Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (74)

plakát

Brindaavanam (2010) 

Film jsem si pustil na doporučení uživatele Ramanam, nevěděl jsem vůbec nic, jaký je to žánr, kdo v tom hraje atd.. Šel jsem do toho naslepo a udělal jsem dobře, už úvodní epická bitka ala Singham mě mile překvapila, to jsem si pomaličku začal říkat, že to nemůže být úplná kravina, a po dokoukání filmu budu litovat, že jsem si raději nepustil něco jiného. Co mě však dostalo asi nejvíc bylo to, když mi došlo, kdo hraje fotříka té děvy, která je nucená si vzít svého bratrance, který je pěkný parchant a všichni se ho bojí. Od chvíle, kdy jsem poznal mého milovaného záporáka ze Singhama (jo chvíli mi to trvalo, viděl jsem s ním jen jeden film a tady vypadal trošičku jinak), tak jsem věděl, že dám jasnou pětku i za ty úchvatné bitky, kvůli kterým jsem si indické filmy oblíbil a zvykl si na ně snáz, než kdyby tyhle akční taškařice netočili. Jak už zde mnozí psali, ten konec mě sice trochu zklamal, ale už jen kvůli Prakashovi a těm vtipným soubojům nemůžu dát nic jiného, než za plný počet. Možná, kdyby zde byla stupnice od 1-10, tak by se dalo přemýšlet nad tím, že tomu dám jen devítku, ale takhle není co řešit.

plakát

Gigakong vs. Zlozilla (2021) 

Já si tento počin neskutečně užil. Nečekal jsem, že Zlozilla bude vypadat tak dobře (na její vzhled snad padl téměř veškerý rozpočet), zato opičák se jim moc nepovedl (asi jim už došly dolary). Obsazení celkem super až na ty dvě děvuchy v hlavní roli, ty mě sraly ze všeho asi nejvíc, snad je už v ničem od Asylumu neuvidím a pokud ano, tak snad půjde pouze o malý štěk.

plakát

Vesmírní žraloci: Nenažraná strana Měsíce (2022) 

Klasická cgi ptákovina, jediné, co stojí za pozornost je asi design vesmírné lodi, za který by se nemusela stydět většina béčkových filmů (co my bychom za takové vesmírné lodě ve filmech a seriálech dali). Ten zbytek už ale stojí za jedno velké rozmazané vy víte co. Dialogy a děj nedávají místy vůbec žádný smysl (já vím, ale občas by to mohlo dávat alespoň trochu logiku), žraločí mutanti vypadají, jako by je kreslilo malé dítě (zvlášť ta jejich velitelka vypadala divně) a ty scény na Měsíci snad ani nemá cenu rozebírat.

plakát

Páter Vojtěch (1928) 

Zajímavý počin na tehdejší dobu. Příběh je starý a xy krát omletý, vesnický chlapec se zamiluje do dívky a slíbí si lásku. Jak už to tak bývá, oba odejdou do Práglu a rozejdou se. Dívka se vrátí do vsi, kde potká fotříka svého milého a ten ji hned nabídne, aby se u něj ubytovala (kozel jeden nadržený). Naivní dívka nabídku přijme a když se synek vysvěcený na kněze po letech vrací zpátky domů, tak mu tatík sdělí, že se hodlá znovu oženit a mít dědice, který by převzal jednou jeho mlýn. Můžete 3x hádat, kdo je tou vyvolenou, ano jak správně tušíte, když náš Vojtíšek zjistí, kdo bude jeho matkou, která mu porodí jeho sourozence, tak to s ním málem šlahne o zem. Už od začátku vše spěje k tragédii (i kvůli někomu, o kom jsem záměrně pomlčel, abych vám nevyslepičil úplně vše), nejvtipnější scénou pro mě byla ta, kdy jedné noci oba zůstanou sami v domě a dívka, která našeho kněze stále miluje (a on ji samozřejmě) by si s ním ráda trochu vrzla. Náš statečný geroj ji však odstrčí a odejde, což se mu vůbec nedivím, při pomyšlení na to, že klátím někoho, kdo zároveň šuká i s mým vlastním otcem, to by mě potom taky na bohapustou šukačku okamžitě přešla chuť, i když by šlo o někoho, koho mám stále rád. To už by bylo jako z nějakého hardcore japonského porna, kde v rámci jedné domácnosti klátí každý s každým. Potěšila mě přítomnost Emana Fialu, který je svým vzhledem tak jedinečný, že si ho nelze splést s někým jiným, jen je škoda, že film je němý a že zde měl tak málo prostoru a jeho postava nedopadla moc dobře, z hereckých výkonů mě dále kromě pana Lamače zaujal výkon hlavního padoucha.

plakát

Sharkula (2022) odpad!

