Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (3 705)

plakát

Coco (2017) 

Pixar se po case rozhodl zase jednou pro neco originalniho misto delani zbytecnejch pokracovani uspesnejch veci a vysledek je moc fajn. Pribeh je ocekavane na Pixar v pohode, samozrejme se obcas trochu moc tlaci na pilu ohledne nejakejch rodinnejch hodnot a konec je ultimatni dojak a zvraty se daj vicemene cekat, ale tak nejak to vubec nevadi a sem se to vlastne hodi. Navic celej dej skvele utika, podporenej jeste perfektnima pisnickama a skvelou vizualni strankou, ktera je fakt pastva pro oci, i kdyz paradoxne animace sama o sobe az takovej zazrak neni. Proc teda ne 5*? Protoze ma Pixar jeste na vic a forky moc nefungovaly, ale jinak jsem spokojenej.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Ja se bavil jeste o fous vic nez v pripade prvniho dilu. Vsechno super z prvniho dilu zustalo zachovany a jeste je to vsechno dle pravidel dvojek vetsi, vic krve a umirani, vic hlasek, velkolepejsi souboje, ktery misty trochu zavani digitalem a lehce se spis z komedie presunujou k regulernim X-Menum, ale nic vylozene rusivyho. Herci jsou opet skvely, Reynolds se v tyhle roli fakt nasel a par scen, kterejm asi vevodi nastup X-Force je naprosto nezapomenutelnejch. Ja se skvele bavil od zacatku do konce, jasnejch 5*.

plakát

Tad Stones a tajemství krále Midase (2017) 

Prvni dil jsem nevidel, popravde ani jsem nevedel, ze nejakej je, ale po par lehce zmatenejch narazkach jsem to zjistil, ale myslim, ze neni absolutne potreba ho videt. Jinak pribeh je hodne, hodne zjednodusenej Indiana Jones michnutej Larou Croft, ale ocenuju, ze se furt jedna o docela akcni a dobrodruznej animak, tech tolik neni. Samozrejme musi dojit i na radoby vtipny zvirata (pes s papouskem) a o poznani vtipnejsiho sidekicka zombika/mumii. Samotnej animak je pak docela svizne natocenej, uplne stupidne to nepusobi, sem tam se da pobavit a pribeh je naprosto dostacujici, i kdyz desne jednoduchej, na animaci je videt, ze je levnejsi, ale zadny drama, takze za me nakonec vlastne spokojenost, o zadny veledilo se samozrejme nejedna, ale na evropsky pomery nadprumer.

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Uvod s navazovanim pratelstvi me docela navnadil a po pocatecnich pochybach jsem se zacal tesit, jenze bohuzel, pochyby byly opravneny, pak uz to slo do kopru. Hlavni problem je v ustredni dvojici, Delevingne sice ocekavane nic moc nehraje, ale aspon se na ni docela dobre kouka a je vcelku sympaticka, ale DeHaan je tak neskutecny, necharismaticky hovado, ktery snad hraje jeste mizernejc nez Cara, ze totalne pohrbiva celej film. Pritom casting vedlejsich postav se naopak poved perfektne, super Hawke, nemene fajn Owen a prekvapive hodne fajn Rihanna i Hauer. Jinak pribeh je na podobnou zalezitost vicemene typickej, vydalo by to na jeden dil Star Treku, Hvezdny brany a podobne, ale nic vylozene tragickyho. Horsi je, ze se dej docela tahne, akce je pomalu a ten zbytek proste ustredni duo neutahne. Aspon, ze se na to docela dobre kouka, triky sice obcas zahaprujou, ale vizualni stranka je hodne libiva. Doufal jsem, ze by treba Besson dal vzpomenout na Paty element a v par scenach se mu trosku priblizil, ale jinak to je veskrze prumerny scifi.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Pro me zklamani a promarnena prilezitost. Myslenka po deseti letech budovani vesmiru konecne vsechny hrdiny nahnat dohromady je sice super, jenze nekteri hrdinove se tady potkavaji uplne poprve, takze tu je vlastne i nekolik seznamovacek, ktery ve vysledku pusobi jeste uspechanejc nez DCEU, jednu minutu se dohadujou, kdo je kdo a o par minut pozdejc jsou schopny za sebe polozit zivot. No a jinak je celej film vicemene smeska nijak zvlast napaditejch souboju, respektive nic, co by clovek za uplynulou dekadu nevidel, namichana s humornejma scenkama a hlaskama, ktery jsou nastesti fakt vtipny a zabavny. Jenze stejne to cely pusobi na jednu stranu desne uspechane a neprehledne, ale zaroven se film docela tahne, proste je to jen ne moc souvisejici slepenec jednotlivejch scen, ktery nemaj tah na finale, ktery tady vlastne stejne ani neni, jelikoz je fakt videt, ze se jedna teprve o prvni dil ze dvou. Co potesi je snaha o lehce temnejsi ton a po uvodnim umirani jsem se zacal tesit, ale vyreseny smrti nekterejch hrdinu v zaveru bylo fakt nehorazne trapacky, chapu, ze s touhle pristupnosti tu nemuzem mit rozsekany tela a podobne, ale takhle to byla jen smes naprosto tuctovejch a zamenitelnejch smrti, kdy si druhej den po skouknuti vlastne ani nepamatuju, kdo ze to umrel a kdo prezil. Jinak co se tyce hercu, tam neni co resit, znama particka, vsichni do posledniho sympataci, i kdyz treba na takovym Downeym je uz ten vek docela videt. No a Thanos/Brolin docela prijemne prekvapil, i kdyz makeup je takovej lehce usmevnej. Triky taky v pohode, ale zadnej zasadni posun od minulejch dilu. Tesil jsem se na nejaky mega epicky finale a dostal jen sled tu vice, tu mene fajn souboju, sice to da 4*, ale dalo se z toho vytriskat nekolikanasobne vic.

