Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (55)

plakát

Pátrání po Sugar Manovi (2012) 

Když jsem poprvé o tomto filmu slyšel, nevyvolal ve mě žádné vysoké očekávání, zvědavost či cokoliv podobného. Považoval jsem jej za další dokument o nějaké zaniklé "hvězdě". Celý film ve mě však vyvolal naprosto přesný opak. Za hodinu a půl jsem se ani jednou nepodíval, "kdy už to bude končit". Všechno do sebe krásně plynule zapadá a postupně se dostáváte do hloubky příběhu tajemného Rodrigueze. Jsem rád, že alespoň jeden z mála Oskarů se dostal do rukou někoho, kdo si jej opravdu zaslouží. PS: A navíc jsem díky tomuto filmu objevil úžasnou hudbu...

plakát

Kill Bill (2003) 

Kill Bill jsem zapínal s velkým očekáváním a vypínal s velkým zklamáním. Krev sříkající proudem z každé useknuté končetiny ve mě nevzbuzuje žádné pocity extáze nebo naopak strachu, spíše si říkám: "Bože, co to je za kravinu?". Některé scény byly pěkné, což o to, ale hodně mi vadily naprosté fyzikální nesmysly, které akčním filmům většinou odpouštím, tady toho bylo už moc. Bod plus dávám za kombinaci barevných, černobílých a animovaných snímků. Největší síla tohoto filmu je však v legendárním sountracku. Uma Thurman není vubec špatná herečka a Quentin Tarantino není vubec špatný režisér, ale tohle se mi teda nijak zvláště nelíbilo.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Opět skvělá akční oddychovka. Banda tvrďáků vytvořená z legend akčních filmů hollywoodu a dnes už legendární Chuck Norris jako třešnička na dortu. V takové sestavě herců snad ani nejde udělat špatný film. Samozřejmě lze ve filmu najít plno naprostých blbostí (např. střílení minometem z lodě na loď, přistání letadla v dole...), ale o to tady nejde, tady se hraje na efekt -rány, drsné hlášky, nesmrtelní kulturisti. Vůbec mi to nevadí. The Expendables 2 mě určitě nezklamali, možná i lehce předčili má očekávání. Pět hvězdiček nedám, ale do TOP filmů 2012 se určitě zařadí. Rest In Pieces...

plakát

Doktor Smrt (2010) (TV film) 

Opravdu velice zajímavý film, který vás donutí zapřemýšlet a zaujmout vlastní stanovisko ohledně euthanázie. Výborným nápadem bylo obsazení skvělého Al Pacina, který své kvality dokazuje i na stará kolena a také již léty prověřeného Johna Goodmana. Námět filmu byl zvolen výtečně. Myslím, že téma asistované sebevraždy je velice diskutabilní a rozhodně není dořešené. Bohužel dramatické scény mě nijak moc nezasáhly a celý film by si zasloužil také nápaditější hudbu s nějakou silnější hlavní melodií.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

První film, který jsem nepochopil a stejně mu těch pět hvězd dát musím.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

To, co chybělo na začátku filmu, kdy mě děj pořád nedokázal pohltit, plně nahradil výborný konec. Dvakrát jsem uvěřil, že Sherlock je už konečně mrtvej, ale Downey mě zase převezl. Musím pochválit moc pěkné a nápadité akční scény i výkony herců. Moc se mi zamlouvala také hudba Hanse Zimmera, která snad nikdy neomrzí. Na druhou stranu bych určitě zkrátil některé dialogy a zbytečné protahování. V celkovém hodnocení mě však druhý Sherlock potěšil, zcela splnil očekávání, ale na první díl nemá. Čtyři hvězdy si však plně zaslouží.

plakát

Avengers (2012) 

Rozhodně jsem čekal více. Bohužel první polovina mě téměř vůbec nenadchla a skoro celý film provází momenty, které se objevují snad v každém podobném "komiksáku" a tudíž mi už připadají ohrané. Naopak akční scény určitě vyzdvihují úroveň celého filmu. Přemýšlím jak z toho ven, ale myslím že za režijní taktovkou bych radši viděl někoho úplně jiného. Při 87%, které zde vidím, se mi film zda značně nadhodnocen. Čekal jsem více, ale i takto dobrý, přemýšlím mezi 3 a 4.

plakát

Hunger Games (2012) 

Samotná knížka je super, o film jsem se trochu bál. Mohlo to sice dopadnout i lépe ale také mnohem hůře, takže musím říct, že jsem celkem spokojen. Filmové provedení Hunger Games se v hlavních dějových linkách drží originálu a ikdyž by určitě neškodila větší propracovanost detailů v ději, Gary Ross odvedl kus práce, za který se nemusí stydět. Herci byli vybráni dobře, trochu mi však vadilo příliš moc počítačových scén, které občas nevypadaly moc skutečně a také bojové scény mě nijak zvláště nenadchly. U mě dobrý průměr. Jsem zvědav na pokračování.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Výborně, moc se mi líbí racionální stránka tohoto filmu, kdy John Brennan je normální chlap a ze dne na den se z něj nestane žádný akční hrdina, jak tomu mnohdy u podobných filmů bývá. Musí sehnat peníze, musí něco udělat se synem, musí myslet na všechny věci a Russell Crowe to všechno sehrál parádně. Celý film provází vhodně vybraná hudba i skvělá atmosféra. Na 5 hvězd to není, ale 4 můžu dát s rezervou.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Úžasné, nikdy bych nečekal, že sledovat hodinovou hádku čtyř lidí může být tak zábavné. Chritsoph Waltz byl excelentní - jako vždy.