Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Z úcty k výkonu J. Langmajera a M. Stránského dávám 3 hvězdy. Vraždy byly v tomto případě podružné. Děj se zaměřoval na oba detektivy a jejich ambivalentní vztah. Jejich životy-neživoty byly velmi věrohodné - toto povolání často vede k životu osamělého a cynického vlka s nějakou tou vzpruhou na dně skleničky nebo hrnku. Postava nevěsty byla průhledná, hlas v telefonu napovídal, která to je asi herečka. Nepropracovaný byl i samotný vzorec vraždy. Kromě obou výše zmiňovaných herců byl dobrý i N. Lichý. Málo prostoru zde měl vynikající J. Plesl. A. Hanychová snad hrála samu sebe. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT: CHARLESS BUKOWSKI - Smrt většiny lidí je podvod. Nezbývá jim nic, co by mohlo umřít........ Jiří Langmajer jako poručík David Vlk, vyšetřuje sérii brutálních vražd. Pachatele se nedaří chytit a obětí přibývá. CITÁT - Ty vole, to udělala žena. Muž by to nedokázal.......... Film má jednu velkou vadu. To vadou jsou dialogy. Jsou hrozný a úplně z nich vyzařuje ta naučená herecká strojovost. Všichni ti herci, jakoby recitují své dialogy a to je příšerný. Mluvěj jak roboti. CITÁT - Tebe už ty hnusy a šoky ani nestresujou.............. DIALOG: VYŠETŘUJÍCÍ - Ty hodiny vám jdou o hodinu špatně. Máte na nich zimní čas. VYŠETŘOVANÝ HOKEJISTA - Hokej, je zimní sport.................. Chtělo to víc akce nebo alespoň pohybu a pompéznější hudební doprovod. To tomu chybí. Jinak je to zdařilá česká detektivka s několika brutálními vraždami. Na Český film to bylo ke konci moc přehnané, ale snaha vyrovnat se americké či jiné filmové tvorbě je vítána. Musíme si prostě zvykat. CITÁT - Vyhonit si ho do ženský, to jste prostě vy chlapi........... Na Český film to vůbec není špatné. 70% ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

45%? Ale no tak. Mám pocit, že většina hodnotitelů nerozeznává mezi českým nízkorozpočtovým televizním filmem a americkou detektivkou za miliony dolarů. Jinak si to hodnocení nedovedu vysvětlit. Scénář co se týče děje je sice velmi průměrný, ale o to více to vynahrazují některé typické sedláčkovské ironicko-absurdní ukončení jednotlivých scén. Řemeslně je to natočeno velmi profesionálně, poměrně hladce to plyne a občas i vypadá jako běžný film pro kina, což je na tuzemský TV film velmi zřídkavý jev. A taky mám pocit, že všichni naletěli na název, který NEZNAMENÁ, že Sedláček chtěl udělat českou kopii severských kriminálek - ve filmu je to jasně vysvětleno. Stačí si ještě jednou pustit scénu tiskovky - opět ironie. Na českou televizní tvorbu výrazný nadprůměr. Akorát tu Hanychovou si mohli odpustit. ps: jinak nejvíc mě pobavila Simona Babčáková, která zde má až bressonovsky netečný herecký projev :). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sedláček se mi jako režisér líbí. Viděl jsem už pár filmů a pokaždý mě zaujala originalita jejich originalita. Vlastně i proto jsem se na tuhle kriminálku docela těšil. Když začnu z té lepší stránky, tak se mi líbila kamera. Líbilo se mi hlavně prostředí, ve kterém se film odehrával. Kolikrát jsem si říkal, že některé ty lokality jsou fakt pěkný a rád bych věděl, kde všude se natáčelo. Jenže na druhou stranu ve filmu byl snad nedostatek všeho. Jirka Langmajer je topornej až to bolí, bez emocí, pocitů, jakéhokoliv hereckého umu. Prostě chodí příběhem jak smrtka s kosou. U Norberta Lichýho například scénář občas nadhodil nějakou hlášku, která byla fajn, ale na drsný dojem celé kriminálky se prostě jevila, jako kdyby patřila do úplně jinýho filmu. Stejně tak samotnej příběh. Ten byl fakt úplně mimo. Já teda chápu, že je tohle televizní film, ale vrah je zřejmej od začátku, konec je hrozně zjednodušenej a to jednání Langmajera s jehou dcerou je taky dost mimo mísu. Znova bych to už určitě nedal, ale musím říct, že technický zpracování bylo na úkor jiných televizních filmů hodně fajn. Ale to je taky to jediný plus, co tenhle film má. Jo a ten název? To snad nejde brát jinak, než ironicky, ne? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dva značně použití detektivové, z nichž každý by občas potřeboval přes držku, na stopě sériové vražedkyně. A právě Jiří Langmajer a Martin Stránský mě na tom filmu nejvíce bavili. Jinak to vypadá jako díl nějaké kriminální série. Vražedkyni bezpečně poznáte v prvním okamžiku, kdy se objeví, a pak už jen čekáte, kdy to těm notorikům dojde. Asi málo koukají na televizi... Režie slušná, ale Sráči přece jen byli o třídu výš. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Po snímke Sráči (2011) je film už druhou spoluprácou scenáristu Zdenka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. (ludovit14)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama