Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Interstellar (2014) 

Tenhle film si ode mně zaslouží serióznější komentář, než ty, na které v mém profilu už upadá prach. Potřebuji však čas. Není kam spěchat.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) odpad!

Prázdné. Trapné. Předvídatelné. Ploché. Hloupé. Ubohé. Infantilní. - V každé scéně, v každém aspektu filmu. - Všechno špatně. Jsem z výsledku velmi smutný, zvlášť ohlédnu-li se po pětihvězdičkovém hodnocení prvního dílu. Škoda kvalitní práce animátorů na takovém plivanci do tváře.

plakát

Avengers (2012) 

Dokonalé v rámci žánru, dobrá práce Jossi Whedone.

plakát

Prometheus (2012) 

Ridley splnil úkol na jedničku s hvězdičkou, scénáristovi ten jeho sežral pes a tak něco na rychlo sesmolil. David je krásně slizký, Elizabeth drsná samorodička a kapitán prďácký nihilista. Do toho mimozemské potvůrky s jedním nakrklým albínem, kterého David kdoví jak urazil. Příběh je solidní. OVŠEM! Je snad film od toho, abych si v něm vymyslel krutopřísná tajemství a pak jejich vysvětlení šplouchl divákovi do xichtu? NE! Nechejme ho upustit otěže představivosti a on si to domyslí lépe, než bychom dokázali my...a pak vám stejně vynadá, že vlastně vůbec nechtěl přemýšlet a ať jdou všichni Lindelofové třeba do háje. Já jsem byl ale nakonec spokojený. Nechci psa bít, takže ani hůl hledat nebudu.

plakát

Rebelka (2012) 

Okouzlující hudba, vytříbený skotský dabing, přímočarý klasický děj, ale přesto zahřeje u srdce. Jednohubka, jak by se dalo říct, ale velice chutná. (na podobný snímek Jak vycvičit draka sice zdaleka nemá, ale co...)

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Nefungující, utahaný a hloupě napsaný. Všechny motivační nebo osudové monology či dialogy tak kurevs*y šustí papírem, že bych tomu, kdo je za ně zodpovědný, dal facana, až by se zaryl do země. Film, kde obsah zabíjí formu. Film, ve kterém Stewartová opět dokazuje, ne že neumí hrát, ale kvůli nedostatku výrazových prostředků toho vlastně ani nemůže být schopná. U toho jejího krutopřísného proslovu a potom i u bitvy ve stylu Johanky z Arku řízlém Vojínem Ryanem jsem se už opravdu smál. Chris Hemsworth asi dobře věděl, proč se filmem prochlastat.

plakát

Temné stíny (2012) 

Pro mě dokonalou první polovinu snímku sráží velice nekoherentní, nedotažená, zbytečně groteskní a veskrze bezemoční druhá polovina. Čekal jsem to horší, ale stálo za to, se na tento filmík podívat, škoda jen, že herci až na pár výjimek nemají co hrát.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Často se při popisech nejnovějších filmů o milionáři v obleku netopýra setkávám s pojmem "temný". Avšak ona "temnost" Nolanového Batmana není v žádné temnosti...ten výraz je naprosto neodpovídající skutečnému stavu, ale v pseudo reálnosti. Snaží se vyhnout zaběhlým klišé filmů o hrdinech, jejichž výčet je nejlépe zachycen ve filmu Poslední akční hrdina. Takže se Bale v boji i ušpiní, zraní, během chvilky neuzdraví, dosahuje výkonů, odpovídající své fyzické zdatnosti a všemožně se film snaží vyvolat dojem civilnosti Batmana a méně pohádkovosti (tolik typické pro mnohem temnějšího Burtnova Batmana). Bohužel pro mě, je téhle snaze podřízeno mnohé, od střihu po kameru a ve výsledku Batman ztrácí tzv. superhrdinskou auru a narozdíl od jeho protivníků působí v takhle vybudovaném světě, jak pěst na oko. Závist všem kdo tak nevidí, protože jsou to fakt dobré filmy, včetně posledního. Jen na mě téměř nijak nepůsobí, nemůžu si pomoct.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Není tak vtipný jako Spiderman, geniální jako Tony Stark, charismatický jako Thor, zběsilý jako Hulk a jeho partička do nepohody se co do síly a destrukce nevyrovná té z X-Menů či Fantastické čtyřky. Není se čemu divit, je to přece jen v očích současnosti postarší pán s morálkou americké vlastence, válečného hrdiny, který má srdce na pravém místě a u něhož nemůžete být na pochybách, že nikdy nesejde na temnou stranu síly. Síla ideálů v retro stylu a neposkvrněného hrdiny, to má šmrnc a jedinečnost....teda víceméně jen v první půli filmu. Po zrození hrdiny a jeho procitnutí přijde na řadu akce a u ní jsem si až nebezpečně často říkal "to už jsem někde viděl". Navíc viděl mnohem mnohem lepší. Scénář nepokulhává, je klasický jak jen Kapitán Amerika může být, ale kamera, režije, zvuk...to co před nimi dělali jiní, dělají taky a hůř, až to bije do očí. Sakra, dynamika akce je v určitých fázích sakra v pr****. Štve mě to. Je toho vážně škoda. Avengerům věřím a věřím i Kapitánu Americe, že svůj part zahraje znovu stejně dobře jako ve svém filmu.

plakát

Dr. Ludsky (2011) (seriál) 

Když si odmyslím inspiraci Housem, tak je to velmi povedený seriál, když neodmyslím tak jen povedený. Dabing celému seriálu navíc dává šmrnc zahraniční produkce jako např u německých kriminálek. A jelikož nenadávám, že dabují němčinu, tak mi také nevadí ani dabování slovenštiny. Přece jen slovenština je divná a nehodí se ji poslouchat, i když ji z 97% rozumím.