Reklama

Reklama

Sharkula

Trailer

Obsahy(1)

Během úprku před rozzuřenými vesničany je hrabě Drákula (Jeff Kirkendall) raněn a po pádu z útesu následně napaden žralokem. Vzájemně se pokoušou, ale tím příběh nekončí. Po mnoha letech se oba vrací na scénu a společně s nimi i jejich nenasytná touha po čerstvé lidské krvi. Obyvatelé malého městečka i turisti se mají na co těšit… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem na to prvně narazil a četl si zdejší komentáře, řekl jsem si, že tohle prostě musím vidět za každou cenu a že předpokládám, že z toho vypadne špatný dobrý film a já se u toho budu královský bavit. Když jsem si to ale pustil, došlo mi, že to tak žhavé asi nebude a i když je vyloženě urážkou tohle nazvat jako amatérský film nebo zetko, pobavily mě na tom ty nejotřesnější efekty, které jsem za celý svůj život vidět (a to věřte, že jsem toho viděl fakt hodně a i projekt mého kamaráda, který dělal na základce na hudebku z vlastního zájmu, vypadal mnohem líp, než ty efekty tady - on tam měl animaci potápějící se lodě, v té své verzi videoklipu k jedné slavné písni, a i když to dělal jako děcko, fakt to vypadalo o něco víc "profesionálněji"). Bylo mi jasné, že to tvůrci nemyslí zrovna vážně, jenže ty efekty byly bohužel to jediné, co na tom bylo vtipné a i ty se mi časem omrzely, jelikož se ty samé záběry opakovaly pořád dokola. Jinak to celé byla jen obrovská nuda, na které je špatně úplně, ale fakt úplně všechno. A objektivně to vypadá i nesčetněkrát otřesněji, než cokoli od Neila Breena. Ten je oproti tomu úplně profesionální filmař, až tak špatné tohle je. Navíc snad mám i pocit, že ve finálním střihu to celé nějak zpomalili, aby to mohlo mít co nejdelší stopáž, což teda čumím, že to někoho vůbec napadlo... Takový trash se opravdu jen tak nevidí a potvrzuje to i fakt, že se to celé snad točilo u režiséra doma a pak ještě na jeho zahradě, u vody se netočilo vůbec (ano, čtete dobře, i když je to o žralokovi). Bohužel nuda a naprosté otrávení ze všeho, co tu je, mi brání dát aspoň tu jednu hvězdičku za mírné pobavení, takže musím dát odpad, kterým to tak či tak stejně je. Holt jednou po delší době to zase přijít muselo. odpad! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Ha, tak to je teda pořádná filmová výzva!", říkal jsem si, když jsem tohle veledílo objevil. Film o upírském žralokovi, nebo žraločím upírovi, nebo o čem vlastně, prozatím hodnoceno 4x jako odpad! a 2x za pět hvězd. No a moje dojmy? Hmmm... Nebudu to protahovat. Je to sice očividně recese, ale tak nekonečně špatná, že nepobaví ani... ani z recese. Bestiálně mizerní (ne)herci, monstrózně debilní dialogy, otřesně špatné lokace (ehhh, třeba ty scény od obecního rybníka coby od moře), totálně průserové triky (horší jsem ještě v životě neviděl)... Zkrátka absolutní dno amatérské kinematografie. Chápu, že něco takového natočí pro srandu parta kámošů z nějakého amerického vidlákova, že ony zmíněné triky určitě nebyly (NEMOHLY PŘECE BÝT) myšleny vážně... Ale nechápu, že pan rejža Polonia má za sebou takových skvostů už ca padesát a pořád ho to evidentně baví! Přesto dám jednu. Ne proto, že jsem už viděl ještě větší sračky, jak s oblibou opakuju, to asi v tomhle případě sotva, ale za odvahu (nebo drzost?) vylézt s něčím takovým na světlo, tedy hodit tohle lejno na net. A taky možná za tu macatou kurvu v lesklých legínách, která v několika prostřizích tancuje s pochodněmi někde na útesech. Nebo i za to kulervoucí jméno v titulcích, Titus Himmelberger! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úplně nejlepší je plakátek! Tak tohle už není snad ani filmové dno. Občas mám chuť se masochisticky vyřádit na nějaké perle, ovšem tohle překonalo i mé fantazie. Hlavně po řemeslné stránce... Žralok zde má podobu - nafukovací ploutve, gumové atrapy a kašírované makety z papíru. Jo a když se šklebí pod vodou, tak je nejspíš hadrový. Takže žralok....zachránil tonoucího Draculu a na oplátku od něj požadoval, aby mu sloužil. Žralokovi narostla netopýří křídla a Dracula se svými neživými poskoky (obzvlášť vtipné je, když jim oznámí, že je zabije) mu přináší oběti, nejlépe ženy. Dvojice brigádníků se tomu snaží přijít na kloub. Správce hotelu a pravá ruka Draculy je, jak jinak, Renfield. Místo, kde se vše odehrává, je, jak originálně příznačné, Arkham. Osudovou ženou Draculy je...Mina..., kterou sice nevysává, zatím, ale pokud by k tomu došlo, divák by se zřejmě nedočkal konstatování, že Mina je bledá jak stěna, páč zřejmě ztratila hodně krve... Pominu-li speciální efekty a ochotnický ansábl, tak nejvíce mi vadila kamera - opravdu hnus. Asi nejlepší je záběr, kdy ženská za tmy u moře točí ohnivými pruty, což tedy je po čertech málo. Přesto dám jednu hvězdu za snahu, byť se minula účinkem. