Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (156)

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málem jsem už na univerzum Star Wars po paskvilu nové trilogie od Disney zanevřel. Tvůrci seriálu "The Mandalorian" ukázali, že když se chce všechno jde. Taika Waititi nebo Jon Favreau se zde viditelně podepsali a vedení Disney by mělo hodně rychle těmto borcům (a dalším, kteří na tomto díle pracovali) svěřit hlavní filmy a vyhodit ty idioty, kteří způsobili zkázu epizod VII - IX + pošpinění celé ságy. Že paní Kathleen Kennedy? Osm krátkých, ale záživných dílů tohoto seriálu zobrazuje svět Hvězdných Válek, tak jak si fanoušci přejí a tak, jak má vypadat. Nostalgie a silná atmosféra je tu cítit až za roh, ať už to je kvalitní scénář, herecké výkony i sympatické postavy (které zde poměrně přirostou k srdci), napětí, efekty, odkazy nebo povedená akce. Proč mi zde stormtroopeři přijdou nejpovedenější ever? Jak jsem nakousl hlavní hrdina je sympaťák a Baby Yoda? Kapitola sama o sobě. Inovace s velkým I, tohle se prostě povedlo. Narozdíl od velkých filmů Mandalorian není tak konzervativní, právě naopak - nebojí se přicházet s komplet novými nápady, což zde klape na výbornou. Troufám si říct, že velký fanoušek SW tu moc nedostatků nenajde. Sice rozjezd byl dost pozvolný, něčemu se mohl věnovat větší prostor, zároveň je znát, že je mířeno i hodně na mladé publikum ale to zas tak nevadí. Jako celek vše téměř perfektně zapadlo a znovu je třeba říct, že tentokrát Disney/Lucasfilms atd... vsadili opravdu na správného koně. Těším se na druhou sérii, nové inovace a nápady, i jak bude celý příběh Manda s dítětem pokračovat. V celém Mandalorianovi je prostě cítit srdce, nikoliv dolary. Snad se Obiwanovo seriálu poštěstí a dotáhne to na 5 hvězd! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[67%] Tak Mandalorian coby seriálový přírůstek ze světa Star Wars. A jak se mi vlastně líbila první řada? Určitě tu jsou klady, takže ve finále mě to vcelku zabavilo, ničím extra nepohoršilo, ale čekal jsem trošku víc. Hodnocení to zde na CSFD má opravdu velké, i ho částečně chápu. Ale prostě nevím. Akce je natočená přímo perfektně, je pestrá a je jí opravdu moře. Možná, že jí nemuselo být až tolik. Dále … Veškeré rasy bytostí byly výborně představeny, takže další velký klad. No a to, co mi zde vadilo nebo spíš chybělo? Nějaká větší dobrodružnější vata a pořádný příběh, který by mě víc emotivně vtáhl do děje a postav. To zde bylo takové sterilní, místy chladné, ale poslední dva díly byly už víc vygradovanější, zejména ten finální se mi líbil dost. No, určitě zkusím někdy příště další řadu, víc ale raději neočekávám. Na 1 vidění to bylo dobré, epizody díky krátké stopáži rychle ubíhaly, ale chtělo to zapracovat víc na tom co jsem výše napsal. Hudba byla celkem ok. Dál nevím, co bych měl pitvat. Blbost to určitě není, ale velký hit také ne. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné, ale příběhově mě to dvakrát neoslovilo – nekomplikované, epizodické (občas vyloženě výplňovité), zkratkovité, bezemoční (Mando sice byl sympaťák, jenže přes tu helmu logicky se zásadně omezeným výrazovým rejstříkem) různoplanetární putování, utíkání, bojování. Jako nejlepší moment mi přišel bezprostřední rozhovor dvou jezdců speederů (a jejich imperiální ostrostřelba pro ukrácení čekání :-)) na začátku 8. epizody. Za co tedy dávám 4. hvězdičku? Pro ty nádherné, poctivě rukodělné efekty, výpravu a design, jakoby přeneseným z originálních filmů, jejichž vrcholem byla animatronická, neskutečně okouzlující a okamžitě "zamilováníhodná" loutka maličkého Baby Yody, ťuťu ňuňu. :-) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako spomenul filmový znalec zo susedného historického mesta Mandalorian určite patril k tým najlepším seriálom v roku 2019. Príjemný výlet do sveta Star Wars s viac ako solídnym príbehom a vynikajúcou dĺžkou epizód stojí určite za pozornosť a nepochybne zatienil Zaklínača o ktorom sa toho napísalo a nahovorilo podstatne viac. Trochu mi chýbala klasická melódia Star Wars, ale to a dve slabšie epizódy boli asi jedinými slabšími článkami tohto prekvapivo dobrého seriálu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Disneyho je lepší jen Rogue One (o mnoho řádů), jinak ale Mandalorian celkem snadno překonává celou novou trilogii i Solovu sólovku. Přesto to ale na pět hvězdiček zatím není (a do druhé série si je schovám velmi rád). Největším kamenem úrazu je stopáž, která je prostě šíleně krátká, a než se děj jednotlivých epizod (povětšinou skutečně epizodických) rozjede, je konec. Poslední dva díly sice už na pět hvězd dosáhly, protože těm už nechybělo fakt nic, zbytek byl jen nadprůměrný, tu více, tu méně. Atmosféra je ale už od začátku absolutně parádní a správě starwarsovská. Totálně to připomíná originální trilogii, je to špinavé, westernové, s luxusní hudbou a akce, když už se rozjede, je taky špičková. A pak je tu samozřejmě Baby Yoda, nejroztomilejší stvoření ve všech známých galaxiích, které totálně okouzlilo i mně. Disney ho patrně vymyslel jen kvůli penízkům, ale tohle mu absolutně vyšlo, protože je skvělý i jako postava! A Mando je taky dobrej. Tohle je rozhodně způsob jak dělat Star Wars a byl jsem fakt překvapenej, co ze seriálu ve výsledku vylezlo. Věřím, že druhá řada bude ale ještě lepší. A taky si myslím, že Jon Favreau by měl šéfovat celýmu Lucasfilmu místo KK! Protože tenhle seriál (a i Obi-Wan co se týče režie) je ve správných rukou! 85% za 1.sérii. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

Reklama

Reklama