Ačkoliv jde o úmyslnou parodii na žraločí filmy, tak já se u toho přesto nebavil, naopak jsem při sledování tohoto "skvostu" pociťoval jak fyzickou, tak i psychickou bolest. Speciální efekty tu nejsou, dialogy jsou ještě tupější, než u tvorby studia Asylum, herce to evidentně ani nebavilo (nebo to takhle geniálně schválně zahráli), jediný světlý bod filmu byla úvodní a zároveň závěrečná skladba a podvodní záběry, plus ta holčina s ohněm. Přesto masochista ve mě chce víc, takže až bude ten správný čas a nálada, tak si nejspíš pustím další "veledílo" - Žralok na kokainu.

plakát

Žraločí tornádo 6 (2018) (TV film) 

Bohužel vtipnost pětky se nějak vytratila (i když pár narážek na jiné filmy se tam objevilo) a zůstalo jen dlouhé a nudné čekání na dlouho očekávaný happy end, které bylo občas protkané nutnou dávkou vlasteneckého patosu (Bůh žehnej Americe, komu jinému). Snad je to doopravdy poslední díl, protože jinak nevím, co dalšího by se v této sérii mohlo ještě stát. Tvůrci podojili tuto sérii více, než si vůbec dovedli představit a snad už nikoho nenapadne, že by se dalo natočit ještě jedno pokračování.

plakát

Žraločí tornádo 5 (2017) (TV film) 

Nevím, co si o tom mám myslet. Ze začátku to vypadalo na příjemnou parodii snad na vše, co jsem kdysi rád sledoval v TV (Indiana Jones, agent 007 atd.), ale cca v půlce filmu došel nějak dech a místo vtipných narážek a pomrknutí na slavné franšízy to najednou celé sklouzlo do totálního trapna (až mi bylo trapně za všechny herce a herečky, dá-li se jim takhle vůbec říkat). Kdyby si to udrželo laťku z cca první půl hodiny, mohl bych filmu dát klidně i 5 hvězdiček (což by u filmu této kvality bylo asi poprvé), místo toho dám filmu hvězdičky tři a to jen kvůli záverečným cca pěti minutám. To malé cameo na konci mě opravdu potěšilo. P.S.: Zajímalo by mě, zda ty umělé kozy, rty plné botoxu a xy plastických operací u drtivé většiny hereček byla nějaká podmínka režiséra, nebo na hezčí herečky už nezbyly prachy? Upřímně bylo to strašné utrpení, muset sledovat tyhle umělé "krasavice" (na kterých se vyřádil nějaký nezkušený plastický chirurg), jak se snaží o hraní.

plakát

Kindaiči šónen džikenbo N (neo) - Episode 7 (2014) (epizoda) 

Zajímavý díl, ve kterém se Hadžime vrátí do místa, kam v mládí jezdíval. Počáteční nadšení ze shledání se starými známými však velice brzy vystřídá šok, když se dozví, že někdo, koho znal a měl rád spáchal sebevraždu. Netrvá to dlouho a další mrtví začnou rychle přibývat. Sice to není tak dobré, jako např. díly s Loutkářem atd., ale i tak jsem se bavil, především na začátku ta scéna v klubu záhad mě rozesmála (asi už začínám přicházet na chuť tomu infantilnímu humoru ala Prci, prci, prcičky).

plakát

Kindaiči šónen džikenbo N (neo) - Episode 6 (2014) (epizoda) 

Další dvojdíl je tentokrát o poznání lepší, než ten s vražděním na ostrově plném duchů. Může za to návrat Hadžimeho nemesis - Loutkáře z pekla. A ten zrovna nelení a rozjíždí svůj další ďábelský plán a navíc se hodlá Hadžimemu pomstít tak, aby co nejvíc trpěl.

plakát

Kindaiči šónen džikenbo N (neo) - Episode 4 (2014) (epizoda) 

Epizody 3 a 4 jsou jeden případ rozdělený na dvě části, přičemž by bylo lepší z obou epizod sestříhat jeden díl o délce 45 minut, těch cca 90 minut je příliš a ten sluníčkařský závěr mě dokonce i mírně nasral.