Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (907)

plakát

Poslední souboj (2021) 

Ridleyho další historická pecka a nejlepší film roku 2021. Nic nečtěte a jděte do kina ;)

plakát

Eternals (2021) 

Jako kdyby si Kevin Feige poprvé za 13 let vzal dovolenou...

plakát

Black Widow (2021) 

Chápu, proč nešlo odolat zápletce Black Widow vs. Harvey Weinstein, zároveň však netuším, proč se z ní nevytřískalo zhruba stokrát víc. Rozjezd je skvělý (i to hraní na Bournea se docela povedlo), ve vězení to ale začne skřípat a už se to bohužel nikdy nespraví. Všechen ten digibordel je stejně zbytečný jako dialogy o rodině, nejvíc ale bolí vyplýtvání Taskmastera, místo něhož tu mohl být prakticky libovolný komiksový padouch v masce. Nakonec z toho i přesto vyleze jakž takž průměr s fajn Florence Pugh. Kdyby ale Black Widow tuhle sólovku nedostala, vlastně by mě to zase tolik nemrzelo. (6/10)

plakát

Válka zítřka (2021) 

Mohlo to být horší, ale zároveň to mohlo být i daleko lepší. The Tomorrow War chce být novým Dnem nezávislosti (vtip s Willem Smithem tu není náhodou), bohužel ale nezvládá klíčovou věc – sladění dramatu a komedie. Chris McKay přebíhá mezi osudovou akční sci-fi a cheesy béčkem až příliš nešetrně a vlastně si odmítá vybrat, co by chtěl poslat do světa. Výsledek je tak silný v jednotlivostech (epické řežby s mimozemšťany, rodinné vztahy, design a výprava), jako celek ale často kulhá a na každé ždímání emocí tu připadá pár marných pokusů o humor nebo zbytečných agitek a wtf zvratů. Jako velká popcornová jízda je to nakonec i přes všechny chyby ok. V rámci žánru se ale jedná o slabší kousek, u něhož zamrzí absence rozhodnutí, jestli to celé má být akční nářez, vztahové drama nebo over-the-top sci-fi blbina.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Absolutní žánrová špička a... možná nejlepší role Kate Winslet?

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Od začátku jsem počítal s tím, že bude Armáda mrtvých odvyprávěná stejně mizerně jako ostatní Snyderovy filmy. Nikdy by mě však nenapadlo, že v ní budou chybět pořádně cool postavy… a že bude vypadat tak ošklivě! U Zacka vždycky byly základem hlavně krásné obrázky a nosní hrdinové. Tady je ale divák trápen polorozmazaným peklíčkem, z něhož jen občas vykoukne slušná akční scéna, a vyloženě tu není komu fandit. Zdaleka nejpůsobivější jsou vlastně výlety za superzombíky (a ve finále konečně přijde nefalšovaný popcorn). Jinak se však Armáda mrtvých chlubí jen tunou háčků, které absolutně nikam nevedou, což je u filmu s tak prázdnou první hodinou docela bolest. Jako pitomé akční béčko je to i přes tohle všechno docela v klidu. Pokud ale mluvíme o comebacku „uctívaného vizionáře“, který měl konečně ukázat, jaký je machr bez svázaných rukou, derou se mi na mysl jen dvě slova – mrzuté zklamání!

plakát

Kdo mi jde po krku (2021) 

Co to proboha bylo?! Wind River je pecka a Yellowstone je můj nejoblíbenější seriál posledních let, takže mě trochu překvapilo, že se z Sheridanova survivalu s Angelinou vyklubala strašná pitomost, v níž má Angelina tak… pátou vedlejší roli? Prakticky všechny postavy se chovají jako po lobotomii, první hodinu se skoro nic neděje (rozhodně ne to, co člověk čeká od thrilleru s velkým požárem), a aby to trápení trvalo až do konce, vyústění příběhu absolutně nedává smysl. Kdo mi jde po krku je nesmírně bolestivý přešlap tvůrce, jehož bych ještě včera hájil do posledního dechu (Bez výčitek po Sheridanovi koneckonců přepsal Will Staples). Teď mám ale pocit, že přicházím o další hollywoodskou jistotu, protože svět tohle prázdné a často směšné hasičské PRko vážně nepotřeboval.

plakát

Tom Clancy: Bez výčitek (2021) 

Michael B. Jordan do toho jako obvykle dává všechno, ale… moc toho chudák nezmůže, když mu všichni kolem podrážejí nohy. Bez výčitek očividně měla být docela ambiciózní akční jízda, výsledek ale zaostává v obou důležitých směrech. Na jedné straně tu je řemeslně jistá a přehledná akce, která však nikdy pořádně nestrhne a nenabídne žádný památný moment. Na druhé pak scénář zoufale přebíhající mezi revenge dramatem a politickým thrillerem, aniž by dokázal pořádně rozfungovat alespoň jednu rovinu. Kde je zajímavější zápletka? Kde je alespoň špetka humoru? A hlavně… kde je pořádná záporácká výzva pro hlavního hrdinu? Jako malá žánrová jednohubka Bez výčitek relativně funguje. Na něco víc ale filmu chybí spousta věcí a za potitulkovou scénu, v níž se tvůrci v podstatě plácají po zádech, jak stvořili totálního borce a budují celý clancyovský vesmír, bych někomu uštědřil menší pohlavek.

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Ale jo, z 5/10 na 7/10, takže konečně fajn digifest na úrovni Batman vs. Superman. A jako velký fanda DC animáků (loňská finální Apokolips War mě hodně bavila) bych si klidně bych si dal i ty dva zaříznuté sequely :)