Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Zdaleka nejlepší válečný film, co jsem kdy viděl a zároveň i jeden z mých vůbec nejoblíbenějších. Kdybych ho měl krátce charakterizovat, pak by mi k tomu stačily tři hlavní aspekty tohoto filmu: 1) velmi reálný a "syrový" 2) akce, která nepolevuje zhruba 100 minut filmu; 3) geniální kamera

Věc

Věc (1982)

Triky v tomhle filmu jsou nezapomenutelné stejně tak jako jeho atmosféra.

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Historici ať se třeba po*erou, ale tohle je prostě jednoznačně jeden z nejlepších filmů všech dob... po téměř všech stránkách, hlavně dramatické a emocionální, jde o jeden z nejlepších filmových zážitků, takže rozhodně za 5.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Naprosto úžasný filmový zážitek, pro mě osobně o něco lepší dokonce i než Shawshank. Navíc je podtrhnutý fenomenální hudbou Thomase Newmana.

Přeber si to

Přeber si to (1999)

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií. Skvělé hlášky a některé scénky. Hlavně ta, kdy se de Niro rozbrečí uprostřed přestřelky.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Výborný film ve svém žánru i obecně, který nenásilnou formou přináší poselství o síle vůle a přátelství. Škoda jen, že takovéhle skvosty umí podle všeho natočit jen Darabont, docela rád bych viděl zase něco nového a srovnatelného s jeho vězeňskými dramaty.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

"Who's driving this car, Stevie Wonder? nejlepší hláška z filmu, který je pro mě v podstatě definicí toho, jak má akční film vypadat