Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) odpad!

Prázdné. Trapné. Předvídatelné. Ploché. Hloupé. Ubohé. Infantilní. - V každé scéně, v každém aspektu filmu. - Všechno špatně. Jsem z výsledku velmi smutný, zvlášť ohlédnu-li se po pětihvězdičkovém hodnocení prvního dílu. Škoda kvalitní práce animátorů na takovém plivanci do tváře.

plakát

Interstellar (2014) 

Tenhle film si ode mně zaslouží serióznější komentář, než ty, na které v mém profilu už upadá prach. Potřebuji však čas. Není kam spěchat.

plakát

Studio 60 (2006) (seriál) 

Seriál nám představí duo producent-scénárista navracející se zpět do věhlasné ale skomírající komediální show a svou brilantností jí mají pozvednout do výšin geniality, kde ještě nikdo nikdy nebyl. Bohužel tu chybí větší konflikt, kvůli kterému se o oba více zajímat, protože svým návratem už dosáhli svého a případný neúspěch má na svých zádech jejich šéfová Amanda Peet, která ve své roli nepůsobí moc věrohodně. Podobně je na tom "největší hvězda show" Sarah Paulson a bejvalka scénáristy Matta Perryho. Glorifikována jako komediální herecký génius, působí však prkenně, hloupě a imho asexuálně. Seriál sází na slovní přestřelky, kdy postavy na sebe jakoby ve spěchu rychle mluví o mnoha věcích najednou, ironicky, sarkasticky a s nápisem na čele "jsem chytrý a vím to". Jenomže takto mluví téměř všechny postavy, což ve výsledku působí uměle, chybí u nich logické odlišnosti. Samotný obsah show, tedy vtipné scénky jsou ve skutečnosti pouze trapné a ničemu také nepomáhá nikam jdoucí romantické tokání mezi Perrym a Paulsonovou, mezi nimiž je nulová chemie. Není se proč divit, že Studio 60 po první sezóně odpískali, bohudík další Sorkinovic dílka (Newsroom, Social Network, Moneyball) jsou minimálně o třídu až dvě lepší.

plakát

Love Is All You Need? (2011) 

Aneb jako homosexuálové došikanují malou dívenku až k sebevraždě. SPOILER! Ano, sebevraždě! Já bych ty homosexuály všechny zakázal. (že jsou lidi hlupáci a ignoranti jsem už dávno věděl, takže 20 minut nudy)

plakát

Star Trek (1966) (seriál) 

Dvě slova, papundekl a špatní herci. Dobře, byli to tři slova, když tedy nepočítáme to "a". No rozhodl jsem se tento komentář roztáhnout do větší délky, aby bylo vidět, že jsem viděl mnoho dílů a mám spoustu poznatků, které vám chci sdělit, i když to absolutně není pravda a jen hlupák se divá na věci, které ho nezajímají a okrádá se tím o drahocený čas. Já však do této skupiny lidí nepatřím, každopádně...jelikož si pravděpodobně přečtete jen první větu a podíváte se na hodnocení, tak snad dál číst nebudete a vyjde mi to. Sakra, co dál bych tak napsal. Ok, už to mám, napíšu recept na můj oblíbený koláč. Hloupost, zkusím něco více na úrovni...jop, zmrzlina a to přímo smažená. Pusťme se do toho. Na podložku potaženou alobalem naporcujeme zmrzlinu a necháme ji v mrazničce dobře promrznout. Do kastrůlku nalijeme 80ml vody, přidáme 100g cukru krystal a vaříme, až směs získá hustší konzistenci. Bílky a všechen zbylý cukr vyšleháme téměř dotuha. Cukrový rozvar odstavíme z plotny a za stálého šlehání ještě vroucí vléváme do bílků. Za stálého mícháni necháme vychladnout. Kopečky zmrzliny postupně vkládáme do bílkového sněhu a pomocí polévkových lžic je obalíme. Zmrzlinu ihned zprudka osmažíme v rozpáleném oleji. Dezert přelijeme karamelem, ozdobíme jahodami, mátou a servírujeme.

plakát

Higaši no Eden (2009) (seriál) 

Animované dráma pro nejmenší bez snahy vyhnout se klišé, budovat napětí nebo jen vykreslit postavy víc než jen primitivní figurky. Ohromný potenciál námětu zahozen, škoda, snad příště.

plakát

Podraz (1973) 

Velice milé, sympatické a dobově kouzelné, leč zdálo by se trochu strohé. 4 palce a 1/2 malíčku nahoru.

plakát

Labyrint (1986) 

Výprava, kostýmy a správná míra dekadence a nemohl jsem se jako malé dítě nezamilovat.

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Ten, který Pokémony neviděl jako malý kluk/děvče nemůže objektivně hodnotit. Pak to dopadá, že kdejaký večerníček, který obsahově nedosahuje kvalit tohoto počinu je o desítky procent lépe hodnocen...je to hodně nefér. Pokémon je klasický produkt pro děti. Hlavní protagonista Ash z oblázkového města jde za svým snem dosáhnout úspěchu v lize, ve které bojují zvířátka jednoho trenéra, proti těm druhého. Pravidla jsou různá, pokémoni různí, mohou se trénovat, vyvíjet, měnit, chytat, pouštět, variací a možností je hodně, i když potenciál není zcela naplněn. Veškeré dění se podřizuje snaze o morální výchovu...prim tu tak hraje přátelství, obětování se, pokora, čest v té nejprimitivnější formě vstřebatelné i pro nejmenší. Napínavé dobrodružství je tímto způsobem sráženo, šablona "zlí vždy prohrají" nudí, taktika či strategie se v závěru promění na "hoď do ringu žlutou sithskou krysu, a ono to nějak dopadne". Dopadne to samozřejmě vítězstvím...když ne napoprvé, tak napodruhé. Ash nikdy nebude nejlepší, ale největší lucker, který se snad nikdy ničemu nenaučí, hlavní je přece, že rakeťáci letí ze scény a Pikaču je bezva kamarád. Klasický pokémon je jen dobrý seriál pro toho, na koho je mířen, nic víc, nic míň, ale elita ČSFD se bohužel zase předvedla.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Nefungující, utahaný a hloupě napsaný. Všechny motivační nebo osudové monology či dialogy tak kurevs*y šustí papírem, že bych tomu, kdo je za ně zodpovědný, dal facana, až by se zaryl do země. Film, kde obsah zabíjí formu. Film, ve kterém Stewartová opět dokazuje, ne že neumí hrát, ale kvůli nedostatku výrazových prostředků toho vlastně ani nemůže být schopná. U toho jejího krutopřísného proslovu a potom i u bitvy ve stylu Johanky z Arku řízlém Vojínem Ryanem jsem se už opravdu smál. Chris Hemsworth asi dobře věděl, proč se filmem prochlastat.