Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Seabiscuit

Seabiscuit (2003)

Pro mě osobně nádherný zážitek a příběh, kdy se dva ztracení našli a znovu narodily. Nepřekonatelný běhař Seabiscuit, leč tak malý, s obrovským srdcem, v sedle s někým, kdo mu otevřel okno do duše. Jo tak nějak se ve mě probouzí smysl pro romantiku a poeticky blouzním, protože ten film miluju! Hltám každý okamžik celého filmu, a pokaždé se neubráním slzám v závěru velkého závodu. Rovněž pohled na chudáka Johnyho ve mě vzbuzuje spíše pohled na nejbohatšího člověka na světě, protože si získla tu opravdovou lásku zvířete, které ji jen tak někomu nedá..

Candy

Candy (2006)

Zvažuju, jestli i po skončení jsem natolik šokovaná celým příběhem, který jsem bez jediné pauzy celou 1 hod a 40 minut sledovala, a jestli tento stav, kdy jsem si jistá, že se mi tohle drama líbilo daleko víc než Requiem za sen, setrvá natolik, že v závru uznám fakt mnohem větší prožitky a zálibu.. Mnohem větší emoce, prožitky, krutá realita.. Dokonalé herecké výkony Abbie a samozřejmě Ledgera.. No coment, just love it..

28 dní

28 dní (2000)

Béčkový film ? pro mě absolutní fantastický zážitek.. Dokonalá herečka v dokonalém scénáři...moje slabost pro drogy, alkohol, nezdravé závislosti, sarkasmus, sex a užívání života se mi promítá během hodiny a půl.. konečné gradování dovedl film k pointě že všechno tohle svinstvo je špatné.. Přišla na to (bohužel) i Sandra... a nad závěrem se vždy jenom polozklamaně pousměju. Kdyb totiž skončila špatně, film by nabral úplně jiné grády, v té chvíli by spíš film byl v takovém účelu, jakém se zdál být prvních 10 minut...

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Aronofsky je bůh! Když se do toho zakoukáte, pohltí vás úžasná atmosféra depresivní hudby spojená s absolutní neoblomné závislosti. Způsob natočení tomu přidává patřičné grády, kamera, děj, postavy, herecké výkony.. neumím to vyjádřit slovy, to musíte vidět sami!

Černá labuť

Černá labuť (2010)

I have nothing to say.. Znovu opět, Aronofsky je bůh! Celé dvě hodiny nádherného úžasného prožitku výkonu Natalie.. Film plný otázek a plynulých odpovědí v hlavním plotu, neobyčejné dějství uhněné úžasnými psychologickými a metafyzickými představivostmi, Dokonalá ukázka toho, jak člověk dře k dokonalosti, jak se sny a představy zachycené v kameře stávají skutečností (jen některé), a jak naopak některé gradujou na ještě více šokující scény.. Psychologický podtext celého filmu je úžasný, je to psychologické drama, které se odehrává jen a jen v mysli baleríny Niny, kde celou dobu zjišťujete a zkoumáte, nevíte co je skutečnost, a až se to dozvíte, ne obvykle tak, jak jste čekali. Propojením celého výkonu dal Aronofksy nádech lehkosti, zatímco je film o celé dřině. Jsou tu samé protiklady, v neposlední řadě to Natalie hrozně sluší :).. O tomhle filmu se budu ještě dlouho zmiňovat :))

Ďábel nosí Pradu

Ďábel nosí Pradu (2006)

Je mi jedno, jaké má tento film hodnocení. Pro mě je to prostě úžasný filmový zážitek s Anne a Meryl. Obě jsou naprosto skvělé ve svých rolích, a nevěděla jsem, jestli mám radši roli cílevědomé a pracovité Anne, nebo sebevědomé, namyšlené, a ďábelské Meryl, která byla naprosto úžasná.. žádný romantický americký trapný film, je tam gradace po celou dobu filmu, doprovázena fain hudbou, neustále se tam něco děje, a já zbožňuju módu. Mi tenhle film prostě sedl a hodně! :)

Smrt čeká všude

Smrt čeká všude (2008)

Dva oblíbení herci (hl.akt.Jeremy) a vedlejší postava E.Lilly, režie oblíbené režisérky a film a ve válečném podání.. Moje odrážky v profilu pod sekcí 'Plusy filmů' se odrážejí v tomhle filmu hned 3, což často nebývá.. Navíc je film skvělý. Není to jenom o zabíjení a válce, žádné chudokrevné vraždy.. Hlavní postava má děj, celý film provází úžasné napětí, obrovská nervozita a nejistota, jestli se něco stane.. přesněji řečeno pro ty, kteří neví oč jde, celý film je o pyrotechnice, o odstraňování bomb.. Není to žádný typ filmu, kde když umře hlavní hrdina všechno skončí.. A to je právě to, proč jste vždy u každé bomby s Jeremym a modlíte se ať to nevybuchne.. Love it :)

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

To, že sem čekala excelentní herecké výkony nejen od Clinta, ale i úžasné záběry boxu, to jsme se očekávání dočkala.. Ale že za clé dvě hodiny ani nemrknu a budu natolik prožívat situaci Maggie, a prožívat s ní všechny zápasy.. Klaním se Clintovi, tenhle film nepotřeboval ani žádnou hudbu a byl melodický celých 132 minut.. Úžasné. Myslím, že i díky tomuhle filmu se na sportovní filmy typu box budu s daleko větší chutí dívat.. Člověk by si vážně řekl, žena se do boxu nehodí.. ale to jak se nádherně rvala Hilary Swank, a to, že celý film od zhruba 90 minuty obrátil o 180° si u mě žádá jak jinak než za 5! boží!!!