Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Původně mě to moc neoslovilo a nechápal jsem, proč se Batman chová jako imbecilní nasrštvaná zhrzená milenka, ale v prodloužené edici to vše trochu dávalo smysl. Docela se těším na novou Ligu Spravedlnosti.

plakát

The Mandalorian - Season 2 (2020) (série) 

Tohle je naprosto super jízda! Jestli v tomhle duchu bude i Obi-Wan, tak už teď se třesu nedočkavostí. Druhá série navíc vysvětluje "hluchá místa" té první, takže ji posunuje o level výš. Vizuál, hudba, lokace, akce, napětí, atmosféra, zvraty, překvapení... Tohle je Star Wars bonboniéra narvaná těma nejlepšíma lahůdkama! Mňam! Odpustím i trochu nedokonalé CGI jedné postavy, protože i přesto to celé stojí za to! Málokdy mě něco nadchne, ale tomuhle seriálu se to podařilo! Za mě 98% (ty dvě procenta si schovám kdyby se podobným způsobem povedl Obi :-)

plakát

The Mandalorian - Season 1 (2019) (série) 

Možná za to může přehnané očekávání, ale já zas až tak nadšený nejsem. Co se vizuálu a hudby týče, tak to je samozřejmě pecka, to má naprosto filmovou úrověň. První dva díly ještě šlapaly hezky. Ale pak se to trochu přibrzdilo. Děj neměl podle mě moc logiku ani spád. Jednotlivé epizody od sebe byly "odtržené" a pojícím prvkěm byly jen hlavní postavy. Až ke konci to trochu mělo říz, ale stejně bych řekl, že by tomu setsakra prospěly nůžky. A kdyby zde nebyla nutnost udělat z toho seriál, dal bych to dobrému střihači, který by z toho udělal určitě naprosto bezkonkurenční pecku Mandalorian: Epizoda I - The child. Takhle to vidím na první sérii na 70%. Po shlédnutí druhé série je tahle daleko víc kompletní a děj získal na náplni. Těžko říct, jestli to byl původní záměr či odpověď na divácké reakce na první sérii, ale druhá série doplnila tu první. Zvedám na 80%

plakát

Nový papež - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

Nedívejte se na to. Nedá se přestat. Je to zdlouhavě napínavé, suše vtipné, odporně zábavné, krásně nasnímané, rozporuplně jednoznačné. Za mě 100%. P. S.: Každý by se měl vyhnout partii pokru pakliže hraje Jude Law. :-D

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Měl jsem jít radši na Frozen 2. To mě napadlo když ten film skončil. A to se považuji za fanouška Star Wars. Mám vsechny díly na DVD, původní trilogii ve speciální edici, tričko, hrneček, uniformu Stormtroopera... Tři hvězdy dávám za efekty, kameru a obraz, který je lehce zrnitý v retro stylu původních SW. Logika děje 0%. Uzavřené otázky z předchozích epizod: 2 a to ještě podivně. Nezodpovězené a nově nastolené otázky: 87. Na konec ságy zajímavé skóre. Původně jsem považoval za nejhorší epizodu Skrytou hrozbu, ale když mám teď děti, trochu ji chápu. Tohle nevím jestli někdy pochopím.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Jedna hvězda by byla za Kříže coby opravdu zlého rádce a za Bolka Polívku Lucifera. Ale odečetl jsem ji za absenci režie. Věděl vůbec režisér co točí, kdy a kde? Nebo si na chvíli odskočil od televizní inscenace či nekonečného seriálu, pak vyplnil další částí natáčení pauzu při režírování svého muzikálu a teprve u poslední třetiny mu řekli, že by to měla být pohádka. Potenciál tam byl, ale vystřihl bych 90% pitvořivého pekla o dvou čertech (teda jednom čertovi a jedné čertici) a zcela vynechal prvních dvacet minut. Nůžky a chytřejší kamera a možná by to nebyla taková karastrofa.

plakát

Casshern: První samuraj nového věku (2004) 

Těžký film. Ani si nejsem jistý, jestli jsem ho správně pochopil. Pominu vizuální podobu, která je dokonalá i herecké výkony, které mě přesvědčily, že japonští herci hrát sakra umí. Důležitá je ale Pointa, kterou jsem v něm našel a která mě dostala. Nevím, jestli ji vůbec dokážu vyjádřit. Zkrátka všechno dobro i zlo, život i smrt, pochází z lásky. Láska může za vznik nového života, za smrt i utrpení. Na začátku je vždycky láska. A je jen na nás v co ji přetvoříme.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Nezapomenutelný umělecký zážitek hodný Oskarových nominací! Třikrát denně si to budu pouštět! Z jedinečných hereckých výkonů bych vyzdvihl zejména všechny své kolegy umělecky prevyššující slepici Adélu, která svoji depresi podává tak bravůrně, že vás do ní stáhne s sebou. Kromě ní vás stáhne do bahna hlubokých beznadějí fakt, že tenhle film obdržel šest Českých lvů a tudíž nic lepšího se loni v České republice nenatočilo. Hvězdička za odvahu herců že do toho šli a vcelku to nic zahráli. Kdyby tohle byla epizoda ze seriálu Ulice, možná bych se přestal divit, že se na to někdo dívá, ale celovečerní film?

plakát

Paddington 2 (2017) 

Moc milé překvapení! Jednička byla skvělá a pustil jsem si ji hlavně kvůli tomu, abych viděl hraběte z Panství Downton v komediální roli. A sedlo mu to na výbornou. Ve dvojce je snad ještě lepší a znamenitě mu sekunduje Hugh Grant coby hlavní padouch a šílený herec, ve kterém se Hugh cítil jako doma a užil si ho naplno! A já taky. Přičtu-li skvělé triky, nápaditou akci se super gagy, naivní pohádkové morální poselství že v každém lze najít dobro a bez práce nejsou koláče, vychází mi to na 88%.

plakát

Invaze terordaktylů (2016) 

Tenhle film si sousedi za rámeček nedají. Výbuchy smíchu musely být slyšet určitě tak o tři patra výš. Ten film je totiž tak strašně blbej až je vtipnej. Jen se divím, že za tímhle výtvorem je nějaké filmové studio a ne parta nadšených amatérů. Výborný střih a kamera, díky které se nikdy nedostali živí herci do styku s "trikovými" monstry. Super dialogy, které mi připomínaly pubertální výlevy ve tři ráno při návratu z diskotéky kde jsme se nedrželi zpátky. Super věrohodné herecké výkony, zejména "svádění". Úžasná kreativita. Monstra se zde likvidují nejen střelnými zbraněmi, ale i plamenometem, kopím s americkou vlajkou, rýčem a slunečníkem... No prostě bomba, která má pomalý rozjezd, ale skvěle graduje ve finální b(p)itku sse supermonstrem zakončenou nejvtipnější scénou filmu. Pobavilo tou nesmírnou blbostí a tím, že si to na nic nehraje. Je to asi takový typ filmu o kterém se mluví v Teorii velkého třesku, ve kterém hrála Penny. I tenhle film má svou Penny. Dvě hvězdy dám.