Reklama

Reklama

Kouzlo přítomného okamžiku

  • USA The Spectacular Now (více)
Trailer

Sutter Keely žije teď a tady a naprosto mu to vyhovuje. Tenhle okouzlující a sebevědomý týpek, který je na střední mazákem, si nenechá ujít jedinou party. Miluje svou práci v obchodě s oblečením a budoucnost ho nezajímá. Nikdy nemá daleko ke sklence alkoholu. Poté, co dostane kopačky, ho na trávníku své zahrady probudí z kocoviny Aimee Finickyová. Ta představuje jeho pravý opak - čte sci-fi a nemá kluka. Zatímco Aimee sní o své budoucnosti, Sutter žije jen přítomností. I přesto svede osud tyhle dva dohromady. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (278)

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Hollywoodu došli krasavci? Tak to si můžu sledování romantických filmů rovnou odškrtnout, protože nesouměrných křivonosých tuctovců potkám denně víc, než bych si přála... šanci tentokrát nedostal ani trik s dlaní nataženou proti obrazovce, který mně s menší námahou umožní zaclonit neoblíbený objekt v případech, kdy ostatní přítomné okamžiky mají nějaké kouzlo, což jsem tady mohla rovnou vyloučit, vzhledem k obsazení další role, tentokrát ženské. K dokonání zkázy přispěla dialogová blábolivost, naprostá odfláknutost a nepřekousnutelné rozpory mezi tím, co se nám podsouvalo a tím, co bylo skutečně k vidění, např. Sutterova fixní idea vlastní oblíbenosti... O klišovitosti, přítomné v každém filmovém políčku, tak nemá smysl se zmiňovat, nakonec jsem, jako už poněkolikáté, při psaní komentáře samu sebe přesvědčila, že i filmový svinčík patří do odpadu, ledaže by tu jednu hvězdu z milosti zachránila Sutterova frekventovaná placatka, ze které bych při projekci usrkávala, ale takhle... ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Spectacular Now ponúka obohraný príbeh o stretnutí dvoch ľudí, ich láske, problémoch či postojoch k životu. Ale čo je na ňom výnimočné, je neuveriteľné realistické herectvo oboch predstaviteľov a musím priznať, že mnohokrát som sa v duchu pýtal, či sa ešte pozerám na film. Pre mňa tohoročný najpútavejší filmový počin o mladých nielen pre mladých. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jsem smutná z toho, že se mi film tak nelíbil. Moc jsem se na něj těšila a podle traileru vypadal dobře. No ale prostě i kdybych chtěla dát ty 4*, tak mé svědomí mi brání. Hodně mi vadilo, jak se furt Aimeé debilně pochichtávala.. těžko říct, jestli takhle debilně hraje (ještě jsem ji v ničem jiném neviděla) nebo jestli to takhle debilně měla hrát, ale hrozně mě to iritovalo a pokaždé jsem obrátila oči v sloup. No a Sutter tu podle mě nevystupoval jako obyčejný puberťák ale jako lehce namyšlený ukázkový vůl, co si myslí, že bez něj by žádná párty nebyla tak dobrá. A to jeho filosofování pořád mě taky štvalo. No a popravdě bych se mu ani nedivila, kdyby to s Aimeé zabalil, protože kdyby mi takhle někdo plánoval vztah na pomalu dalších deset let dopředu a ještě k tomu tak aktivně, když jsem s ním jeden měsíc, tak bych vzala nohy na ramena. Ne prostě mě to mrzí, ale tohle mi nesedlo a tu krásu v tom nevidím. "It's fine to just live in "now", but the best part of "now" is there's another one tomorrow." ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otázka: Proč skoro všechny romanťárny posledních let prezentují šíleně zidealizované vztahy? Linie "potkají se dva lidičkové, mají se rádi, pak se něco posere (=nesnáší se), a nakonec to stejně dobře dopadne" už mě fakt nebaví. Neříkám, že se v tomhle filmu jde na zápletku jinak. Po dlouhé době se ale jedná o "příběh", který není psán jen růžovým perem, nýbrž také jako noc černou lihovkou. A právě sviňáctví a celkovou realističnost ústředního typana spousta lidí jednoduše nepřekousne, načež střílí průměrnými hodnoceními od boku... zbytečně. Zdravím Balakriele (která hodnotí filmy, i když u nich na čtvrt hodiny usne!) :). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady velmi nadprůměrných indie filmů o dospívání a cestě do teenagerovské duše. A opět se to rozhodně neobejde bez emocí a řádně vypjatých scén, které vám asi jen tak z hlavy nezmizí. Celé to navíc táhne dopředu nenápadná, avšak neselhávající režie a hlavně ústřední duo Miles Teller a Shailene Wodley, mezi nimiž to opravdu funguje a táhnou snímek i v malinko rozpačitějších momentech. Některé filmy podobné tématiky mě sice zasáhly daleko víc (Perks of Being a Wallflower) a otcovská linie se dala využít daleko více. I přesto to ovšem patří v minižánru coming-of-age filmů mezi silný nadprůměr.80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (9)

  • Thomas McDonnell byl původně obsazen do role Suttera Keelyho. (..Lucas..)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Channing Tatum konečně režíruje

Channing Tatum konečně režíruje

23.11.2014

Ze striptéra hercem, z herce režisérem? Channing Tatum (Útok na Bílý dům) už několikrát dokázal, že si dokáže plnit velké sny. A již brzy si odškrtne další, jelikož hodlá společně se svým kamarádem… (více)

Reklama

Reklama