Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

100% akční nářez. Tohle není film pro mozkové závity. Tak je na 103 min vypněte a vraťte se do doby, kdy jsme se my kluci hádali, kdo koho by přepral, zmlátil, jestli Stallone Švácu nebo naopak či by těmto svalovcům nabančil "karatista" Van Damme. Ta koncentrace akčních hvězd je úžasná. Chybí snad jedině Steven Seagal (jedině s ním by zamýšlené třetí pokračování mělo význam). Chuck Norris pobavil (chudák kobra).

plakát

Země bez zákona (2012) 

Něco tomu chybělo. Nevím, co přesně, ale prostě chybělo, nebylo to tam; možná až příliš pomalé tempo či nelogické počínání některých osob v určitých situacích... Pojetí ztvárnění záporáka Guyem Pearcem mi nepřišlo nijak zvlášť zajímavé. Škoda že nedostal více prostoru Gary Oldman. Není to špatný film, ale očekávání bylo větší. Čekal jsem, že mě film více vtáhne do děje. Film, aniž bych se však vyloženě nudil, ve svém pomalém tempu plyne a plyne a tak nějak doplyne ke svému konci.Na druhou stranu, kamarád, s nímž jsem byl v kině, byl z filmu nadšený.

plakát

Speciální jednotka (2011) 

Do doby osvobození rukojmí (Diana Kruger a její parťák) a následného útěku přes hory to byl akčně našlapaný film, který mi do té doby tak trochu v něčem připomínal mnou tolik ceněného "Sestřeleného černého jestřába" - přesní elitní vojáci. Bohužel pak se film zvrtl a už to nebylo ono a čím víc se blížil konec, tím více mě přestávalo zajímat, jak film dopadne.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Řekl bych, že s původním Bournem to nemá až tak moc společného, co se stylu vyprávnění příběhu týká, ale to ještě neznamená, že by to byl špatný film. Fajn filmová podívaná. Pokud přistoupíte na to, že je to jiný Bourne, tak si film můžete užít. Osobně se mi líbila i ta část v horách, byť ji tu někteří strhali. Naopak mi spíš přišla příšil zdlouhavá sekvence útěku na Filipínách. Času stráveného v kině s tímto filmem rozhodně nelituji a na předpokládané pokračování si zajdu.

plakát

Den před krizí (2011) 

Film kde se jen zdánlivě nic neděje. Rozhodně stojí za vidění.

plakát

Lovci hlav (2011) 

Žánrový "crossover" - nejen krimi a thriller, ale i černá komedie. Každopádně tato žánrová nevyhraněnost funguje a film je dost dobrá filmová zábava, u které jsem se rozhodně nenudil a navíc se i zasmál. "Hovňous ponor" a jízda traktorem se psem zůstanou v paměti.

plakát

Warrior (2011) 

No a co, film je sice jedno klišé za druhým s předvítatelnou dějovou linií, ale to nevadí, pokud vás i tak zaujme. On totiž ne každý "klišé film" dokáže zaujmout; tomuto filmu se to ale podařilo. Málokterý film dokáže přijít se zcela novým obsahem (nezaměňovat s formou), s něčím co jsme ještě neviděli, co nikdy nebylo natočeno. Ani tento film v tomto ohledu není žádnou výjimkou. Jde jen o to odvyprávět a natočit to tak, aby tomu divák uvěřil, resp. chtěl uvěřit, a aby se dostal do děje, nechal se dějem strhnout a aby film byl schopen v divákovi vyvolat nějaké emoce. Tomuto filmu se to u mne podařilo. Warrior je dost smutný film; film o třech zmařených životech, o hledání odpuštění, o neschopnosti odpustit a chtění lásky (mezi otcem a syny navzájem). Jo, někdy si chlapi musí rozbít držku, aby si odpustili. Emočně silný film.

plakát

Stud (2011) 

Očekávání bylo veliké, ale nenaplnilo se, bohužel. Asi nejvíce se na tom podepsalo to "tempo" filmu. Podobně pomalé "tempo" sí naposledy pamatuji u filmu Drive, ale ten me narozdíl od tohoto filmu dost nadchl. Tady to ale, aspoň teda u mne, nefungovalo. Jinak téma filmu mi přišlo zajímavé a svým způsobem i blízké... pracovně uspěšný muž, již středního věku, žijící v luxusním bytě, který nahrazuje cit sexem.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Už si moc nevybavuji Spider-Mana z roku 2002; jestli to nebude tím, že mě asi až tak moc nezaujal. Až ho opět budou dávat v TV, tak se na něj podívám, abych mohl porovnávat. Každopádně tento "neakční" Spider-Man mě zaujal. Já se bavil, a to je hlavní. Žádné filmové veledílo to sice není, ale v rámci žánru se na to příjemně koukalo a těch 137 min uběhlo, aniž bych měl pocit, že je film tak dlouhý. Oběma hlavním protagonistům (Andrew Garfield a Emma Stone) to spolu slušelo; zejm. z Emmy Stone vyzařovala vášeň. Tahle "neakční" osobní rovina filmu byla nejlepší. Na druhou stranu film postrádá vyloženě zápornou postavu, díky které by se divák mohl ještě více sžít s hlavním hrdinou a fandit mu proti odpornému záporákovi - padouchovi a dospět k vnitřnímu zadostiučinění, až by mu to hlavní hrdina nandal.