Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 029)

plakát

Andělé spásy (1962) 

Shlédl jsem to v originále a jelikož nejsem Angličan, tak jsem si to tolik nevychutnal. Přesto je to milá detektivní komedie. To černobílé provedení je u těchto snímků nenahraditelné a tvoří tu správnou atmosféru. Povedený scénář mají na svědomí Jack Davies a Henry Blyth. O hudbu se kromě George Martina postaral "větší měrou" Muir Mathieson.

plakát

Chitty Chitty Bang Bang (1968) 

Rodinný sci-fi příběh odpovídající své době, ale proč pane bože ten mluvený překlad písní v českém dabingu? Vždyť to je i muzikál a takhle byl totálně zazděn. Originál jsem neviděl, shlédl jsem to dnes na amc.

plakát

Matilda (1996) 

Předloha dětského příběhu by neměla přinést nic jiného a tak se stalo. Dějově to bylo v pořádku, nesympatičtí rodiče, zlá ředitelka školy, hodná učitelka. Snímek si mohl odpustit tu snahu o humorné scénky, které nefungovaly, byly přehnaně vyumělkované. Ale je to pro děti a ty se tomu snad zasmějí. Mně se nejvíc líbila role i herecký výkon Trunchbullové (Pam Ferris).

plakát

Spasmo (1974) 

Čisté giallo to není, ale má k němu mnohem blíž než k hororu. Myslel jsem, že se zde Lenzi zase vyřádil množstvím krve a náhodou a ono nic. Tedy kromě těch dvou kapek v koupelně. Obsah byl po celou dobu neočekávatelný a do poslední chvíle jsem netušil jak to skončí. Od doby, kdy se na scéně objevil Rassimov, se začíná zamotaný příběh trochu rozmotávat. Jak napsal Karlos80 zpočátku to byl takový Lynch. Zajímavý film, ale určitě stojí za shlédnutí.

plakát

La morte ha sorriso all'assassino (1973) 

Od tohoto snímku jsem moc neočekával a nakonec jsem nebyl zklamán. Překonal jsem počáteční zdlouhavé a pomalé tempo, což mi vynahradila druhá část filmu. Od té doby ce Angela Bo (Eva) zazdila Ewu Aulin (Greta) ve sklepení, má film výbronou atmosféru, líbila se mi i kamera. Mimochodem je role Evy v tomto snímku vrcholem herecké kariéry Angely Bo. Klaus Kinski jako vždy od pohledu nesympatický, ale byl na tyhle role opravdu třída. Doporučuji asi jen příznivcům hororů a gialla, ale není to špatné. Opět chválím uživatele pepua za skvělé titulky. :-)

plakát

Rudý kapitán (2016) 

Syrový a dobře natočený film o době nedávno minulé. Doba napomohla natočení dobré tvrdé kriminálky ze které čiší deprese. Herecké výkony podpořila dobrá hudba, jen škoda některých přehnaných a trochu nesmyslných scén jako bitka u v bytě, či únos auta i se Suchánkem. Mělo to dodat filmu akčnost, ale vyznělo to podivně. Ta temná atmosféra byla dobrým základem a u kriminálky jako takové to mělo zůstat, ty pokusy o akčnost thrilleru jen uškodily.

plakát

Hlasy ze záhrobí (1991) 

Tuctový horor. Čekal jsem od Fulciho alespoň dobrou atmosféru. Nejhorší jsou tady asi přiblblé dialogy a ani Ciprianiho hudba mi moc nesedla. Mělo to být detektivní a to se moc nepovedlo, no nevadí, vše se nepovede a Fulci má i skvělé filmy.

plakát

Padesátka (2015) 

Očekával jsem komedii typu Snowboarďáci, která se přiblíží až něčemu jako Babovřesky. Naštěstí jsem byl mile překvapen a zase pochválím Kolečka, který se stává velkým scénáristou. Kotek vykročil dobrou nohou a doufejme, že mu to zůstane. Film má dobrý námět a propletenec událostí se rozplétá logicky s příjemným humorem a kvalitními hereckými výkony. Po herecké stránce vsadil Kotek na jistotu a vyplatilo se. Horalové i Pražáci se vtipně doplňují a zejména humor z hor je drsnější a někdy i černý a tady to přesně sedne.

plakát

Babovřesky (2013) 

Troška není špatný filmař a z tohoto asi víc vyždímat nešlo. Kdyby ten příběh nekazily ty uječený a trapný babky v čele se Synkovou, mohlo to být ještě o trochu příjemnější. Až strašně moc to tu chtělo navodit atmosféru vesničky typu Hoštice a stala se z toho kýčovitá přehnanost.

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Mělo zůstat jen u jednoho dílu, protože trilogii Slunce, seno už pan Troška asi bohužel nezopakuje.