Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (362)

plakát

Pod kupolí (2013) (seriál) 

Zhruba 3 zajímavé postavy, které to však celé neutáhnou. Je mi jedno, jak blízko (daleko) to má k předloze, protože jsem ji nečetla, ale jako seriál to nefunguje. Chybami na více stranách je to ve výsledku nuda k uzoufání, do které se nebudu nutit.

plakát

Ženy, které nenávidí muže (2012) (TV film) 

Nebylo to tak zlé (hlavně ze začátku), ale mohlo to být lepší, daleko lepší...jen mít lepší scénář, nebo scénáristu a vyměnit hlavní ženskou postavu.

plakát

Hostitel (2013) 

Naprosto věrná adaptace, která ještě víc umocňuje, jak pitomoučký příběh o ničem to je a jako bonus navíc ujeté ideologické podhoubí. Jen škoda, že je vynechána pasáž, kde se Jared nechce vyspat s Melanie, to bylo to nejvtipnější!:-)

plakát

Mléko strachu (2009) 

A květ brambory už nikdy nebude vnímán stejně.

plakát

Wichool (2005) 

Nemůžu tomuto filmu nic vytknout, přesto hodnotím, jak hodnotím. Na mě Oechul nefungoval, odehrával se mi před očima smutný příběh dvou lidí, skvěle zahraný s nádhernou hudbou, který by za normální situace měl vyvolat proud slz, ale mě neroztesknil, ani kapka! (když už nedojme ani jihokorejský film, tak co tedy?:-)) Šťasten každý, koho film pohltí. Možná je to způsobeno aktuálním rozpoložením a nebo tím, že na jarním sněhu neshledávám nic poetického.

plakát

Bublina (2006) 

Svěží a vtipná podívaná, ale ve výsledku překombinovaná (ten závěr je naprosto mimo). Každopádně pohled na trochu jiný Izrael neuškodí a když jsou herci do jednoho sympaťáci, nemůžu hodnotit hůř, i když to není na víc zhlédnutí.

plakát

Umění zapadnout (2011) 

Kříženec indie a teenage filmu, ve výsledku nemusí uspokojit ani jednu skupinu fanoušků, mě však tohle spojení nevadí. Freddie je jeden z mála, který nebyl ani jako děcko ve filmu otravný, ale stejně je dobře, že vyrostl ve schopného herce. Emma je super, jen kdyby nehrála takovou děvku, která samozřejmě nebyla komplikovaná, jen klasicky nerozhodná.

plakát

Kouzelná rybka (2009) 

Joe slaví 8. narozeniny. Spolužáci se mu posmívají kvůli dárkům, které dostal. Joe si přeje, aby všichni zmizeli, schová se v ošetřovně a usne. Když se probudí a prochází prázdnou školou, pomyslí si, že se mu narozeninové přání splnilo...příběh sám o sobě nijak mimořádný, skvělou podívanou z toho činí hlavně výborné provedení. Závěr je samozřejmě nejlepší.

plakát

Český žurnál - Život a smrt v Tanvaldu (2013) (epizoda) 

Stejně je zajímavé, jak všichni "ví", jak se to doopravdy stalo. Tady se hodnotí dokument, ne ten incident. Jak se věci skutečně udály, ví jen zúčastnění, jestli jsou schopni si pravdu připustit. Dokument není a ani nemůže být objektivní, což nevypovídá nic o jeho kvalitě, pokládá otázky, které drtivá většina lidí evidentně nejsou schopni vnímat, protože se nehodí do jejich vidění světa. Problematika není černo-bíla a vůbec ne jednoduchá, což autoři ukázali. I když mám u některých jejich dokumentů problém se stylem, fandím jim, víc takových dokumentaristů. "My nejsme rasisti, ale..." ehm