Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Aj keď má film niekoľko pekných momentov, je to len ukážka typických žánrových konvencií, ktoré smerujú k predvídateľnému koncu. Takýchto filmov je milión. Preto art of getting by dopadá trocha horšie a vlastne s tohto kvanta príbehov o looserovi, ktorý si hľadá cestu životom, ani nevytŕča. Základným problémom, je prednes veľkých životných múdrostí, ktoré hlavný hrdina prezentuje. Nech je Freddie Highmore akokoľvek sympatický a nech svoju postavu zvládol akokoľvek dobre, táto jeho filozofická póza bola dosť neuveriteľná. Ale obhliadnúc od toho je film po hereckej stránke veľmi dobre zvládnutý. Rovnako aj atmosféra New Yorku, ktorá dopomohla k melancholickej a zároveň aj sympatickej amtosfére tak potrebnej pre fanúšikov Indie filmov. Lenže ako som povedal, neschopnosť narušiť zaužívané konvencie je úrazom filmu. Nie ani tak v samotnom procese dospievania hlavného hrdinu ako v závere, ktorý je jednoducho americký a predvídateľný a hlavne podaní veľmi neoriginálne. Keby sa hlavný predstavitelia skutočne rozišli film by mal o hviezdičku viacej. Takto je to príjemný film, s peknou hudbou a atmosférou, ktorý ale dopozeráte, bez toho aby ste mali pocit, že ste zažili niečo nové, nezvyčajné. Ďalší podobný film vám ho vymaže z hlavy. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

70% - Freddie byl vždycky ten nejroztomilejší chlapeček a teď je z něj naprosto roztomilej chlapec. Co teprve až z něj bude chlap. :) S Emmou jim to slušelo, takže herci výborní, příjemná atmosféra i tempo, super soundtrack, prostě fajn film o první lásce a životních otázkách. Nicméně ten podělanej happyend a klišovité scény by si amíci mohli projednou odpustit a nekazit tím téměř každej film. "Something like a hundred and ten billion human beings have been born into this world - not a single one of them made it. We live alone. We die alone. Everything else is just an illusion." ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

V tom filmu je neskutečné množství skvělých informací, o kterých jsme jako puberťáci buď sami přemýšleli a nebo slyšeli. A teď je vidíte úplně z jiné strany a hlavně je konečně chápete či jim alespoň rozumíte...Moc se mi to líbilo, protože to bylo brané sice z pohledu puberťáka, který odmítá jakékoliv společenské konvence a myslí již na důležitější věci, na které dokonce někdo za celý život myslet nebude, ale není to jen tak ledajaká "pubertální" komedie z prostředí střední školy. Je to podané takovým zvláštním způsobem, že jsem mu to prostě vážně věřila. Že jsem věděla o čem mluví. Navíc je tam skupinka herců, kteří to umějí zahrát a pro mě tam byl hlavně Michael Angarano, kterého mám jako oblíbence z Knick :) :) Rozhodně to není komedie. Není to extra depresivní, ale má to hodně prostoru k zamyšlení :) A to je moc dobře :) ()

venison 

všechny recenze uživatele

Příběh o klukovi, který bojkotoval celý svět, dokud nepotkal dívku, ze které sálal život.. Film o těžkostech mládí, kam se prolínají starosti a pravidla dospěláků.. Nádherná známé tetičky Julie - Emma Roberts - nikdy nebyla krásnější, žhavější, prozářenější.. A pubertální Freddie Highmore odrostl dětským rolím podivného kloučka do poťapaného joudy :-D Alicia Silverstone nám pěkně ošklivý.. Celkově dobrým dojmem to působí, ale chybí tomu přidaná hodnota.. Na režijní prvotinu to jde :-) ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Romantický film je žánr značně zkažený dobou. Právě tenhle druh filmu (+ komedie) je nejvíc prolezlý hromadou nevkusných a podlézajících patoků, drnkajících na strunky náctiletým puberťačkám nebo ženám se "špatnou" zkušeností, kterou jsou schopny si v podobných kouscích pokaždé nalézt. Kvalitní romantický film se mi tak dnes hledá jen velmi těžko. Snad jako muž nedokážu ocenit ony krásy žánru, což s jistotou nemůžu popřít a hlavně tomu sám nevěřím. Pokud byl pro mne v minulosti nějaký “romanťák“ dobrý, tak musel být minimálně odehrán na kvalitním a zajímavém pozadí (např. MĚSTO ANDĚLŮ, LEGENDA O VÁŠNI, POSLEDNÍ MOHYKÁN, ZÁPISNÍK JEDNÉ LÁSKY atd.). THE ART OF GETTING BY je díky tomu pro mě hodně rozporuplný. Klidná a uvolněná atmosféra s dojemně hrajícím Freddiem Highmorem je nezvykle poutavá. Člověka to baví sledovat, i když se na obrazovce celkem nic zvláštního neděje. Velký cit hlavních dvou postav pro milostné drama je obdivuhodný, Emma Roberts se svým vyspělejším, protřelejším a přesto nevtíravým vzhledem lehce nesedí k dětskému, ale sebejistému vzezření Freddieho Highmora, což není, jak by se mohlo zdát nedostatkem, naopak tím podoba jejich vztahu a tím i podoba filmu a celého příběhu získává zvláštní kouzlo, má svou osobnost. Film nám ukazuje i malichernost lidských cílů a snah, které dávají smysl, až když máte opravdový důvod a ne jen chabou potřebu. Prostředí jakékoliv školy a studentského života v podobných filmech je právě pro mne oním osobním nedostatkem. Je to paradox, jelikož nelze herce a příběh v této podobě od prostředí oddělit. Je to hra na flašinet, kterou může zachránit jen vaše momentální rozpoložení a um flašinetáře, což se tady daří perfektně. Věřím, že to není poslední film Gavina Wiesena a těším se na jeho další, stejně jako na další role Freddieho Highmora. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Flunk. (Sufferer)
  • Film sa natáčal v New Yorku. (Laslo)
  • Původní název filmu byl "Homework". (Kacitr)

Reklama

Reklama