Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 319)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nolan si předchozími díly Batmana a svým realistickým přístupem ke komiksu, které ho změnili na nekonvenční thriller, vyšlapal pevnou půdu pod nohama a dokončil tak celou trilogii o muži s emblémem netopýra na prsou ve velkém stylu. Jeho Temný rytíř, který povstal ze zapomnění, musí ještě jednou a naposled skoncoval s ligou stínů.... Nekompromisní děj plný překvapivých události, které vrcholí epickým závěrem, mi nedali ani na minutu vydechnout. Dále se mi líbilo, že celý příběh má obrovské zorné pole a ukazuje mnoho postav a mnoho situaci, které se v Gothamu událi za Banovi kulturně násilné revoluce. Hlavní padouch Bane působí sice velmi děsivě, je to ale spíš muž velkých slov než činu. Jeho slova sice rozdmýchávali události, ale myslel jsem, že se víc zapojí do boje. Každá postava v tomto propracovaném snímku byla důležitá a jejich představitelé si pochvalu určitě zaslouží..... I když Temný rytíř povstal je špičkový snímek a nelze hodnotit jinak než pěti hvězdami, tak nejlepším dílem trilogie a mě nejblíž je Batman začíná.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Další Švédský knižní bestseller přetvořený do velmi důstojné filmové podoby. Stoletý stařík není v přítomnosti dějově nijak složitý. Jeho výlet jakožto stoletého starce je umírněný a ničím kromě odlehčených humorným momentů nepřekvapuje. Ovšem flashbacky do minulost a gumpovský nadhled i humor nad svými životními trampotami, mě doslova nadchli a dokázali velice solidně pobavit. Tento snímek si čtyři hvězdy rozhodně zaslouží.

plakát

Kouzlo přítomného okamžiku (2013) 

Jóó, protipóly se přitahují. Mladiství lehkovážný požitkář Milles Telles a slušnačka Shailene Woodley k sobě i přesto, že nemají vůbec nic společného najdou cestu.. I když mi tito dva nejsou vůbec sympatičtí, tak díky šikovnému scénáři a jejich dobře zahraným rolím se dá tato mladistvá romance velmi lehce strávit. Myslím, že tři hvězdy si tento snímek zaslouží

plakát

Noe (2014) 

Naivně jsem si myslel, že Noe bude bodrý chlapík co běhá po lese a shání od každého živočišného druhu jeden pár. U toho všeho statečně brání a obětavě buduje svou archu... Jenže to by si tuto židovskou povídačku nesměl vzít do parády fontanoidní čaroděj Daren Aronofsky... Místo drsného historického filmu jsem měl možnost dívat se na esoterický koncert plný nudy a hloubavých náboženských píčičovin. Takhle to pak názorně dopadá, když někdo čte v bibli mezi řádky a záměrně jde proti střednímu proudu. Snímku nepomohlo hvězdné obsazení ani zdánlivě otevřený konec. Celkově má u mě snímek jednu hvězdu.

plakát

Divergence (2014) 

Tyto vícedílné příběhy s náctiletým hrdinou, který jako jediný/vyvolený dokáže ve svém světě způsobit revoluci nebo nastolit rovnováhu,drtivě zaplavili filmový svět. Díky bujným fantaziím současných mladých spisovatelů tu máme Hunger games,percyho jacksona, město z kosti a já nevím co všechno ještě. Upřímně v tom všem mám pořádnej guláš a na každý další takový nový příběh nahlížím dost skepticky... Nový film Divergence si mou počáteční skepsi plně zasloužil. Když jsem se zapřemýšlel nejen nad celým průběhem, ale i třeba rozdělením společnosti do pěti frakcí, přijde mi celý příběh o to víc nesmyslný a nereálný. Navíc z romance hlavních hrdinů mi bylo dost blivno. I přesto všechno mě snímek nenudil a dalo se na něj dívat. Dám dvě hvězdy.

plakát

Nezvaná (2009) 

No, musím uznat, že mě snímek velice příjemně překvapil. Přiznám se, že jsem se nechal klamat od začátku až do konce jako nějaká prvnička. Kromě rafinovaného příběhu a celkem šokujícího rozuzlení se mi líbila i atmosféra, která společně s příběhem vytvářela velmi solidní dusno.... U mě má tato skvělá hororová podívaná jasné čtyři hvězdy.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Na opětovné oživení želvých ninjů v celovečerním filmu se čekalo hodně dlouho. Moc dobře si pamatuji na tři filmové díly natočené na začátku 90.let, které jsem viděl snad tisíckrát. A tak i když příběh našich želvých hrdinů znám takřka nazpaměť, jsem rád, že se zde začíná od začátku.... Nové Želvy ninja mě dokázaly vtáhnout do nekompromisního děje, kde se želváci, jejich mentor Tříska a krásná April musí vypořádat se silným trhačem a jeho spojencem Ericem Sacksem a zachránit nejen sebe, ale i celé město. Samotný snímek je prošpikovaný nejmodernějšími triky, nabušený vysokooktanovou akcí a odlehčený kupou skvělých fórků. Pro mě je to za jasných pět hvězd a budu se těšit na další pokračování.

plakát

Komplic (2007) 

Scott Frank má za sebou hezkou řádku kvalitních scénářů a v branži má jistě zvučné jméno, ovšem s tím režisérováním to zas taková sláva nebude. A úplně krásně je to vidět právě na komplicovi, kdy nápad dalece zaslepil tuctové provedení... Ze začátku se mi líbil příběh i atmosféra, ale ta postupem uvadala. Závěr nebyl špatný, avšak myslím si, že to celé mělo dopadnout trochu jinak...

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

I když Nesmiřitelní patří mezi Eastwoodův režijní vrchol, tak jeho role Billa Munnyho v tomto snímku mě příliš neuchvátila (byla až moc drsná). Jsou filmy, kde se mi libil mnohem víc (Pro hrst dolarů,Drsný Harry,atd.). Film Nesmiřitelní sice nenabízí žádnou excelentní zápletku, ale kromě hvězdného obsazení(Freeman,Hackman,Eastwood) ukazuje syrovost a krutost divokého západu bez příkras. Asi největší gró celého snímku tkví v hlavních postavách, které i když už dávno nejsou zcela ve formě, musí naposledy oprášit kolt a jít do boje. Film mě velmi potěšil, ale bohužel mu musím udělit pouze čtyři hvězdy. V porovnání s westerny Sergia Leoneho to ani jinak nejde....

plakát

Vášeň mezi řádky (2013) 

Nuda mezi řádky. Ralph Fiennes by se mohl z fleku živit jako uspávač hadů. Jeho pojetí a vývoj příběhu s nekonečnými dialogy mě doslova uspávaly. Nepomohlo hvězdné obsazení ani lesk Dickensova jména. Navíc celé toto dílo je tak trochu přitažené za vlasy. Natočit film o údajné avantýře slavného spisovatele ze 19. století? To je jak bulvár napříč časem. Popravdě jsem film ani nedokoukal. Po smrti hlavního hrdiny, mi nepřišli další události důležité. Vášeň mezi řádky je velké zklamání. Za snahu udělím alespoň jednu hvězdu...