemu podle skutečné události. Drsný!! 4 hodiny, které opravdu stály za to! Pro mě jeden z nejzajímavějších filmů vůbec, nedokážu vyjádřit své pocity...Možná některé části až moc "uřvané", ale to je tak jediná výtka.