Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (66)

plakát

Aienji (2003) 

Jednoduchý, skromný, malý příběh, potvrzuje "Méně je někdy více" a dává na frak komplikovaným, zamotaným a rozšavným dílkům, které jsou stejně nakonec jenom 5 příběhů natlačených v 1 knize.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Jednou napíšu panu Pohlreichovi dopis. Bude o tom, jak jsem celou pubertu nechtěla s mámou vařit, jak se mi představa vaření nelíbila, jak jsem umění vařit považovala za povinnost a jak jsem si dlouhá léta myslela, že jsem na to úplně levá a připálím i čaj. Pořady o vaření jsem ráda neměla a trvalo dlouho, než jsem se na Ano, šéfe na zkoušku poprvé podívala. Ještěže jsem to udělala, již několik let sním o tom, že bych aspoň pár receptíků uměla tak dobře dochutit jako Zdeněk a jednou se mohly nějaké ty moje budoucí děti olizovat. A dnes už jsem ztratila fóbii z kuchyně a s přítelem se učíme vařit klasické recepty a baví nás to. Vždycky si něco uvaříme a potom to jíme u pořadu Ano, šéfe. Prostě až tak sexy pro mě Pohlreich to vaření vlastně udělal, že z původního odporu mám zábavu.

plakát

Ať přiletí čáp, královno! (1988) (TV film) 

Pro mě pohádka od prvního dílu nikam neklesla, levně je to natočené furt, herecké výkony jsou furt stejné, písničky jsou furt pěkné a scénář má furt nápad. Aspoň se tam něco děje.

plakát

Avatar (2009) 

Souhlasím s technickou krásou, hereckými výkony apod. Slyšela jsem výtky, že se film hodně podobá Tanci s vlky, já jsem ten film ale neviděla, tak jsem se na něj musela pro srovnání podívat. Podobnost nevidím ani zdaleka tak velikou, ani v běhu děje (jen místy) ani v pojetí kamery a emocí. Příběh Avatar mě obecně velmi bavil a Navi plačící u poraženého stromu vesnice mě i dohnali k slzám, bylo jim věnováno jen pár záběrů, ale ty výkony byly výjimečné. Avatar mě nejvíc oslovil filosofií podporující ekologii a pochopení přírody jako našeho spojence a naší matky. Po shlédnutí jsem měla chuť ještě lépe třídit odpad a co nejúsporněji žít, chodit častěji na procházky do luk a lesů, které mám za domem, pozorovat krásu přírody. V životě nepochopím, proč se po tomto filmu někteří vykukové chtěli zasebevraždit v domnění, že naše příroda není dost hezká. Teda asi to byli lidi z velkoměst, co strom ještě neviděli a kdyby ho viděli, neuměli by ho ocenit. Měli by se podívat na dokument Earth. Jinak výkon Sama Worthingtona byl pro mě obdivuhodný, nijak nepřehrával, musela jsem vnímat jeho jemné pohyby obličejových svalů, ale roli toho vojáka jsem mu dokonale sežrala.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

Toto je vážně katastrofa. Já dovedu pochopit, že někteří lidi mají málo peněz, ale ty kraviny, co jim k levnému vaření navrhuje Babica, by si dokázali vymyslet sami. Na to nikdo nepotřebuje celý pořad. Prostě vezmu, co doma mám a nahážu to na pánev, třeba i botu tam hodím. Jeho recepty mi přijdou nechutné. Osmaží cibulu s rohlíkem a k temu nasype fazole s nejakou mexickou omáčkou atd. atd. Pohlreich je vážně mnohem lepší, kéž by měl takový pořad o vaření. Bych se ráda učila, jak se co má vařit a pochutnala si na tom pak. A kdyby náhodou někam chtěl dát limetu, tak to já bez ní vůbec nebudu vařit, nebo budu hovado, řeknu si, že na to nemám a dám tam ten citron. Ale zas nepotřebuju, aby měl Babica celý pořad o tom, že mi řekne, že tam můžu dát citron. Takové hlášky má pořád. Invence nula a když, tak k nechutnostem.

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Nebývá to moc oblíbená postava, ale já jsem si tady zamilovala Mrakoplaše, rozkošný stařík. Navíc jsem až tímto filmem poprvé objevila Zaměplochu. Nvm, jestli jsem měla tak dobré české titulky, které každý detail, který by divák, který knihu nečetl, nepochopil, vysvětlily v závorkách, nebo jestli samotný film byl už tak dost k pochopení, prostě mě to chytlo, chytlo mě to hodně, prostředí i atmosféra a hotovoka.

plakát

Bláznivý příběh Robina Hooda (1993) 

Podle mě to bylo hodně vtipné, takové pitomé vtípky jako v RRRrrrr!!! nebo mr. beanovi, ale kdo to má rád, ocení. Ovšem je možné, že je můj názor zkreslený tím, že mi to přišlo vtipné kdysi na základce.

plakát

Co takhle svatba, princi? (1986) (TV film) 

Má to nápad, má to krásné písničky, jenom je to teda trochu levně natočeno a ty herecké výkony taky nic extra. Ale pro děti supr blbina a právě za písničky a nápad dávám 4 kousky.

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Naprosto záměrně se snažím tomuto filmu snížit hodnocení. Všechny nešvary, kterých se dočkala filmová zpracování Transformers a které jsou protkané i filmem Percy Jackson: Zloděj blesku, se zde jenom nudně, až trapně, opakují. Těmito nešvary mám na mysli umístění děje jenom tak mírnixtýrnyx do prostředí moderního velkoměsta, prostě protože je to teď v módě. Dále také ne úplně plynule plynoucí režie, otřesné dialogy s nulovou invencí a ještě mínusovými body za levné pokusy o špatné vtipy, hrozné herecké výkony atd atd. S Transformery si ještě podává ruku v tom, že hlavní hrdina má po svém boku krásnou budoucí přítelkyni, která za celý film neřekne jedinou smysl dávající větu, herečka zde prostě jen hraje ozdobu. Příběh je taky výsměch, bohužel v tomto případě výsměch Goethovi, jehož báseň zde byla zkrácena na jednu nejapně pojatou scénu. Bohatě mi stačily všechny ty kecy o tom, jak je nejdůležitější, aby obyčejní lidé nepřišli na to, že se v jejich blízkosti vyskytují bytosti mýtické, a přesto tam bourali jeden mrakodrap za druhým. Konec byl už jen potvrzením antikvality filmu. Hotový deus ex machina.

plakát

Černá labuť (2010) 

1 nápad... zpracování toho nápadu bez filmařských chyb. Pouze 1 nápad a režisér se nesnažil nalákat na nic jiného, nic okolo, nechal příběh zářit hezky čistě. Ta filmařina je fakt na 5 hvězd, jestli i samotný příběh, to už závisí jenom na každého vkusu. Jedna věc ale zůstává blbá, možná mi spoilerovací trailery zkazily zážitek, ale přesto jsem od toho snímku zůstala na kilometry daleko jenom jako divák, nevtáhlo mě to.