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Co to sakra bylo?“ ---- Jak jsem za poslední měsíce i díky několika svým oblíbeným uživatelům sledujícím mj. „zetkovou“ horrorovou tvorbu zjistil, filmovému světu aktuálně vládne nová éra žraloků. Kultovní Čelisti (1975) Stevena Spielberga si vysloužili ještě v minulém století řadu béčkových až céčkových následovníků, až se tato vlna posunula do obskurních amatérských napodobenin a posledních 10 let i totálně absurdních parodií. V sérii Žraločích tornád už údajně létají žraloci vzduchem, postupně i celým světem a vesmírem, jindy útočí na sněhu, létají na Měsíc, v tvorbě nového specialisty na subžánr sharksploitation Marka Polonii se kříží s biblickými postavami i slavnými monstry (vedle Sharkuly je tu i Sharkenstein), převtělují se do panenek a plyšáků, v roce 2021 v podlehnutí koroně přinášejí virus SHVID-1 a dlouhodobě taktéž variují klasické i aktuální žánrové kinohity (existují již tři díly Jurassic Sharku i Žraločí setkání třetího druhu, po nedávném Medvědu na koksu /Cocaine Bear/ přichází i Cocaine Shark)... a aby toho nebylo málo, Tommy Wisseau, režisér kultovního „špatného“ filmu Pokoj, přichází nyní se svým Velkým žralokem. Je toho tak nepřeberné množství, až jeden nevychází z údivu. ------- Moje první zkušenost s bizarním žraločím horrorem v podobě filmu Sharkula dopadla v rámci možností a očekávání slušně. Naštěstí jsem okamžitě rozpoznal, že jde o cílenou parodii z kruhů amatérských šílenců, kteří svůj film od prvních minut neberou vážně, ale točí prostě pro zábavu, přestože jen trochu solidnější filmařské úrovně nedosáhnou. Alespoň polovinu až třičtvrtinu nějakého nápadu dokážou vydat na plátno, dostal mě i originální experiment s mírným zpomalením většiny scén filmu, což spolu se spontánně legračním herectvím obou turistů teprve přidává na absurditě. Samotné dílko vůbec není tak krvavé, jak by se dle plakátu zdálo, rovněž absurdně přidané historické kostýmy vybraných postav potěší a efekty... jsou ještě horší, než si nezasvěcený divák může předem představit. Ale paradoxně jsem se většinou vůbec nenudil, více parodicky smýšlených scén mě úspěšně rozesmálo, takže pobaven touhle amatérskou jednohubkou dám neškodné 3 hvězdičky. [55%] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších nízkorozpočtových filmů letošního roku? Těžko říci, protože každoročně je podobných paskvilů natočená celá řada, ale určitě jde o jednoho ze žhavých kandidátů. Doba kdy Mark Polonia točil jakžtakž snesitelné a průměrné filmy je už asi dávno pryč, protože poslední roky točí jednu vetší sračku za druhou. Tentokrát si vzal na mušku samotného Drákulu a v kombinaci se svým oblíbeným žraločím tématem natočil neskutečnou blbost, na kterou se jen těžko najdou nějaká měřítka.    Svého času jsem patřil mezi milovníky nejrůznějších céčkových braků, nejbizarnějších podívaných a nechutných asijských prasáren. Poslední roky mi však začínají ty nejlacinější kousky lézt krkem, protože je jimi „trh“ již přesycen a tvůrci se sice snaží přijít s co nejšílenějším námětem, ale jinak jsou tyto filmy jen bezcenným brakem. Už ani ty digitální efekty nejsou, co bývali. A tady to byla popravdě hrůza vůbec se dodívat do samotného konce.    Tu a tam se u nich člověk zasměje alespoň na jejich stupiditou, ale tady sledovat plyšového žraloka s digitálními křídly – jo to bylo utrpení. Když k tomu připočítám ochotnické herecké výkony, absenci alespoň trošku slušné atmosféry, tak bylo vymalováno. Stoker se musel obracet v hrobě. Drtivá většina postav mi byla krajně nesympatická, samotný Drákula na ránu a ti dva pupkatí turisti jakbysmet.   Sharkula je extrém, což znamená extrémně špatný film po všech stránkách. Samotná myšlenka by možná nebyla špatná, ale to by se toho musel chopit někdo jiný, než Polonia. 10% ()

Reklama

Reklama