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

To byla hrozna ptakovina. Tvurci si s artusovskym mytem vicemene vytiraj prdel a delaj si s postavama co chtej a cely to pusobi jak mix mezi nejakou pc hrou, Robinem Hoodem a Solomonem Kanem. Jenze co se neda filmu uprit, je to zatracene zabavny. Dej se riti kupredu, neni nouze o spoustu vychytanej souboju, nejaky ty kouzla, docela drsnou atmosferu a misty i humor. Hunnam sice moc charisma na hrani vudce nepobral, ale jako takovej floutek, co to ma na haku je skvelej. Ostatni herci jsou taky vcelku fajn, ale nejvic prostoru ma ocekavane Hunnam. Proste blbost, ale ja se dobre bavil.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Vcelku nuda. Uz prvni dil nebyl zrovna akcni jizda a v nastolenym trendu se pokracuje. Jediny, co vlastne stoji za pozornost, je vizualni stranka, spolu s vymazlenejma trikama se na to fakt moc pekne kouka. Jenze tak nejak se trochu ztratila ta atmosfera depresivni budoucnosti, nemuzu si pomoct, ale tady to zas tak depresivni nebylo. Jinak pribeh se snazi navazovat na prvni dil a opet nastolovat nejaky zasadni otazky lidstvi, ale moc se to nedari, vetsinu casu je to vicemene o nicem. Co se tyce hercu, Ford se tu ohreje tak 20 minut az ke konci filmu a Gosling je sice v zasade sympatickej, ale nema moc co hrat. Kdyby to melo 90 minut, tak asi v pohode, takhle na me mistama slo spani. Nemuzu rict, ze by to byla vylozene sracka, proste jinej druh sci-fi, nez ktery se dneska vetsinou toci, ale Villeneuve asi nebude muj typ rezisera, takze jen 3*.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Pro me po prvnim fajn dilu trochu zklamani. Vicemene dostavame to samy, co minule, ale tak nejak uz to neni tak zabavny. Akce tu moc neni, vetsina ji navic byla provarena v ukazkach a ta co tu je, by urcite mohla bejt i napaditejsi a vic vyuzivat zvetsovacich/zmensovacich schopnosti. Aby to tak nebyla jen spousta kecu, tvurci pridali na humoru, fory jsou fajn, ale vetsinu jich obstara misto sympatickyho Rudda naprosto perfektni Pena. No a jinak samotnej pribeh je v podstate o nicem, neustale nekdo nekoho pronasleduje, furt se honi zmensena laborator a kdyz uz po stopadesaty zase nekdo nekomu neco ukradne, zacne to bejt krapet otravny. Zaporacka Ghost je pak docela tragicka. Celkove by to proste chtelo zapracovat na lepsim pribehu, protoze akci nebo rozpoctem se to s hlavnima MCU filmama fakt rovnat nemuze.

plakát

Párty (2018) (seriál) 

Zadnej zazrak se nekona, na druhou stranu, po tech pul hodinach to je naprosto v pohode koukatelny a rozsah 10 epizod je tak akorat. Zakladni premisa o giganticky party na zaver stredni, kterou porada samotna skola a studenti behem ni nesmi opustit budovu je sice lehce pritazena za vlasy, na druhou stranu, jako vychozi situace pro dementni komedii z ranku prcicek naprostej ideal. Kazda epizoda ma sice nejakej drobnejsi pribeh, ale spis jde o to, jak party postupuje a jednotlivy postavy resi to, co vyresit prisly, at uz to je osukani trenerovo zeny, nalezeni zahadny cosplayerky nebo prodavani chlastu. Misty to je vtipny, misty si to hraje na trochu dojemnou nebo rozumovaci notu, ale ve vysledku to nikdy nesklouzne k nejaky nude, ale ani k nejakymu mega odvazu. Postavy jsou vicemene bez vyjimek sympataci, dostavaj tak nejak stejne prostoru, holky jsou dostatecne sexy, ale vetsina jsou herecky naprosty dreva, ale vzhledem k tomu, ze se vetsinou jedna o neznamy "herce" a vlastne ani nemaj co hrat, tak je to fuk. Za me v zasade spokojenost, idealni na to, aby si clovek pustil jeden dil, sned si veceri a parkrat se zasmal.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Hodne prijemny prekvapeni. Zadny dlouhy kecy, zadnej prekombinovanej scenar, jednoduchy dobrodruzstvi s tahem na branku, uplyne par minut a Kong tu v plny parade masakruje vse v okoli a krome par zbytecne ukecanejch scen se vydrzi rubat az do konce. Je fajn, ze se tvurci vysrali na budovani nejakyho promakanyho scenare, protoze u tohohle druhu filmu fakt clovek jen ceka na to, az si daj do huby, coz se dari na 100%. Herci jsou navic docela sympataci, je videt, ze prachu bylo na film dost, takze triky vymazleny a po vizualni strance parada. Takze za me spokojenost, na pet hvezdicek to sice neni, zas az tak jsem si z toho na prdel nesed, ale rozhodne solidni 4*.