Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (213)

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Po delší době tu opět máme útok na mou křehkou ženskou duši - a že se vydařil. Britská inteligentní romantika, kombinace, které nejde odolat. Obzvláště v podání dvou tak sympatických a vzájemně sladěných herců. Obzvláště s tak skvělým soundtracekm. Obzvláště s tak originální zápletkou. Jediné, co mě mrzí je nereálnost - protože když si vybavím svoje spolužáky z gymplu, jedná se spíš o sci-fi :D.

plakát

Interstellar (2014) 

Těžko, těžko hodnotit. Další velkolepá podívaná s typickým rukopisem Christophera Nolana. Opět mírně zamotané, jemně nelogické, ale i tak nezapomenutelné a bravurně podané. Je vždycky super, když je sci-fi alespoň trochu zasazené do reality, protože se příběh stává uvěřitelnějším a reálnějším. I tak to bude chtít podívat se ještě jednou a dopochopit pár věcí.

plakát

Whiplash (2014) 

V podstatě nenápadný film, který vás přibližně po 3 minutách vtáhne takovým stylem, že z něj vypadnete až druhý den ráno. J.K. Simmons mě totálně překvapil, doteď jsem ho brala jen jako vedlejšího průměrného mužíka, ...no, změnila jsem názor. A to finále? No, to se prostě musí vidět...

plakát

Zmizelá (2014) 

Poslední dobou se záměrně vyhýbám jakýmkoliv informacím o filmových lahůdkách, na které se chystám. Stejně jsem to udělala se snímkem Gone Girl, tedy až na vědomí jména režiséra, což je samo o sobě velkým příslibem kvality. Čemu se však vyvarovat neumím, je snaha odhadnout vývoj filmu v průběhu jeho sledování. Takže jediné zklamání, na této jinak brilatní podívané, bylo to, že jsem se vlastně víceméně trefila. Jinak ale nemám co vytknout. Od skvělé Rosamund Pike, přes až geniální hudbu, po propracovanost děje - fůůů. Stopáž filmu je sice vražedná, ale zpětně si divák nemůže neuvědomit, že to jinak ani být nemohlo. Celkově doslova nadšení a rozhodně nejsilnější filmový zážitek roku 2014.

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Skoro to vypadá na mou novou oblíbenou komedii. Nejvíc nejlepší je, že film sviští od první minuty až do závěrečných titulků a vůbec neztrácí na tempu. Navíc díky spojení dvou dějových linií není film zdlouhavý a pořá se něco děje - a co víc, oba děje jsou stejně zábavné! Mno, musím si přečíst knihu, setkání s Maem bude jistě zajímavé (mimochodem, to je přesně to, co dělá z filmu výjimečnou záležitost - včlenění historicky významných postav). Prostě 114 minut parádní jízdy a další nezapomenutelný severský zážitek!

plakát

Notting Hill (1999) 

Myslím, že můžu s klidem v duši říct, že jsem žádný film neviděla tolikrát jako právě Notting Hill. Vracím se k němu kdykoli mám depku, mám chuť na romantiku nebo si prostě chci udělat hezké odpoledne. Prostředí Londýna doplněné o Julii Roberts a Hugha Granta (a o Spika) je prostě nepřekonatelné a jsem si naprosto jistá, že Notting Hill ještě mnohokrát uvidím.

plakát

Volný pád (1993) 

Tak tomu říkám Den Blbec! Uznávám, že na Falling Down musíte mít speciální náladu. Ideláně depresivní. Schumacher - ač jeho filmy nemusim - dokázal precizně navodit totálně depresivní atmosféru, ve které jsem se téměř zbláznila i já jakožto divák. Ke svému překvapení jsem chtě nechtě sympatizovala s hlavním hrdinou, protože jeho "příhody" by nakrkly asi opravdu každého a protože je to prostě perfektní Michael Douglas. Celkově super věc, ale musí se vám trefit do nálady.

plakát

Medvěd (1988) 

Je to vlastně taková klasická zápletka - nerudný chlap, o jehož přízeň se snaží nevinné dítě. Když si ale uvědomíte, že těmi hlavními hrdiny jsou mědvědi, dostává se příběh na úplně jinou úroveň. No, poplakala jsem si, postěžovala jsem si na naší lidskou rasu (která je, alespoň zde, poučitelná), poslechla jsem si hezkou hudbu, pokochala se krásnou krajinou a celkově jsem si to užila...Paráda!

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Když jsem tenhle film, cca před 15 lety, viděla poprvé, byla jsem absolutně unešená a nadšená vychytaností děje a tím, jak to všechno dohromady dávalo úžasný smysl. Teď, o 15 let starší a o něco málo rozumnější, jsem nadšená úplně stejně a možná ještě trošku víc. Kouknu za dalších 15 let a uvidíme, ale na tenhle kulťák se prostě zapomenout nedá.

plakát

Pupendo (2003) 

Vinikající záležitost, která je výjimečná hlavně díky bezchybným hereckým vykonům hlavních představitelů. Dušek, Holubová, Cibulková - válí prostě všichni. K tomu příjemná zápletka z období, na které se teď už vzpomíná s určitou nadsázkou a ironií (jen aby to tak zůstalo!). Celkově jeden z nejlepších českých filmů poslední doby, který si vždy ráda připomenu. Jo! A má to parfektní soundtrack...