Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (812)

plakát

Kličko (2011) 

Pro fanoušky boxu a konkrétně Vitalije a Wladimira je tento film naprostou povinností. Pomalu rozkrývá pozadí jejich životů, soukromí rodinného života i zákulisí sportu a je koncipován jako nevšední pohled na tuto bratrskou dvojici, jenž opanovala profi-ring. Za největší přednost považuji to, že se film nesnaží tuto fenomenální dvojici nijak glorifikovat, ale odhaluje i jejich slabé stránky a pády.

plakát

Alice in Wonderland: An X-Rated Musical Fantasy (1976) 

Erotický muzikál s prvky humoru bych ještě bral, ale stvořit jej nad fantasy motivem, to je opravdu hodně nevšední až unikátní záležitost. A Alenka byla sladká.

plakát

Čas pomsty (1993) 

Narazil sem na tuto béčkovou pecku jak jinak než v televizi a viděl jsem bohužel/bohudík jen asi poslední třetinu. Ta byla k mému úžasu více než slušná, a to zejména díky nepřestávající akci. Nezapomenutelná je honička, ve které Dolph prchá ve Ferrari F40 pronásledován mj. Lamborgini Diablo.

plakát

Oceán plastů (2009) (TV film) 

Pekelně odstrašující realita znečištění plasty v globálním měřítku. A také snímek, jenž by měl zhlédnout úplně každý.

plakát

Scary Girl (2011) 

A pak jí tu roli nedejte:)

plakát

Já, robot (2004) 

Skvělý popcorňák, který nadchne nejednoho řadového diváka. Není divu, vytýkat něco tomuto našlapanému "scífku" není jenom tak. Možná snad přílišná pompéznost nebo povrchnost a účelnost, ale i tak výborné a zejména zábavné pokoukání. 4,5*

plakát

Mimo zákon (1986) 

Bez skvělého Benigniho, který film neuvěřitelně oživil, by tento snímek nebyl tím čím je. Dlouhé záběry, statická kamera, vlastní "nikamnespěchající" tempo - to jest minimalismus na plátně.

plakát

Naqoyqatsi (2002) 

Tematicky pravděpodobně nejucelenější díl série, který poselství v něm skryté předává s noblesou a náležitým sebevědomím. Je na první pohled patrné, že režisér neustal ve vývoji a posouvá se někam dál. Dál do světa filtrů, efektů, smyček, větší filmové hravosti, originality a invence, ale i abstrakce. 4,5*

plakát

The Einstein Theory of Relativity (1923) 

I po téměř sto letech od výroby bych se nebál tento kraťas pustit ve škole. Kvalitní filmová práce nad geniální teorií a k tomu skvostně zvolená hudba na pozadí. Ke zhlédnutí zde.