Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Vskutku poetická výprava do snového světa, plného malých i velkých příběhů malých i velkých hrdinů,...drsné i líbezné prostředí vizuálně dokonalé a skvěle hudebně podkreslené. Celá trilogie, ať už z pera pana Tolkiena, či převedená na plátno režisérem Jacksonem a jeho spolupracovníky, se line za účelem předat poselství o naději a odvaze...že i nejtitěrnější osoba může pevnou vůli obstát a dostát svého cíle, že i prosťoučký zahradník v neznámé situaci nalezne odvahu k hrdinským činům, že i člověk toulající se životem se dokáže postavit čelem ke své zodpovědnosti, že i slizký bastard má šanci i nevědomky přispět k dobru lidstva, nebo že i...prostě takových příběhů je tam spousty a jsou podány takovým způsobem, že vás aspoň něco musí trochu pohladit po duši. Z tohoto pohledu je Pán Prstenů nejlepší pohádka všech dob. Ale to není všechno...je to i pořádná filmová zábava. Hrdinské boje, velkolepé ohňostroje, vtipné scénky, dech beroucí scenérie, skvěle zpracované vobludky (Balrog 4ever); zajímavá historie Středozemě a samotný příběh války o Prsten navíc přidává pocit uvěřitelnosti všech charakterů. Poprvé jsem Společenstvo viděl v 11 letech a hlavní co si pamatuji je šok z konce..."to je jako konec? Ale já chci vědět jak to dopadne!" :-D. P.S. Nic se nemá přehánět a lituji nerdy, kteří si z celého fenoménu LoTR udělali středobod vesmíru...o tom to opravdu není :)

Matrix

Matrix (1999)

Geniální...jakákoliv chyba v Matrixu, se tomuto filmu vyhnula.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Tak nezapomenutelný zážitek a přesto si ho musím čas od času znovu připomenout. Marty McFly, doktor Emmet Brown a jeho pes Einstein či Koperník ve víru událostí skrze minulost, současnost i budoucnost nejen aby zabránili rozpadu časoprostorového kontinua. Marty zachraňuje svoji existenci pomocí prkna na kolečkách a elektrické kytary, zatímco doktor si staví modely a má šílený plán jednoho velkého návratu zahrnující jeden stroj času v prďáckém hávu klasické Delorean a 1,21 gigawatt energie jednoho blesku na objednávku. Nikdy zatím nebylo cestování časem zábavnější...

Na Hromnice o den více

Na Hromnice o den více (1993)

To se tak občas stává, že se jedete podívat na Paxatónského Phila, a na to ten den potom je vlastně den předtím, a ten další to samé, a další znovu začíná od začátku a další znovu a zas a opět to samé....jeden stejný den se opakuje pořád dokola a dokola...a vy se jen těšíte co dalšího vyvede rosnička Phil Connors, jehož rozvernosti posléze vystřidá snaha o ukončení jedné dlouhé noční můry. Ještě se nestalo, že jsem se u téhle komedie nebavil. Nejlepší role Billa Murraye a jedna z nejlepších komedií vůbec.